Przetestowany telewizor OLED nowej generacji firmy Samsung i podkreśla problem obecnego OLED-a

luck76

Well-known member
Jak założysz swoje forum Luck76 z rodu Samsunga chętnie poczytamyi ocenimy.
Tylko na to trzeba mieć środki i pomysł.
Czytaj co piszę. Tutaj nie piszemy na forum LG, więc nie rozumiem o co Tobie chodzi. Po skasowaniu przez @kiki mojego komentarza nie chcę kontynuować z Tobą w tym temacie dialogu a baczni obserwatorzy sami są w stanie odpowiedzieć na pytanie kto jest czyim giermkiem bez adresowania odpowiedzi odczytywanych przez niektórych jako ironiczne i niezgodne z regulaminem. Na marginesie, spodziewaj się przepisów regulujących kwestię lokowania produktów w social mediach (yt, FB, insta, fora), w których każdy trudniący się sprzedażą będzie zobowiązany do oznaczenia swoich opinii nt sprzedawanych przez niego produktów jako reklamę :) i wtedy objawi nam się prawdziwa skala sponsorów i osób ich interesowanie wspierających. Tak na koniec tego przydługiego wywodu, aby nie zanudzić innych uczestników, dla Twojej wiedzy i wiedzy prowwadzącego: nie jestem fanem samsunga ani nikim z tej firmy, nie trudnię się sprzedażą produktami RTV ani ich marketingiem, co można w prosty sposób zweryfikować. Prezentuję jedynie swoje stanowisko i opinie a jesli forma odpowiedzi staje się dyskusyjna z punktu widzenia regulaminu forum to jedynie wtedy gdy moje odpowiedzi przybierają formę treści wpisów na które odpowiadam. Jeśli forum ma faktycznie byc prowadzone zgodnie z regulaminem to apeluję o przestrzeganie przez wszystkich bez wyjątku.

Ostatnia edycja:

luck76

Well-known member
Każdy sobie obejrzy w sklepie bez dopisywania epitetów.
Każdy wybierze co chce.
Na testach , ślepych testach wygrywa Oled .
@kiki, czy to oznacza, że porównanie organizowane (dla jasności nie przeprowadzane, bo testują to eksperci z różnych branż) przez HDTVtest to jakaś ustawka?

kola01

Well-known member
Bez reklam
@kiki, czy to oznacza, że porównanie organizowane (dla jasności nie przeprowadzane, bo testują to eksperci z różnych branż) przez HDTVtest to jakaś ustawka?
Nie tylko HDTV Test. Generalnie chyba wszystkie portale branżowe i recenzenci są zachwyceni możliwościami matryc QD-OLED.
Tylko jeden jedyny Kiki, nieudolnie próbuje z tym "walczyć" (po sponsorowanym pokazie Philipsa w Berlinie). Biorąc pod uwagę fakt, że Kiki sprzedaje telewizory (także przy pomocy tego forum), nietrudno dojść do wniosku, że przez jego opinie bardziej przemawia kasa niż rzetelność i obiektywność.
Powyższe dodatkowo potwierdza fakt, że niewygodne Kilkiemu opinie są od razu kasowane - tak jak te moje z wczoraj. A były grzeczne i merytoryczne.

VitoCx

Member
Może ty należysz do jakiegoś gangu. Tak dla twojej ciekawości, mam Philipsa OLED 807 o którym już nie raz pisałem na forum, choć czasami faktycznie żałuję, że nie kupiłem Samsusga S95B.
Co ty Oleda wziąłeś? Przecież wypali ci się za chwilę :ROFLMAO: świat się kończy.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Merytoryczne nie są usuwane.
Ktoś się zakochał w jasności 3000 cd/m2- jego wybór.
Właśnie dlatego robią jaśniej , żeby się "specjaliści " łapali.
Oczywiście jasność jest potrzebna , ale za duża zabiera szczegóły w drugim planie.
Każda duża jasność potrzebuje kalibracji.
Ktoś woli żeby mu świeciło na maxa po oczach - jego wybór.
Na szczęście większość woli naturalną paletę barw. I dlatego korzystają z kalibracji.
Na pokazach na których byłem QD Oled nie wygrał ani razu.
Eisa - też nie uznała wyższości.

Ale Fan Klub Samsunga doceniam.

luck76

Well-known member
Ktoś się zakochał w jasności 3000 cd/m2- jego wybór.
Właśnie dlatego robią jaśniej , żeby się "specjaliści " łapali.
Oczywiście jasność jest potrzebna , ale za duża zabiera szczegóły w drugim planie.
Każda duża jasność potrzebuje kalibracji.
Ktoś woli żeby mu świeciło na maxa po oczach - jego wybór.
Na szczęście większość woli naturalną paletę barw.

Ale Fan Klub Samsunga doceniam.
No @kiki, piszę bez sarkazmu - tym mnie zaimponowałeś. Czyżbys też zweryfikował swoje stanowisko w sprawie super świecących miniLED TCL?

luck76

Well-known member
Na pokazach na których byłem QD Oled nie wygrał ani razu.
Eisa - też nie uznała wyższości.
No nieźle - w sprawie EISA :)
1675354404980.png

luck76

Well-known member
Nie ważne co jest lepsze, tylko kto płaci za imprezę :)
Ostatnio u szwagra na jego OLED C2 widziałem na YT koncertowe wykonanie piosenki Kazika pt. „Jak bardzo możesz zmienić się, by zmienić swą muzykę”.

Chcę podkreślić, że nie piszę o tym w kontekście ostatniego wersu piosenki, w którym używając niecenzuralnych słów zastanawia się nad kwestią zmiany punktu widzenia przez pryzmat mamony.

Piszę o tym dlatego, że zastanawialiśmy się wspólnie, dlaczego ten tv tak słabo radził sobie z prezentowaniem oświetlenia scenicznego vs A95K Sony.... Może ktoś z obecnych pomoże znaleźć odpowiedź na TO pytanie ???

EDIT.
Zapisałem stronę aby w sytuacji przypadkowego usunięcia można było odtworzyć zawartość komentarzy.

kola01

Well-known member
Bez reklam
Co ty Oleda wziąłeś? Przecież wypali ci się za chwilę :ROFLMAO: świat się kończy.

Nic sie nie kończy. Wszystko co pisałem jest aktualne. OLEDa trzeba kupować z pełną świadomością jego wad i zalet.
Ja swojego kupiłem do oglądania w nocy. Pracuje średnio godzinę dziennie. Mam nadzieję, że tym tempie podziała trochę, choć już w tej chwili, na teście ciemniej szarości, matryca ma plamy i wygląda jakby była wypalona. Z tego powodu nawet wymieniałem jeden egzemplarz tego TV ale kolejny jest tylko nieznacznie pod tym względem lepszy. Oba były oczywiście nowe - fabrycznie zapakowane z przebiegiem 0 godzin. Taka jakość tych matryc od LG, jak widać.

KLOSjanek

Member
Bez reklam
Koala co ty za bzdury piszesz, "matryca ma plamy i wygląda jakby była wypalona. " JA pier. wszystko u Ciebie z głową ok?

KLOSjanek

Member
Bez reklam
Mam dwa Oledy jeden 805 już 3lata pracuje średnio 5 godzin dziennie używany do wszystkiego żadnych wypaleń NIe Ma

VitoCx

Member
Czy tylko ja tu widzę, że OLED do tych potrzeb się nie nadaje? No chyba, że autor wiadomości ma kasę i świadomość, że już po jego zakupie musi zbierać na kolejny TV.
Czy już zacząłeś zbierać na nowego Oleda?
Z kolei OLED-y mogą przypominać o przerwie na kompensację nawet już po 4 godzinach pracy.
Co robisz w przerwach na kompensację? Krótki spacer, czy odpuszczasz dalsze oglądanie?
Pracuje średnio godzinę dziennie. Mam nadzieję, że tym tempie podziała trochę, choć już w tej chwili, na teście ciemniej szarości, matryca ma plamy i wygląda jakby była wypalona. Z tego powodu nawet wymieniałem jeden egzemplarz tego TV ale kolejny jest tylko nieznacznie pod tym względem lepszy. Oba były oczywiście nowe - fabrycznie zapakowane z przebiegiem 0 godzin. Taka jakość tych matryc od LG, jak widać.
Współczuję :rolleyes: ale tak serio, to mnie to jednocześnie trochę śmieszy :D Kupować tak znienawidzonego Oleda, tylko po to żeby z zegarkiem w ręku pilnować czasu pracy, czekając na to co wg ciebie, nieuniknione. To musi być czas pełen relaxu. Dobrze wydane pieniądze. Gratuluję ;)

Marlo

Active member
Trzeba zaczekać na OLEDY z matrycami MLA ,LG G3 , PANASONIC MZ2000 , ciekawostka ,sprzedany został pierwszy MICRO LED 110 cali za 675 000 zł !

VitoCx

Member
Na biednego nie trafiło :LOL: Ale kwota z kosmosu. Za pół ceny robisz sobie kinową salę marzeń z wypasionym wnętrzem i topowym sprzętem audio video.
Przyjmuję to jako ciekawostkę :)

Do góry