Zastanawia mnie to ,dlaczego producenci zazwyczaj robią białe kasety? Wydaje mi się, że jeśli już ktoś kupuje ekran, to również wie, że sufit powinien być najlepiej czarny.
Tak reguluje, jak zaprogramuję. Zapisuje do 10 pozycji ustawień obrazu, dwa z tych 10ciu są na szybko na pilocie pod klawiszami.
![]()
Tak idą prace nad kasetą.
Zastanawia mnie to ,dlaczego producenci zazwyczaj robią białe kasety? Wydaje mi się, że jeśli już ktoś kupuje ekran, to również wie, że sufit powinien być najlepiej czarny.
Jaka trudność np. zastosowania dwóch opcji kolorystycznych kasety?
Mam inne ustawienia soczewki do 16:9 i do 21:9.
Tak można powiedzieć, to jest ręczny multiformat.
Do 21:9 daję obraz na max szerokości i prawnie na max do góry.
Ekran rozwijam do dolnej krawędzi obrazu, poniżej jest czarny materiał na całą szerokość ekranu.
Do 16:9 opuszczam ekran niżej a obraz trochę zmniejszam, tak do 125" w 16:9, bo bez zmniejszania to by było 131" chyba.
Dziś będę robił mała modernizację, to może dam fotkę.
Oklejanie kasety i belki ekranu na czarny Velvet.
Zdobione. To format kinowy.
A 16:9 jest opuszczone na dół, prawie do stolika ze sprzętem.
Używam KMPlayer. Nie trzeba kodeków i prosty w obsłudze.
Moze glupie pytanie, ale jakiego programu uzywac na PC do odtwarzania filmow 3D ?
SBS - to jeszcze sie da wlaczyc w vlc - w filtrach opcja 3D ale Projektor pisze ze nie widzi sciezki 3D
OU 3D (obraz nad obrazem) z tym juz nawet vlc chyba sobie nie radzi.
Standardowo uzywam MPC ale on chyba nie ma wsparcia dla 3D??