Witam wszystkich bardzo serdecznie.
Zwracam się do Was z prośbą w wyborze TV, śledzę, czytam dział z tv plazmowymi od 2 tygodni i czym więcej czytam tym jestem coraz głupszy (żona stwierdziła że jeszcze się taki nie urodził co by mi do godził) może ma racje, ale mam już siwą głowę i lubię ciszę nie wiem czy zniósł bym BUCZENIE, BZYCZENIE w TV.
- nie podaje żadnych modeli tv - to Wy Szanowni forumfowicze jesteście Fachowcami
- bardzo Was proszę nie wysyłajcie mnie do diabła a tym bardziej do sklepu żebym sobie porównał ( mieszkam w Gosiewie ( to od Gosiewskiego i peronu) i tu takich sklepów nie ma
- mam obecnie plazmę Panasonica 46" i jestem z niej bardzo zadowolony ( to poco zmieniać) nic nie buczy, nic się nie odkleja od matrycy, żadne logo się nie wypaliło (zdarza mi się usnąć przy tv)
delikatnie słychać tylko w dużej ciszy wentylatory, więc nie chce zmieniać na gorszy model.
- nie jestem fanatykiem obrazu i wielu pojęć nie rozumie (brightness shifting, artefaktów, 50Hz itp)
1. Odległość od ekranu: ok 3 - 3,5 m
2. Jak słońce świeci w pokoju: pokój od wschodu ( prawie wcale) po lewej stronie okno i drzwi balkonowe
3. Jak duży jest pokój: 40m2 (10m x 4m)
4. Preferowana technologia: Plazma, LED
5. jaki masz obecnie telewizor:Panasonic 46PV8 i jakiś panasonic CRT
6. jakie programy najczęściej oglądasz/do czego ma służyć konsola: koncerty, filmy HD, sport bez piłki nożnej chyba że gra Barcelona
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: wieczorem 60% w dzień 40%
8. wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez: obojętne
9. wolisz obraz ostry czy łagodny: w panasonicu którego obecnie posiadam obraz mi odpowiada
10. matryca błyszcząca czy matowa: brak zdania
11. preferowana wielkość telewizora: 50" a może co więcej jak starczy kasy
12. preferowana marka: panasonic mnie nigdy nie zawiódł więc stoi na 1 miejscu, może samsung
14. jakie urządzenia będą podłączone: Tuner sat Globo HD S1 i tuner N, Popcorn A110, nagrywarka panasonica EH 67, będzie blu ray
15. ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń: 60% tv, 40% Popcorn, dvd
16. siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych: raczej na wprost
17. czy ważne jest wifi : tak
18. czy będziesz korzystać z widgetów: tak
19. czy chcesz serfować w internecie poziomu telewizora: nie
20. czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen - VOD : jeżeli kasy starczy to tak
21. czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami : tak
22. ma mieć 3D: tak fajnie byłoby zobaczyć shreka jak łazi mi po chałpie
23. ma mieć slot na karty SD: może
24. ma mieć tuner DVB-S: może
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć: hdmi -sat, dvd, popcorn (będzie też blu ray jeżeli jest taka możliwość to proszę o propozycje blu raya)
26. Jaki masz sygnał: sd i hd
27. ile programów HD: to co oferuje cyfra i N-ka z małymi wyjątkami
27. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: ok 7-8 h
28. ma stać czy wisieć: wisieć
29. Rozdzielczość: Full HD
30. Dvb-t: tak
31. Na czym najbardziej Ci zależy: ma być lepszy do 46PV8
32. Ile osób ogląda: zazwyczaj 3-4
33. Jaka klasa cenowa: maks. 5- 6 tys maże coś więcej ale nie za dużo bo żona się zbiesi lub zrobi mi kuku.( Zakup w ciągu 2 miesięcy)
Jeżeli ktoś dotrwał do końca to już mu się należy duży browar a jeżeli doradzi to duża flaszeczka czegoś mocniejszego.
Bardzo dziękuje i pozdrawiam Wszystkich.
Zwracam się do Was z prośbą w wyborze TV, śledzę, czytam dział z tv plazmowymi od 2 tygodni i czym więcej czytam tym jestem coraz głupszy (żona stwierdziła że jeszcze się taki nie urodził co by mi do godził) może ma racje, ale mam już siwą głowę i lubię ciszę nie wiem czy zniósł bym BUCZENIE, BZYCZENIE w TV.
- nie podaje żadnych modeli tv - to Wy Szanowni forumfowicze jesteście Fachowcami
- bardzo Was proszę nie wysyłajcie mnie do diabła a tym bardziej do sklepu żebym sobie porównał ( mieszkam w Gosiewie ( to od Gosiewskiego i peronu) i tu takich sklepów nie ma
- mam obecnie plazmę Panasonica 46" i jestem z niej bardzo zadowolony ( to poco zmieniać) nic nie buczy, nic się nie odkleja od matrycy, żadne logo się nie wypaliło (zdarza mi się usnąć przy tv)
delikatnie słychać tylko w dużej ciszy wentylatory, więc nie chce zmieniać na gorszy model.
- nie jestem fanatykiem obrazu i wielu pojęć nie rozumie (brightness shifting, artefaktów, 50Hz itp)
1. Odległość od ekranu: ok 3 - 3,5 m
2. Jak słońce świeci w pokoju: pokój od wschodu ( prawie wcale) po lewej stronie okno i drzwi balkonowe
3. Jak duży jest pokój: 40m2 (10m x 4m)
4. Preferowana technologia: Plazma, LED
5. jaki masz obecnie telewizor:Panasonic 46PV8 i jakiś panasonic CRT
6. jakie programy najczęściej oglądasz/do czego ma służyć konsola: koncerty, filmy HD, sport bez piłki nożnej chyba że gra Barcelona
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: wieczorem 60% w dzień 40%
8. wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez: obojętne
9. wolisz obraz ostry czy łagodny: w panasonicu którego obecnie posiadam obraz mi odpowiada
10. matryca błyszcząca czy matowa: brak zdania
11. preferowana wielkość telewizora: 50" a może co więcej jak starczy kasy
12. preferowana marka: panasonic mnie nigdy nie zawiódł więc stoi na 1 miejscu, może samsung
14. jakie urządzenia będą podłączone: Tuner sat Globo HD S1 i tuner N, Popcorn A110, nagrywarka panasonica EH 67, będzie blu ray
15. ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń: 60% tv, 40% Popcorn, dvd
16. siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych: raczej na wprost
17. czy ważne jest wifi : tak
18. czy będziesz korzystać z widgetów: tak
19. czy chcesz serfować w internecie poziomu telewizora: nie
20. czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen - VOD : jeżeli kasy starczy to tak
21. czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami : tak
22. ma mieć 3D: tak fajnie byłoby zobaczyć shreka jak łazi mi po chałpie
23. ma mieć slot na karty SD: może
24. ma mieć tuner DVB-S: może
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć: hdmi -sat, dvd, popcorn (będzie też blu ray jeżeli jest taka możliwość to proszę o propozycje blu raya)
26. Jaki masz sygnał: sd i hd
27. ile programów HD: to co oferuje cyfra i N-ka z małymi wyjątkami
27. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: ok 7-8 h
28. ma stać czy wisieć: wisieć
29. Rozdzielczość: Full HD
30. Dvb-t: tak
31. Na czym najbardziej Ci zależy: ma być lepszy do 46PV8
32. Ile osób ogląda: zazwyczaj 3-4
33. Jaka klasa cenowa: maks. 5- 6 tys maże coś więcej ale nie za dużo bo żona się zbiesi lub zrobi mi kuku.( Zakup w ciągu 2 miesięcy)
Jeżeli ktoś dotrwał do końca to już mu się należy duży browar a jeżeli doradzi to duża flaszeczka czegoś mocniejszego.
Bardzo dziękuje i pozdrawiam Wszystkich.