Przegrywanie Blu-Ray - PROBLEM

Mielny18

New member
Witam. Otóż mam taki problem nie mogę przegrywać filmów i koncertów blu-ray, ponieważ DVD Fab Platinum nie chce przerzucić płyty 50GB na 25GB. Jak wyrzucę jakieś rozdziały to przegra bez problemu. Jak to przegrać bo już nie mam siły szukam po necie i nic nie ma. A najgorsze w tym wszystkim jest to że kupiłem dvd fab platinum ze strony producenta z dożywotnią aktualizacją. Tylko dlaczego nie mogę przegrać tych płyt. Ze zwykłymi dvd nigdy problemu nie było a z tym non stop coś jest nie tak!!!! Proszę pomóżcie !!!!!

Seba_Fan

New member
Bez reklam
zrob zdjecia moze masz cos w ustawieniach, moze region tak zdalnie to nawet wrozka nie wiem, moze nagraj jakis filmik co robisz jak to wyglada

czy on posiada mozliwosc z 50 na 25 czy moze tylko klonowanie plyt

Mielny18

New member
kod regionu mam ustawiony B. Tak ten program ma możliwość przegrywania samego filmu, kopiowania płyty i klonowania. Tylko ostatnio chciałem przegrać Bękarty wojny usunąłem nawet całą ścieżkę dźwiękową
i napisy i dalej tego nie zmieściło. A co do przegrywania to widzi płyty BD 50 , BD25 , BD9, BD 7.5. Moje zdziwienie polega na tym że już przegrałem parę filmów i koncertów i nie bylo nigdy z przegrywaniem problemów. A najgorsze jest to że wydałem tyle kasy i myślałem że będzie wszystko dobrze a tu nagle lipa. W sumie to nie wiem czy regiony mają jakies znaczenie na blu-ray bo mam pare koncertów z USA i działają bez problemu na PS3. Nie chcę kupować płyt 50GB bo kosztują ponad 30zl za sztukę a 25GB 6 zł. Co mam robić ????

Seba_Fan

New member
Bez reklam
nie znam tego programu, ale warto wypalac 50GB cena 20zl niz robic kompresje

czasmi lepiej jest stosowac darmowe programy, wyciac sciezki dzwiekowe nie potrzebne i napisy

skoro piszesz ze przegrywales juz tyle razy to znaczy ze program dobrze znasz, moze to wina plytki tzn tego filmu, wszak nie kazda sie tak da.

Mielny18

New member
50 GB plytka jest od 30zl ale plytka lepszej firmy od 50 zl wiec chyba zostaje mi tylko czekać aż płytka 50 GB będzie kosztować poniżej 30 zł. Co do usuwania tych napisów i ścieżek dźwiękowych to sam dźwięk TRUE HD zajmuje od 4 do 5 GB. Podam przykład Bękarty Wojny główny film wszystkie ścieżki dźwiękowe i napisy 34.540 GB. Po usunięciu większości sćieżek i napisów 24.530 GB no i powinno sie zmiescic ale plyta ma pojemnosc 23.145 GB . Byłbym wdzięczny gdyby ktoś znalazł płytę 25GB ale która posiada rzeczywistą pojemność 26.155 GB DVD Fab pokazuje ze takie są ale nie wiem jak to sprawdzić ??

Mielny18

New member
tak piszą na stronie producenta więc powinno dać radę przegrać każdą płytę:

1. 4 Blu-ray to Blu-ray copy modes available: Full Disc, Main Movie, Clone and Write Data.
  2. Full Disc: All movies, menus and trailers, is copied to a Blu-ray with just one click.
  3. Main Movie: Just copy the movie, with specific audio/subpicture.
  4. Clone: Make perfect 1:1 bit-to-bit copy of Blu-ray.
  5. Write Data: Burn existing Blu-ray folder or ISO image file to Blu-ray writer, or convert Blu-ray folder to ISO image file.
  6. Compress BD-50 to BD-25/BD-9/BD-5.
  7. Very fast copying speed.
  8. Burn to any blank Blu-ray Disc (BD-R 25, BD-RE 25, BD-R 50, BD-RE 50).
  9. Constantly updated to support latest Blu-ray burners and blank Blu-ray discs.
  10. Burn to any blank DVD Disc (DVD+R/RW, DVD-R/RW, DVD+R DL, DVD-R DL).
Benefits

1. Remove all known AACS copy protections.
  2. Remove Region Code, BD-Live and UOPs.
  3. Remove all known BD+ copy protections.
  4. Constantly updated to support latest Blu-ray copy protections.
  5. Compress BD-50 to single BD-25, BD-9 or BD-5.
  6. Burn to cheap blank DVD Disc (BD-9 and BD-5).
  7. Remove HD audio (convert Dolby TrueHD to Dolby AC3, convert DTS-HD Master Audio to DTS) to save space for video when compression is needed.
  8. Include internal UDF 2.50 parser to read Blu-ray, no need to install third party driver.
  9. Open Blu-ray from disc, ISO image file or folder.
  10. Support both NTSC and PAL Blu-ray.
  11. Preview title like real Blu-ray player.\
DVDFab "Blu-ray to Blu-ray" | full-featured Blu-ray copying/burning software tutaj są screeny

mataman

New member
Bez reklam
najlepiej to użyj anydvd hd do zripowania filmu na dysk i później programu BD rebuilder do skompresowania i wywalenia nie potrzebnych rzeczy. Na moim tv różnicy po takim zabiegu nie widać w jakości obrazu.

Mielny18

New member
dzięki spróbuje to jakoś zrobić.....a jak zgrywasz tym programem any dvd film na dysk bo wiem że on chyba pracuje w tle........a co do płyt gadałem ze znajomym żeby powstrzymać się z kupowaniem płyt blu ray 50GB co najmniej do listopada będą wtedy kosztować poniżej 30 zł bo do sprzedaży mają wejść płyty czterowarstwowe i ośmiowarstwowe nawet ponoć Pionnier ma wypuścić płytę 16 warstwową 400GB ciekaw jestem ile te płyty będą kosztować

mataman

New member
Bez reklam
Czym to robiles?

Any DVD rippowanie jakieś 40min
bd rebuilder ok 8-10h
nagranie płyty 20min

wiec DVD fab to szrot.

Mielny18

New member
mam any dvd ale mi juz nie działa...a przegrywam DVD fab platinum.....najpierw klonowanie płyty później, obraz iso i dopiero nagrywanie tylko ten film mial 39 GB i udało mi się go spakować na jedną 25 GB przy jakości 88%.....no i trzeba mieć też na uwadze że mój komputer to złom Pentium III 2.0 GHz 3 GB Ram....a sama nagrywarka ma zalecane Pentium IV minimum Intel Core Quad E8300.........ten program bd rubuilder jest darmowy

Seba_Fan

New member
Bez reklam
nie lepiej w txmuxer, wyciac tego czego sie nie chce i wrzucic do rebuilder w celu upchniecia na 25GB

jesli film ma ponad 30GB to chyba lepiej nic nie wycinac i wypalic na 50GB plytke

Mielny18

New member
jak znajdziesz płytkę 50 GB za mniej niż 25 zł to nagram....:)już mi pakuje jeden koncert i zobaczymy jak mu to wyjdzie..... a to że tak długo nadrywa to chyba wina kompa i mam pytanie czym mogę nagrać film blu ray bez zabezpieczeń?????? NERO odpada

mataman

New member
Bez reklam
możesz zgrac na dysk likwidując zabezpieczenia za pomocą any dvd.

@Seba_Fan bd rebuilder najbardziej zawsze kompresuje dodatki menu itd. Można tez zrobić kopie samego filmu. Po wycięciu zbędnych napisów i ścieżek dzwiękowych kompresja filmu jest minimalna. Bitrate siega 25mb/s i róznicy nie widac wcale.

Mielny18

New member
ale any dvd tylko zdejmuje zabezpieczenia a nero wypala blu ray w takim tempie że lepiej nie mówić.....bd rebuilder próbowałem ale nie dał rady więc zostaje tylko DVD Fab w końcu zapłaciłem za niego 350 zł z dożywotnią licencją. Dvd fab robi to wolno ale przegrywa 39GB na 25 GB to sądze że dobrze robi tylko mój komp jest zdecydowanie za słaby

Seba_Fan

New member
Bez reklam
kompa masz za slabego, wypalaj na plytki 50GB, za 25zl znajdziesz

mataman zdawalo mi sie, ze jak robimy za pomoca rebuilder to tracimy menu?
ja jak na razie robilem test, txmuxer wycinam czego nie chce i jade pozniej rebulder, problem w tym ze pliki obciete mam 33 GB a jakos nie chce robic kompresji do 24GB

mataman

New member
Bez reklam
Nie wiem czy mówimy o tym samym programie. BD rebuilder można wywalic zbędne ścieżki audio, napisy, (zachowujemy menu) lub wykonac kopię samego filmu. Wygląda to tak, czerwone krzyzyki to rzeczy które wywalam.

Do góry