Stey a nie da rady zmuxować strumienia video z matroski i tego ac3 w jeden nowy mkv ? rozbierz tego mkv co masz i zmuxuj go z tym strumieniem ac3 z lektorem - programy mkv extract i mkv merge - powinno zadziałać tylko fpsa daj dobrego
Scrabit
1) teraz nowy soft pozwala nam niestety na pełne rozdziałki a co za tym idzie musisz transkodować materiał bo wiekszośc mkv jest teraz cięta 1280/544 zamiast 1280/720 itd są też pełne ale trzeba poszukać polecam
h33t - Torrents by Category
ogólnie tylko to jest wazne jak robisz avchd możeszmiec problemy z softem i tsmuxerem ze względu na "error NAL unit" nie doszedłem od czego to zależy dokładnie ale wtedy przed transowaniem demuxujesz plik za pomocą mkvextract i muxujesz ponownie mkvmerge najlepiej w wersji 4.0.0 ( w opcjach specyficznych dla strumienia wideo tylko odpowiedni fps dajesz z reguły 23.976 reszta default )
bo nowsze generuja ten bład w tsmuxerze chociaż ostatnio miałem z 4.6.0 i poszło ładnei może poprawili
w uproszczeniu sciągasz TSmuxer gui 1.10.6 i te co wyżej - masz mkv wrzucasz do tsmuxera i patrzysz czy wywali błąd czy nie - jak ładnie ci rozłozy na strumienie to znaczy że mkv2vob zrobi co trzeba - a jak błąd tsmuxera to robisz tą procedurę co wyzej
i teraz
2) jeśli oglądasz tylko z lektorem to te pierwsze ustawienia sa ok ( chyba ze masz dwie scieżki audio w mkv to wtedy muxujac zostawiasz tylko polska dla pewności ) nie robiłem z lektorem nigdy to sam sprawdzisz
co do kodeka to ten bedzie bardzoooo długo transkodował chyba że masz potwora corei 7 ale i tak wybrałbym zwyly x264 to i tak ze 3 godziny bedzie hyhy ja robie na mpeg2 i jestem zadowolony
co do transcoding to always dajesz jak masz niepełną rozdziałkę a automatic jak masz 1280/720
i ot chyba tyle jak coś przeoczyłem to potem się uzupełni albo ktoś mnie poprawi :krol:
ja kupuje plejerek HD bo juz nie nadążam z robieniem filmów hyhy i moj laptop za słaby jest i będe na bieżąco ogłądał kinko z ładnych plików bez tej zabawy - alez sie ciesze hyhyh trzeba iść z postępem skoro sony nas pokarało