Witam, mógłby mi ktoś pomóc?
Niedawno podłączyłem mojego PC z TV LCD samsungiem LE40N8. Posiada on wejście PC, zakupiłem więc kabel VGA, no i po podłączeniu obraz był poprawnie wyświetlany na TV. Ale zależy mi także aby dźwięk był wydawany także z niego a nie z kompa. Zakupiłem więc kabel JACK 3,5 - 2x RCA 10m, który miał przesłać mi ten dźwięk, jednak tak się nie stało, gdyż po podłączeniu dźwięku z TV nie było
W czym więc problem? Czarny wtyk jack kabla podłączyłem z tyłu do kompa W czarny otwór jack a dwie RCA z drugiej strony kabla pod TV w otwory audio L i R. Tylko, że wtyki kabla są kolorów czerwony i czarny a otwory w TV biały i czerwony, ale, gdy zadzwoniłem tam gdzie zakupiłem kabel powiedziano, że kolor nie ma większego znaczenia, ale sami nie wiedzieli co jest nie tak, że wszystko powinno być ok. Z tyłu komputera zielony wtyk od głośników trzeba odłączyć? Co trzeba ustawić w Realteku czy ściągnąć inny sterownik do dźwięku?
Bardzo proszę o pomoc.
Niedawno podłączyłem mojego PC z TV LCD samsungiem LE40N8. Posiada on wejście PC, zakupiłem więc kabel VGA, no i po podłączeniu obraz był poprawnie wyświetlany na TV. Ale zależy mi także aby dźwięk był wydawany także z niego a nie z kompa. Zakupiłem więc kabel JACK 3,5 - 2x RCA 10m, który miał przesłać mi ten dźwięk, jednak tak się nie stało, gdyż po podłączeniu dźwięku z TV nie było
Bardzo proszę o pomoc.