Jako że jestem nowy,
Witam wszystkich kolegów i koleżanki.
Proszę o pomoc lub informację -
- chciałbym za pomocą PS3 odtwarzać pliki wave, nie tylko te 16/44 ale również 24/96 udostępniane przez różne serwisy np: hdtracks, czy tęż pliki audio z koncertów BD itp.
Koniecznie zależ mi na odtwarzaniu poprzez PS3,
- by to było zgrane na dysk twardy konsoli, leżało sobie w jednym pliku itd., coś jak film stworzony lustrzanką, zmontowany jakimś programem do video np. Edius z dodanym bd jakości podkładem muzycznym (pcm 2.0/5.1, normalne wav-y, itd) i finalnie wyeksportowany do formatu Blu-Ray - AVCHD (np. do plików m2ts),
- i teraz sedno sprawy: chciałbym stworzyć sobie taki plik avchd lub inny pasujący do ps3 ale TYLKO z dźwiękiem (gęstym formatem, wavami itd), oczywiście dobrze by było gdyby taki plik zawierał w sobie podział na tracki i nazwy utworów. Czy istnieje jakiś program? który to zrobi bez updownu jakości dźwięku? a może doda też proste menu z wyborem traków?
{wiem że to możliwe bo kiedyś ściągnąłem samo robioną płytę w formacie avchd (- wkładam do konsoli i jest .... ściągnijcie to zrozumiecie) z dźwiękiem 24/96. Ktoś pozbierał fajne kawałki z dvd-a czu blu i wpakował je na płytę,
-aha, nazywa się ona: DVD-A Best of BDA disc 1, waży 4.09 GB - nie ma obrazu i menu jest za to podział na tracki. Format dźwięku to dts hd-ma (świeci na amplitunerze na niebiesko)}.
Wracając do sprawy - czy to mażna jakoś w miarę łatwo ogarnąć?,czy istnieje jakiś program (najlepiej jeden). Wiem że takie rzeczy można podobnie ogarnąć w nieco inny sposób, np za pomocą Audio DVD Creator 1.9.1.0 -, ale powstanie mi tylko płyta dvd. Można też zrobić programem do masteringu typowego dvd-a - np DVD-Audio Solo lub inny. Ale jak już wspominałem na początku, ja chcę tylko na PS3 i bez video.
Proszę o odpowiedź,
jeśli poruszyłem coś po raz 1000 na tym forum - po prostu - wybaczcie.