-cena z okularami x2 (3600)
Jestem szczęśliwym posiadaczem tego TV od tygodnia. Zakup był podyktowany wielkością oraz możliwościami multimedialnymi w stosunku do ceny. TV powędrował do sypialni gdzie zawisł na ścianie.
Plusy:
-duży (51 cali fajnie wygląda w sypialni)
-czyta ładnie wszystkie formaty (mkv 3D sbs)
-efekt 3D (ładna głębia obrazu)
-brak brzęczenia (nie sprawdzany przed zakupem pod tym względem, dostałem zamknięty karton random)
-cena z okularami x2 (3600)
-czerń akceptowalna (na razie wszystko poniżej 50%, ale w sypialni i tak za jasno nie będzie ustawiony )
Jak najbardziej polecam ten TV, warto dopłacić jak ktoś się waha między 6500 albo 6xx lub 5xx
PS. Ma ktoś może dane kalibracyjne?
Picture:
Picture Mode: Movie
Cell Light: 17 20
Contrast: 81 100
Brightness: 51 54
Sharpness: 100
Colour: 47 51
Tint: 50/50
Screen adjustment: Screen Fit
3D:
Perspective: 0
Depth: 10
Advanced Settings:
Black Tone: Off
Dynamic Contrast: Off
Gamma: +2
Expert pattern: Off
RGB Only mode: Off
Colour Space: Custom
R 50 0 0
G 28 50 0
B 7 0 50
Y 45 50 0
C 34 50 50
M 50 0 61
White Balance: RO-25 GO-23 BO-24 RG-18 GG-24 BG-25
10p White Balance: On
- 1: -1 0 -2
- 2: 0 -1 -1
- 3: 1 0 0
- 4: 0 -1 0
- 5: 1 0 0
- 6: 0 0 0
- 7: 0 0 0
- 8: 0 -2 0
- 9: -2 -2 0
-10: 0 0 0
Flesh Tone: 0
Edge Enhancement: Off
Motion Lighting: Off
xvYCC: Off
Picture Options:
Colour Tone: Standard
Digital Noise Filter: Off
MPEG Noise Filter: Off
HDMI Black Level: Low (Normal if ‘greyed out’)
Film Mode: Off (On - Cinema Smooth – 1080p 24Hz only)
System:
Eco Solution:
Energy Saving: OFF
ECO Sensor: OFF
No Signal Power Off: OFF
Auto Power Off: OFF
Screen Burn Protection:
Pixel shift: Off (only available if ‘Screen Fit’ not selected)
Auto protection time: 10 mins
Side Grey: Light
General Settings:
Game Mode: Off
BD Wise: Off
Witam, telewizor posiadam od 2dni, obraz jak dla mnie super, trochę bzyczy przy jasnych scenach, przy maksymalnym wyciszeniu w pokoju słyszalne jednakże przy odtwarzaniu filmów z dźwiękiem nie ma problemu. Mam kilka pytań co do 3D.
1. Zassałem obraz płyty Bluray 1:1 Tron-Legacy podłączam TV do komputera kablem HDMI ver1.4 puszczam film przez PowerDVD 11(obsługuje 3D) film leci ale nie można włączyć okularów, tak jakby telewizor nie wykrywał że to leci film 3D, wydaje mi się że to przez kartę graficzną w komputerze ATI Radeon HD4850, na karcie HDMI uzyskuje się przez przejściówka DVI>HDMI i nie wiem jakiej ver, lecz strzelam że na pewno nie 1.4 bo jak karta wychodziła czerwiec 2008 nikt nie słyszał o tej specyfikacji(nie wiem czy wtedy już było chociaż 1.3). Czy moje założenie jest słuszne i czeka mnie jeszcze wymiana grafiki?
2. Słyszałem o specjalnie stworzonych filmach które pomagają konfigurować TV, mógłby ktoś zapodać link gdzie znajdę coś takiego, lub poda gotowy config do TV?
Z góry dziękuje za pomoc i przepraszam jeśli to złe miejsce na tego typu pytania.