Proszę o opinię.

Kejup

Member
Bez reklam
Witam! Jestem tu nowy i od razu zwracam się z prośbą o ocenę i poradę. Jstem w trakcie zakupu kina domowego którego niestety dość mocno ogranicza budżet gdyż kupiłem mieszkanko i nie zostało mi za wiele pieniędzy. Ma to grać w pokoju o wymiarach ok. 19m2. Zestawik nad którym się zstanawiam to: http:/www.kon-sul.pl/produkty_disp.php?id_produkty=3160&sklep4

Zastanawiam się również nad czym czy np. nie byłoby lepiej zamiast HK avr255 wziąść HK avr155 a głośniki zamienić w takim przypadku z Jamo s416 na Jamo s606?

Z Góry Dziękuję za pomoc i Pozdrawiam!!!

Kejup

Member
Bez reklam
A ile bym musiał dać za AVR255+DVD39+Jamos606Hcs3+sub200 lub AVR155+DVD39+Jamos606Hcs3+sub200?
Do grudnia może troszkę dozbieram pieniążków i przekonam żonę:D

W linku powyżej popełniłem błąd jeśli chodzi o DVD zamiast 39 dałem 29.
Nie ukrywam że dużo czytałem na internecie na temat różnych sprzętów i dlatego zdecydowałem się na HK i to ten konkretny model amplitunera i DVD gdyż dla moich potrzeb będą one wystarczające i to na lata (brat ma HK avr132 i DVD28 i dla mnie to już jest wypas. Co prawda brat kupował ten sprzęt dawno i z głośnikami JBL.). Do tej pory w domu miałem jakieś badziewne kino za 900pln i myślę, że nawet jeśli kupiłbym te słabe głośniki to i tak bym odczuł dużą różnicę a w przyszłości jakbym zaczął odczuwać niedobór to mógłbym wymienić tylko głośniki.

Kejup

Member
Bez reklam
SUPER DZIĘKI Blackninja!!! Tak też zrobię. Odezwę się napewno jak tylko będe miał pieniążki na konkretny zestawik (Ogromna prośba! Napisz mi ceny takich zestawów bez kabli na pw lub e-mail kejup2308@wp.pl jeśli możesz
HK avr255+DVD39+JAMOs416Hcs3+sub200 i
HK avr255+DVD39+JAMOs606Hcs3+sub200) wtedy będe wiedział jaka jest różnica pomiędzy tymi zestawamii czy dam radę dozbierać do tego droższego zestawu i jak bardzo podlizywac się żonie;) bo nie ukrywam,z że wolałbym ten drugi zestawik!

Jeszcze raz Dziękuję i Pozdrawiam!!!

SeboZakret

New member
Kejup napisał:
HK avr255+DVD39+JAMOs606Hcs3+sub200

Widzę, że w kilku wątkach przewija się ten zestaw lub podobny i mam w związku z tym pytanie.
Również zamierzam kupić projektor Epson TW-2900 lub 3500 i szukam dobrego zestawu audio ale z drugiej strony żeby cenowo na kolana nie powalał.

Moje pytanko jest takie czy do N-ki, PS3 i Bly wystraszy w zupełności takie nagłośnianie? A może jest: za dobre/zbyt cieńkie?

Z DVD39 mogę zrezygnować bo i tak mam PS3 + kompa z wyjściem DVI-HDMI no chyba że to kategorycznie zły pomysł?

Nadmienię że nie chcę przekroczyć 5 tyś zł a mój pokój to jakieś 3,5x4,2 m.

Gościnnie jestem w Wawie na delegacji do końca października czy przy okazji taki zestawik mogę gdzieś odsłuchać??

SeboZakret

New member
blackninja napisał:
14,7m2 to trochę mało na takie kolumny chyba, że lubisz duże ciśnienia :)

No w sumie to małe ciśnienie nie zaszkodzi :p

W takim razie jaki ewentualnie zestaw polecisz do kina domowego, PS3, TV, i trochę muzyki w miarę przyzwoitej jakości??

Kejup

Member
Bez reklam
Po długich przemyśleniach i podlizywaniu się żonce :) decyzja dotycząca kina zapadła, a mianowicie wybrałem taki zestawik:
HK avr255 + HK DVD39 + Jamo s606Hcs3 + sub200.

Dzięki Wszystkim za pomoc w wyborze a wszczególności blackninja! Skontaktuję się z Tobą na początku grudnia w sprawie zakupu.

P.S.
Miałem wczoraj okazję odsłuchać tych głośników i pomimo tego iż nie odbyło się to w jakimś pomieszczeniu przystosowanym do tego to zrobiły one na mnie ogromne wrażenie. Jak dla mojego nieaudiofilskiego ucha za tą kasę te głośniki są SUPER noi do tego wygląd, naprawdę sprawiają wrażenie dużo droższych!

Pozdro i jeszcze raz Dzięki!!!

Kejup

Member
Bez reklam
Witam! Odświeżę troszkę ten wątek.
Sytuacja przedstawia się następująco:
Byłem w 100% pewny o zakupie wyżej wymienionego sprzętu lecz po wizytach w paru sklepach ze sprzętem, (odsłuchałem sobie jak grają JAMO s606 i bardzo mi się podobają) wielu sprzedawców twierdziło, że te głośniki zagrają o niebo lepiej z takimi amplitunerami jak DENON avr1910 lub MARANTZ sr5003 (mają ponoć lepsze wyposażenie?) do tego mojej żonie nie podoba się Harman Kardon (wybór oczywiście i tak należy do mnie a nie do żony!!!). Czy warto słuchać wogóle tych sprzedawców? To w końcu który z nich będzie "najlepszy"? :? Muzyka jaką słucham jest różna, od techno poprzez muzykę filmową do instrumentalnych nagrań typu DIRE STRAITS (nawet disco polo przy gorzole się posłucha). Zależy mi na dobrym niskim basie, wyrażnych wysokich tonach oraz dobrze słyszanych dźwiękach gitar oraz innych instrumentów. Wiem, że za te pieniądze które mam do przeznaczenia nie mogę wymagać za wiele w dodatku od kina ale szukam dobrego kompromisu pomiędzy niezłym i dynamicznym brzmieniem stereo a efektownym kinem domowym z dobrym wykopem.

Nie ukrywam, że DENON jak i MARANTZ (coć słyszałem, że nie są tak dynamiczne jak Harman) podobają mi się również lecz ja nadal jestem napalony na HK avr255.
Chyba po prostu za dużo czytam i słucham opini zbyt wielu ludzi!
blackninja pomocy ty masz styczność z tymi sprzętami na codzień doradź mi coś :blagam::blagam::blagam:

Kejup

Member
Bez reklam
Zastanawiam się nad jeszcze jedną rzeczą czy warto zamienić w tym zestawie DVD 39 na jakiś blu-ray np.: Pioneer BDP-51FD lub jakiś inny w podobnej cenie który by lepiej pasował do tego zestawu? czy ma to sens? Czy lepiej nie mieszać marek?
Prawda jest taka, że na początku będe używał płyt DVD i CD więc czy wykorzystam tego blu-raya? Czy lepiej się wstrzymac i później dokupić blu-ray Harmana?

Ostatnia edycja:

Kejup

Member
Bez reklam
No to temat blu-ray jest już dla mnie zamknięty. Postanowiłem w tym roku kupić ten zestwaw z DVD 39 od HK i nic i nikt mnie nie przekona:p. Na razie wystarczy a w przyszłym roku kupię nowy TV to wtedy dokupię blu-ray Harmana i może jakiś odtwarzacz CD tez od Harmana a i może jakiś wzmak stereo (ale to wszystko w swoim czasie) bo postanowiłem inwestować w sprzęt tylko jednej firmy. Nie ukrywam, że wybrałem Harmana nie tylko ze wględów jakości brzmienia ale także "dizajnerskich":)

Mam jeszcze pytanko. Co sądzicie o podłączenie frontów kablami PROFIGOLD BassFlex o przekroju 4mm, bo rezstę podłączę jakimś kabelkiem o przekroju 2,5mm np. Jamo?

Kejup

Member
Bez reklam
Byłem dzisiaj w saturnie z żonką i stał tam zestaw:
HK avr255 + HK DMC 250 + JBL ES 80 + sub 150 za 7300pln
kolo podłączył mi ten zestaw i powiem że zagrał nawet spoko a obok stały JAMO s 606 podłączone do jakiegoś ampli PIONEER-a i miałem wrażenie że z tych JBL-ów słychać jakby więcej szczegółow tzn. gitary itd.
i moja żonka napaliła się na ten zestaw bo głośniki jej się bardzo podobają:)
a ja znowu mam mętlik w głowie (nie wiem czy ja się nie wykończę do grudnia:confused:) a już miałem 100% pewności, że wezmę taki zetawik:
HK avr 255 + HK DMC 250 + JAMO s608 + sub200 (lub250).

Ale teraz znowu nie mam zielonego pojęcia co lepsze, czy warto dopłacać?

Do góry