Od jakiegoś czasu w temacie Samsunga PDP 50A656 pojawiają sie posty dotyczące innych modeli Samsunga. Z jednej strony dobrze, można poczytać ale, z drugiej strony po to jest podział na tematy na forum żeby można było coś znaleźć. Innymi słowy pozwalam sobie zaproponować kolegom, tym kórzy opisują inne modele Samsunga, zakładać nowe tematy, lub korzystać z wątków już utworzonych.
Stwierdzam, że od dłuższego czasu nie było posta z informacją o TV z tytułu wątku. Pozwolę sobie podzielić moimi spostrzeżeniami na temat obrazu jaki daje PDP 50A656 z filmu nagranego w Divix. Tak, 50" plazma full HD albo jak ktoś woli HD Ready 1080p kontra Divix. Osobiście nie byłem zwolennikiem Divix, stałem się nim z konieczności. Dostępność filmu La Grande bouffe na DVD z polskimi napisami jest żadna. Mam wprawdzie ten film na VHS, jednak na hard core - 50" kontra VHS nie poszedłem. Jakie spostrzeżenia. Jestem pozytywnie zaskoczony. Nie jest to jakość DVD jednak jest nieźle. Do odtwarzania posłużył PS3. Nie miało znaczenia z czego odtwarzałem, czy to z pendrive, czy to z wypalonej płytki, jakość obrazu zadowalająca a nawet pokusiłbym się o określenie bardzo dobra.