REL T5, czy warto?

viki0987

Member
Witam

Również nie będę zakładał nowego tematu.
Obecnie zepsuł mi się jamo sub 300 który praktycznie nie był używany. Za każdym razem pali bezpiecznik . Głośniki jakie posiadam to jamo 608 napędzane avr 255
Panowie jaki nowy sub polecacie . Głównie sub używany do muzyki . Pomieszczenie ok 35 m. Czy warto inwestować w sub bezprzewodowy? Zależy mi na subie który pociągnie kilka lat. A nie jak jamo który praktycznie nie grał i nie był żałowany a tu taki klops w dodatku nie idzie go naprawić.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Rel warto tylko większy a nie T5 - masz 35 m.. ewentualnie coś z velodyna lub paradigma.. nie masz możliwości przesłuchać takich subów. Bo takie ciemno kupowanie to może się zemścić...

Baltazar Gąbka

New member
Bez reklam
Wszystko można naprawić. Skontaktuj się z serwisem Konsbudu Hi-Fi. Fajny sub na tą powierzchnię to JBL Studio 550p, mocny, konstrukcja zamknięta wiec spisze się w muzyce.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Black chyba wie najlepiej :)

Zapewne wie lepiej , ja tylko napisałem że jeśli wchodzi w grę kwota 2 tyś to ten JBL jest droższy na wejście, a jeśli z 3 tyś można opuścić 1000 zł na subie to średnio to świadczy o takim subie, gdzie 1/3 kwoty jest do zbicia..a jeśli jest to dobry sub (nie wiem nie słuchałem)to oznacza znowu że dystrybutor podaje z kosmosu ceny, skoro w sklepie można 1/3 ceny zbić niemalże na dzień dobry.... ale każdy ma swoje zdanie na taki temat...

Konkret dopiero RXW12 lub z nowszej linii.
RXW 12 słuchałem i można się zastanawiać nad kupnem.. tylko jest droższy jak 2 tyś i to "deko" więcej :)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Black chyba wie najlepiej :)

Konkret dopiero RXW12 lub z nowszej linii.

Zapewne wie lepiej , ja tylko napisałem że jeśli wchodzi w grę kwota 2 tyś to ten JBL jest droższy na wejście, a jeśli z 3 tyś można opuścić 1000 zł na subie to średnio to świadczy o takim subie, gdzie 1/3 kwoty jest do zbicia..a jeśli jest to dobry sub (nie wiem nie słuchałem)to oznacza znowu że dystrybutor podaje z kosmosu ceny, skoro w sklepie można 1/3 ceny zbić niemalże na dzień dobry.... ale każdy ma swoje zdanie na taki temat...

RXW 12 słuchałem i można się zastanawiać nad kupnem.. tylko jest droższy jak 2 tyś i to "deko" więcej :)

viki0987

Member
No niestety nigdzie nie idzie znaleźć jbl studio 550 p ale za to jest sub jbl es250pw . Czy ten drugi nadaje się do muzyki ? Rozumiem ze oby dwa obudowa zamknięta. Fajna sprawą jest w es 250 ze jest bezprzewodowy . Miał ktoś styczność z tymi subami ?

SebaK1205

New member
Bez reklam
Mam ES150p. Do kina domowego bardzo dobry, wiec 250 będzie również bardzo dobra. Próbowałem go również w stereo, i bas jest głęboki, moim zdaniem miękki. Na co dzień słucham stereo bez suba

Do góry