Ps4 czy warto

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Tak by było :D Sam ograłem Pająka i pewnie przez kolejny miesiąc - dwa nie będę odpalał konsoli. Chyba ją opchnę.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Odpalał ktoś GTA5 na PS5?
Mam płytę z PS4, singiel działa, ale nie chce połączyć z online.

Informacja, że nie udało się pobrać z usług RS plików wymaganych do działania GTA online.

Odinstalowałem wersje z płyty, kupiłem cyfrową z PS store, myśląć, że jakiś konflikt interesów, ale dalej to samo.

Na XSX nie ma takich kwiatków, wszystko działa.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
W czym wygrywa? ; )
Nie wyobrażam sobie zrezygnować z MFS, czy Forzy, szczególnie, że za darmo w GP.
Z drugiej strony, jak ktoś jest fanem takiego Uncharted, to też lipa i nie zrezygnuje.
Jaki morał? Prawdziwy gracz kupuje dwie i po płaczu ; )
Szczęśliwy ten który ma wywalone na jedną z konsol.

Dobrze, że jest wybór i konkurencja. Jeden drugiemy depcze po piętach i o to chodzi.
Bez MS i XB, PS5 dziś by się nazywała PS3 PRO, a w najlepszych wiatrach gralibyśmy dalej na PS4.

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Raczej od 10 lat te same śpiewki : )
Na chwilę obecną sam wolę PS5, za dużo gier do ogrania.
W ogóle podoba mi się ta konsola, menu w końcu normalne.
Triggery też extra się sprawdzą.
Tylko co będzie za miesiąc? Nie widzę nic na dłużej, wszystko to fabuły na raz. Gdzie jakies exy pod online?

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Online jest dla pryszczatych nastolatków, albo dla streamerów, którzy... czerpią hajs z pryszczatych nastolatków :D

Sony ciągle przoduje i takie są fakty. Liczba sprzedanych sztuk mówi za siebie. Konkurencja musi być, ale większość graczy jest po stronie niebieskich. Sam mam to gdzieś i pisałem to nieraz, że ideałem byłby XSX z grami od Sony, ale się nie da. Mój top gier zajmują w 90% ich produkcję, więc gdybym miał wybierać to wiadomo którą wezmę.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Online dla pryszczatych nastolatków, no comment.
To pokazuje, jak w różnych światach żyjemy.

Z grzeczności, nie będę pisał, czym dla kogo są te fabuły z exów z PS.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ja nic już nie mówię, te gry są tak trudne i skomplikowane, że nic nie wiem.
Kólko, kółko, krzyżyk, otwórz szuflade... ooo siekiera zamknij. Filmik, kółko, trójkąt. Filmik i koniec ckliwej historyjki na poziomie nastolatków rodem z seriali Netflixa.
Większość z tych gier to ładne rozwinięte filmy interaktywne z możliwością kliknięcia, żeby gracz miał poczucie, że ma na coś wpływ, równie dobrze można oglądnąć gameplay na YT.

Cyberatak na CD Projekt i szantaż:
https://www.bankier.pl/wiadomosc/CD...berataku-skradziono-czesc-danych-8053019.html

Btw. Jak ktoś ma możłiwość sprawdzenia GTA5 Online na PS5, lub XBX, to niech da znać.
U mnie na jednej jak i drugiej konsoli nie działa online, co ciekawe, zbiegło się w czasie ze zmianą routera.

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
No dobra,a co było na Xboxa One ? ;)
Nudne Gearsy,Halo na 5 godzin i Forza,w której po wygraniu w jakimś losowaniu Aventadora,zmalała motywacja jej przechodzenia...

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
To samo było, ja się odnoszę do online.
W Forze online można grać latami (dlatego o niej kiedyś wspominałem) w GTA online już prawie dekadę.
To samo masz w Wreckfest, singiel na 2 dni. Online na lata.
COD na kilka godzin, online na rok. Halo bardziej z sentymentu, szczególnie, że to wizytówka, więc chociażby z ciekawości, ale też online tutaj króluje i to od zarania dziejów.
Fifa? Kto gra w Fife z konsolą?
Kwestia czy ktoś ma w ogóle znajomych z którymi można wspólnie grać, bo jak nie ma, to zostają single na kilka dni - które w ciągu roku można policzyć na palcach jednej ręki.
Nie mylmy też gier pokroju RDR2 w którym można się zgubić na mapie, czy nawet Hitmana którego można skończyć na 10 różnych sposobów, do infantylnych gier interaktywnych z ładną grafiką - na raz.

Zresztą dobrze wiesz, dlaczego przeszedłem znudzony wtórnością gier konsolowych na PC i jakich gier mi brakowało, pisaliśmy o tym z 5 lat temu, jak jeszcze sam mnie namawiałeś na blaszaka, gardząc konsolami ; ) PS4/Xb w ostatnich latach swojego żywota był, bo był, teraz next geny, upgrejd starszych sprawdzonych, czy gry pokroju MFS o których można było wcześniej pomarzyć na konsoli.

Ostatnia edycja:

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Większość z tych gier to ładne rozwinięte filmy interaktywne z możliwością kliknięcia

Taki właśnie jest tego gatunek, ale dziękujemy za oświecenie.
Zakończeń jest kilkanaście, więc jednak masz na coś wpływ w tym filmie ;)
fb2acb4136890ad6120720da2deac2b5.jpg

Ostatnia edycja:

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Wtedy nie mogłem patrzeć jak większość tych gier wygląda :grin:
Od momentu wyjścia Prosiaka,trochę się zmieniło ;)

[youtube]dFs0I3qCoOM[/youtube]
Gdzieś czytałem, że może to być czarny koń gier RPG. Ciekawe czy w ogóle jakiś wydawca się za to weźmie w Polsce i zrobi PL język. Zresztą to i tak souls like, więc nie moje klimaty, ale zobaczymy.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
"Problem z dostępnością PlayStation 5 zatacza coraz szersze kręgi i właśnie zainteresowali się nim brytyjscy parlamentarzyści."

https://www.pcworld.pl/news/PlaySta...yjskich-politykow-do-zmiany-prawa,424418.html

Tutaj trochę o "dostępności"
https://www.pcworld.pl/news/PS5-gdz...ompletna-lista-sklepow-08-02-2021,424495.html

"Serwis aukcyjny Allegro to obecnie jedynie miejsce gdzie można nabyć PlayStation 5. Jednak odradzamy wam zakup wymarzonego sprzętu w ten sposób. Nie zważając już na horrendalne kwoty jakie trzeba zapłacić za sprzęt (ceny konsol są mocno zawyżone i sięgają nawet 5 tysięcy złotych), to kupując u takich "sprytnych" sprzedawców, dodatkowo wspieracie tego typu praktyki. Czy są one nielegalne? Jeszcze nie. Czy są nieetyczne? Z całą pewnością tak. Brytyjski parlament już zaczął pracować nad odpowiednią modernizacją prawa, która ukróci tego rodzaju działania. Wielce prawdopodobne, że wkrótce i inne państwa pójdą śladem Wielkiej Brytanii i uniemożliwią wykupywanie trudno dostępnego towaru, a następnie odsprzedawaniu go za wartość znacznie przekraczającą sugerowaną przez producenta cenę."

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Kolejna ingerencja w wolny rynek. Kiedyś chciałem kupić złote monety i też były trudno dostępne, ci cholernie spekulanci wykupili złoto i potem sprzedawali je drożej. Lepiej, żeby rządy państw zabronili sprzedaży obrotu złotem! :D Co to się dzieje, żeby państwo ingerowało w sprzedaż konsol na "wolnym" rynku.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Kaminskakl mówi,że najwyżej założy sobie bluzę z kapturem ;)

Ponoć pochwalił się na innych forach gamingowych, to już nie ma wstępu.
Tu 5 osób na krzyż, to ludzie mają wywalone ; )

Ja kupowałem tylko dla znajomych, żeby móc z kim online kiedyś pograć ;)

To nie żle, teraz się okazuje, że nawet na kolegach się zarabia.
Co te kilka groszy z ludżmi potrafią zrobić ; )

Do góry