Proszę o pomoc w wyborze zestawu 2.0

Dochnes

New member
Witam wszystkich serdecznie :)

Mam ogromny problem w wyborze zestawu 2.0, uprzejmie proszę o pomoc.

Potrzebuję zestaw do użytku prywatnego - do salonu o powierzchni 7x5 m2;
Główny cel - muzyka: rap, pop;
Źródło muzyki - internet.

Dysponuję kwotą max 3.000 zł. (+/- 500 zł).

Rozważam zakup amplitunera Yamaha R-N303D, z jakimiś sensownymi w tym budżecie głośnikami podłogowymi (pytanie jakimi? :?) albo NAD C338 - również z jakimiś głośnikami podłogowymi.

Poza prośbą o pomoc w wyborze głośników do tych zestawów w zasadzie pytanie również sprowadza się do tego, czy lepiej przyoszczędzić na amplitunerze (Yamaha) i kupić droższe głośniki, czy lepiej większość budżetu przeznaczyć na wzmacniacz (NAD) a głośniki jakieś tańsze.

Zdaję sobie sprawę z zawężonego budżetu, niemniej w miarę możliwości proszę o pomoc.
:?

Z góry dziękuję :)

Ostatnia edycja:

Dochnes

New member
Dziękuję za odpowiedzi. Chciałbym nowy, chociaż sobie zdaję sprawę z tego, że z tym budżetem to będzie trudne.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Kolego nowym za te pieniądze to nawet nie ni ema co marzyć.. tylko używka, co nie oznacza, że to zły pomysł.. gro osób tak kupuje i jest zadowolona.

Dochnes

New member
Niestety jako nowy w temacie nie potrafiłbym kupić dobrej używki i nie dać się naciąć...

Dlatego upieram się przy nowym.

Dochnes

New member
Dzisiaj w jednym z salonów proponowali mi kolumny Pylon Pearl 27. Ktoś tam jeszcze mówił o STX albo LINE NOTA 550X. Może takie? Albo co innego?... :/

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Dobry negocjator na pewno się przyda, ale dołożyć parę zloty trzeba będzie, bo to za mała kwota na nowe zabawki..

Dochnes

New member
OK, wiem że przy takiej kwocie i tych źródłach dźwięku kolumny będą marnej jakości. Wiem też natomiast, że czy to Yamacha czy to NAD parę lat mi posłużą, a głośniki mogę zmienić jak się dorobię. Jeśli bym się decydował na Yamachę to na głośniki coś tam mimo wszystko zostanie - zwłaszcza, jeżeli kupowałbym w zestawie, czyli taniej. Jeśli z czasem znajdę lepszy wzmacniacz, to jego też mogę zamienić. Chodzi o to, żeby od czegoś zacząć - dopiero wchodzę w temat. Tym bardziej, że na chwilę obecną nie będę często używał tego sprzętu, więc tym bardziej nie ma też sensu na początek inwestować.
Dziękuję za zaangażowanie w pomoc :)

Intenso

Banned
Tylko nie Jamo, to jazgocze.

W Mysłowicach jest facet który handluje sprzętem audi, popatrz na jego oferty na allegro i olx.

Dochnes

New member
Dzisiaj w jednym z salonów proponowali mi kolumny Pylon Pearl 27. Ktoś tam jeszcze mówił o STX albo LINE NOTA 550X. Może takie?

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Indiana Line Nota 550X to dobre kolumny ale nie do takiej muzyki i nie taki metraż lepszym wyborem byłyby Quantum 675 Magnata, obecnie są w Nautliliusie 1640zł /para ,jeżeli wrażeń mało to model 677 za 2200zł do tego Yamaha (powinieneś się zmieścić w budżecie) i masz sprzet nowiutki z gwarancją
Ja oczywiście nie neguję kupno używanych rzeczy,ale zawsze wiąże się to z pewnym ryzykiem a szczególnie kiedy kupujesz od zupełnie obcej osoby

Do góry