Ps 50A656

Prezes133

New member
Jacky
Już mam Canal w HD a mam zamiar uruchomić National Geografic i Eurosport jak go już dostanę. Tuner mam podłączony do Amplitunera, plazmę też podłącze. Mam nadzieję, że DVD przez S-Video wystarczy na jakiś czas.

azabielski

New member
mam pytanko

....jestem laikiem w tym temacie.........byłem zdecydowany na Samsunga LE52A656......teraz pojawił się o 2000 zł tańszy PS50A656.......kurczę wie ktoś czym sie jakosciowo różnią...i czy warto 2000 zł przepłacać ????

maximusdream

New member
azabielski napisał:
....jestem laikiem w tym temacie.........byłem zdecydowany na Samsunga LE52A656......teraz pojawił się o 2000 zł tańszy PS50A656.......kurczę wie ktoś czym sie jakosciowo różnią...i czy warto 2000 zł przepłacać ????

Powiem krótko ... nie warto. Też miałem ten dylemat, wybrałem plazmę i nie żałuję.

matush19

New member
Witam,
czy ktoś już sprawdzał działanie z nbox recorderem po hdmi. Nikt nie odpisał na wcześniej zadane pytanie w tej sprawie, a jest to bardzo ważne (dla mnie i nie tylko).

suslik

New member
Witam,

Planuję zakup tv, który będzie robił głównie jako monitor. Zastanawiałem się nad LE46A656 lub PS50A656. Z tego pierwszego zrezygnowałem gdy przeczytałem wypowiedzi kolegi Bob_Black z wątku o LE52A656 h**p://*ww.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=22979 i zobaczyłem to h**p://le52a656_review.republika.pl (przepraszam za gwiazdki, ale forum nie umożliwia wstawiania linków początkującym użytkownikom, a nie będę generował pustych postów tylko po to by to ograniczenie obejść).
Czy któryś z szanownych posiadaczy plazmy PS50A656 mógłby sprawdzić czy podobne problemy występują w tym modelu? Z tego co opisywał kolega Bob_Black problemem jest tor cyfrowy wizji, który może być podobny w tej plaźmie.

Na koniec pytanie natury bardziej ogólnej, czy ktoś mógłby się podzielić przemyśleniami dotyczącymi używania plazmy jako monitora (np. w kontekście stałego obrazu lub "wypalania" pixeli)?

Pozdrawiam

RheeTCT

New member
Ogólnie ArtS ma rację,ale..........jeśli ktoś będzie wykorzystywał ten monitor głównie do gier o charakterze dynamicznym,nie zawierających długo wyświetlanych stałych obrazów,plansz to myślę,że może zastosować plazmę.

suslik

New member
ArtS007 napisał:
Jeśli chcesz wykorzystać TV, jako typowy monitor komputerowy, to wybierz LCD.

Dzięki za radę. Niestety głownie tak go będę wykorzystywał, przycisk "Start" i ramki okienek będą w jednym miejscu przez kilka godzin.
No cóż, wracam do czytania o niuansach modeli LCD.
Swoją drogą, czytanie wątków o telewizorach LCD kończy się zawsze stresująco, do każdego, nawet topowego modelu ktoś się przyczepi. Zauważyłem, że z plazamami jest jakoś lepiej, ludzie są szczęśliwsi i nie opisują jaki odcień fioletu lub zieleni widzą zamiast czarnego ;)

Prezes133

New member
Jutro mam mieć w końcu ten model u siebie. Mam takie pytanie czy na czas docierania wystaczy ustawić tryb ekonomiczny, czy trzeba grzebac w ustawieniach szczegółowych i ustawić jakieś konkretne parametry?

Swoja drogą ciekaw jestem jak moje oczekiwania będą się miały do praktyki.
Dam znac czy płacze czy fikam koziołki.:)

RheeTCT

New member
Na pewno będziesz fikał,chociaż prezesowi to chyba nie wypada...?
Ustaw jasność i kontrast tak około 50% i będzie OK.

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
wystarczy że przeformatujesz obraz podczas dłuższego oglądania i wcale nie musisz grzebać w żadnych ustawieniach , chyba że myślisz o kalibracji obrazu :D .

ArtS007

New member
Bez reklam
suslik napisał:
Swoją drogą, czytanie wątków o telewizorach LCD kończy się zawsze stresująco, do każdego, nawet topowego modelu ktoś się przyczepi. Zauważyłem, że z plazamami jest jakoś lepiej, ludzie są szczęśliwsi i nie opisują jaki odcień fioletu lub zieleni widzą zamiast czarnego ;)
Nie zaglądam do wątków o LCD, ale myślałem że wyglądają podobnie do plazmowych, czyli że są po prostu kącikiem fanów LCD. Jak widać, niekoniecznie.

Co do docierania. Ustaw sobie parametry obrazu na minimum tego, co akceptujesz i staraj się wypełniać ekran obrazem stosując przeformatowywanie (rozmiar obrazu).

ArtS :)

Prezes133

New member
Mam go!!!

Przyszedł wczoraj. Kilka zdań na różne tematy, trochę będzie chaotycznie, ale to co zauwazyłem to: Działał 3 min po wniesieniu kartonu do pokoju. Zaskoczyło mnie że był zmontowany na stojaku w kartonie co bardzo mi odpowiadało, miałem wyobrażenie wcześniej ,że trzeba to będzie zmontować samemu czego sie trochę obawiałem.
Na temat obrazu niewiele mogę powiedzieć oprócz tego, że jest powalający
(wcześniej stał tam 10-letni Philips CRT 28 cali więc sami rozumiecie). Jedyną krytyczna uwaga to trochę nienaturalna czerwień na zdjęciach z USB. Obraz z Cyfry i z DVD idealny. Niczego nie regulowałem tylko ustawiłem tryb kinowy i włączyłem tryb ekonomiczny, a i tak obraz jest bdb. Mam nadzieje, że po weekendzie będę mógł coś więcej powiedzieć.
Wygłąd zewnętrzny bardzo fajny (choć żona narzeka, że w pokoju tylko jego teraz widać) , ale jest jeden minus - wprost niesamowicie przyciąga kurz i to nie ekran tylko ramka obudowy (cristal). W ciągu doby odkurzałem 2 razy za każdym razem zbierając sporo kurzu.

Do góry