Porównanie zrobiłem z PS51D8000. Dwa obok siebie, ten sam materiał i ....czerń w D8000 jest sporo lepsza. Naprawdę warto zobaczyć, porównać i zadecydować czy warto dorzucić te półtora klocka. W końcu telewizor kupujemy na kilka lat.
Podsumowując: 6900 to best value for money, ale z pewnością żyleta to nie jest
lat.
Podsumowując: 6900 to best value for money, ale z pewnością żyleta to nie jest
Poszukaj, może cos w opcjach bedzie jakies ustawienia regionalne.
p.s. jakie wg Was sa najlepsze ustawienia obrazu - kalibracja do 51d6900 ? Pozdr.
przeciez po kilku minutach wlacza sie wygaszacz i zostaje jedynie logo samsunga.
moze to nie calkowite wylaczenie panelu,ale to male niebieskie logo chyba nie ciagnie zbyt wiele pradu
wczoraj nabylem telewizorek, jestem zadowolony. Pytanie mam czysto techniczne:
Musze powiesic na wieszaku linkowym - jak sie takowy sprawdza przy tym duzym tv?
I najwazniejsze - niestety peszla w scianie ktora zostala polozona na przeprowadzenie kabli od tv okazala sie za waska na wtyczke wiec musze kombinowac z odpieciem jej od tv tuz przy obudowie, czy stwarza to jakies problemy? dzwonilem na infolinie, powiedziano mi ze grozi to utrata gwarancji, ale z drugiej strony ze to zwykla listwa jak w komputerach i powinno isc gladko. Ma ktos jakies doswiadczenia w tym wzgledzie?
Przepraszam za brak polskich znakow, ale pisze z niemieckiego kompa .
Pozdrawiam
Ale kiedy Ci się włącza ten wygaszacz? On się włącza tylko gdy masz pauzę bądź przeglądasz dysk i nic nie zrobisz przez jakiś czas.
Jego czas ustawiasz w:
System -> Screen Burn Protection -> Auto Protection Time
Podczas normalnego oglądania tv bądź filmu playerem nie powinien się sam włączać.
Czy ktoś z was próbował wprowadzić sygnał do TV za pomocą CI, bez dekodera?
Mam w domu moduł Conax Cam i jak go wetknę z kartą z kablówki to ani drgnie, nie wyszukuje żadnych kanałów i nie wiem czy ja coś robię nie tak (nie zmieniałem nic w ustawieniach tylko kazałem mu wyszukać kanały) czy może moduł jest walnięty.
Karta jest aktywna, bo jak ja wetknę w dekoder to działa.