"Problem" z Żonką

pooh1968

Klub HDTV.com.pl
VIP
marcintgr napisał:
Do pooh1968 Jak jestes tak przekonany do PLAZMY to nie rozumiem czemu jeszcze jej nie kupiłeś!!! Tylko piszesz że sie wachasz która technologie wybrac!!!!

A Ty czemu jeszcze nie kupiłeś LCD? Waham się, bo chcę kupić dobrze. A tu na forum JEDYNYM dobrze opisanym TV jest plazma Panasonica. Reszta opisów jest na poziomie Twojego - czyli plazma jest be, bo się wypala, żre prąd, szyba odbija i nie ma full HD i wogóle jest do kitu, za to LCD to kwintesencja jakości obrazu - z tym, że na razie jeszcze nie, bo niestety nie wszystkie kanały są w HD.

marcintgr napisał:
A tak prawde mówiąc HD bedzie szybciej niz nam sie wydaje! tak jak było z telawizja satelitarną analogowa, co to nie była telewizja satelitarna cyfrowa!! i co pare lat mineło i juz wszystko jest nadawane cyfrowo podobnie bedzie z HD tym bardziej ze TVN rusza juz teraz to pewnie polsat bedzie nie bawem w HD.

Ależ oczywiście, zgadzam się. Ale dobra stara SD też jeszcze się jakiś czas utrzyma i to na razie w przewadze.

marcintgr napisał:
Ja nikogo nie na mawiam do kupowania LCD bo sam byłem na kupnie plazmy LG 42PX5R ale jak sobie porównałem obraz z plazmy HD do LCD HD to szybko zmieniłem zdanie.

Jak to nie?? i to do tego tak nieco nieprzekonywująco:) Może też porównaj sobie inne plazmy....

marcintgr napisał:
Może plazma ma faktycznie lepsza czern ale wiekszośc czasu tv sie oglada albo w dzien albo przy jakimś oświetleniu. ja np. przy zgaszonym świetle telewizora nie ogladam wogule.

Ojoj czyli jednak, może i ma.... Hmmmmmmm nie wiem jak inni, ale ja nie mam czasu w dzień na TV, bo pracuję. Ale nie wiem, może większość na forum ogląda tylko w dzień, nie będę się sprzeczał. Natomiast jakieś oświetlenie nie przeszkadza w oglądaniu - mogę Cię zapewnić. No chyba, że Ty preferujesz 300 W żarówki - z tym , że wtedy koszta zużytej energii z LCD przekracza zużycie enegii przez plazmę:) - no i tu masz rację - jest przewaga:)

marcintgr napisał:
Takze jak dla mnie LCD ma wiecej zalet od PLAZMY i dlatego padnie na LCD prawdopodobnie na Samsunga 46m51b w HD naprawde super chodzi !!!:wink:

No i tu nareszcie jakiś konkret. Jak dla Ciebie LCD ma więcej zalet od plazmy. I cieszę się, że Samsung 46M51 za 9100 PLN z czasem reakcji 8 ms - żegnaj tenisie, witaj smużenie (akurat w tym modelu widać), wygrał u Ciebie na przykład z Panasonic'iem 42 PV60 za 5800 PLN. Wiem, wiem, że ekran mniejszy. Ale zanim sobie obejrzysz wszystko w HD, to ja sobie bez żalu za straconymi pieniędzmi wymienię mojego Panasonica na OLED, czy coś innego co akurat wymyślą za 5 lat ( i mam 3300 w kieszeni), a Ty będziesz się martwił, bo nawet nie będziesz miał full HD. A do tego w HD obraz jest podobny, w zależności co komu odpowiada oczywiście. Tak, że zostaw swoje opinie dla siebie, chyba, że napiszesz coś co człowiekowi pomoże w wyborze.

Z tego co czytam to może nowy Sharp coś zmieni w mojej decyzji. Ale zakupu dokonam TYLKO po prezentacji w warunkach mojego domu. PZDR

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
witam
wszystkie zaklęcia , teorie i wątpliwości i zastrzeżenia przy każdej kasie wyjaśnia -prezentacja w domu.
Wiele się da przewidzieć na odległość . Ale do przysłowiowej kropki nad "i"
potrzeba jest ocena wrażliwości Twojej i Twojej małzonki. I wydając każdą kasę - dobrze kupić to co Ci najbardziej odpowiada.

Full HD nie jest panaceum na wszystko. Kto widział ten wie.
pozdrawiam

Ostatnia edycja:

cm812

New member
czas na konkrety!

Pogważyliśmy sobie, podogadywali a czas nagli (połowica dziwnie mnie zapytała czy w sobotę przyjedzie gość z telewizorami???). Przytkało mnie bo jakoś ciągle wiszę w pustce, jakoś nie wiem w co uderzyć!
ponaglam prośbę, przedstawcie swoje typy nad którymi mógłbym podumać, przecież coś będę musiał zaproponować @kikiemu. Spróbujmy się pobawić, podajcie swoje typy i zobaczymy czy on się z nimi zgodzi?!

1. telewizor LCD/plazma 42" (40"-42")
2. zestaw grający, muzyka, filmy dvd
3. kolumny 5.1 lub 7.1

muszę się nastawić finansowo :) tak więc podajcie po swoim typie
pozdr

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
witam
To jest jak w Amazon.com :
Ludzie którzy kupuja plazme Pioneera - najczęściej kupują Kino Harmana /130/47+ JBL Balboa lub Onkyo 504/504 + Quadrale Quintas
Jesli nie Pioneer - to Panasonic 42 PV 60 Lub 42 LG PX 5 - Kino wówczas Onkyo .
Pozdrawiam

pooh1968

Klub HDTV.com.pl
VIP
HEjka... Skoro pytasz, to powiem CI co ja bym zrobił (zresztą większość z tych rzeczy mam albo kupię w najbliższym czasie).
Moje typy to: Panasonic PV60 (lub 600 - prawie się nie różnią) + nagrywarka Panasonic EH65 (czyta wszystkie formaty, łącznie z divX, ma upscaler, duży dysk), + amplituner i kolumny wymyśli Ci blackninja od kikiego (ja się nie znam na tym - pewnie współpraca najlepsze z amplitunerem Panasonica XR57 poprzez HDAVI).

Jeżeli chodzi o LCD to spójrz w dziale LCD na tematy w stylu jaki LCD kupić - KIki podaje modele, które wziąć pod uwagę.

Jeżeli chodzi o plazmy Pioniera to proś, żeby Kiki Ci nie przywoził - pewnie wybierzesz bo śiweci pięknie, natomiast bardzo dużo użytkowników narzeka na problemy z wypalaniem znaczków.

Zestaw kolumn dla CIebie to 5.1 - i tak więszkość filmów (a może prawie wszystkie??) jest tak nagrana.

To tylko takie moje typy:) PZDR

Ostatnia edycja:

cm812

New member
thx

@pooh1968 te modele prawie różnią się ceną ;) oraz dodatkami takimi jak PIP,POP, PAP i PAT tylko czy warto dopłacać kupę kasy (za to można mieć kolumny lum amplituner albo nagrywarkę) za takie bajery? Nigdy nie używłem takich dodatków więc niech ktoś powie czy są one ważne i czy można się za tą kaskę bez nich obejść!
Plazme pionieera polecasz w "ciemno" czyli warto pominąć panasa dla tego modelu i dorzucić na firmę jakieś 1500? Na oczy nie widziałem ale może warto pochodzić?
- do telewizorka jeszcze nagrywarka dvd z amplitunerem czy coś osobno?
- jakieś kolumny
- coś do zawieszenia (jakieś ramię aby można było TV odchylić od ściany)

TV: Panasonic TH-42PV60E / TH-42PV600E / LG 42PX5R
AV: Panasonic DMR-EH65 (jedyny tup jaki się pojawił ;(
kolumny: ???
zawieszka: jest kilka typów:Vogel's Professional EFW 2010 lub VOGELS EFW6325

najgorsze to, że sobota już niedługo a ja w "burakach"
pomóżcie bo będę spał na schodach ;)

pozdr

Deimos

Banned
marcintgr napisał:
Jak myslisz o HD to tylko LCD plazma swieci troche tak jak kineskop!!! nie ma takiej ostrości i kontrastu jak na LCD!!! i reszta wad mniejsza rozdzielczości i do tego nie proporcjonalna, wypalanie sie obrazu, szyba z przodu w której sie wszystko odbija, czy duży pobór mocy!!! to tylko nie które wady plazmy! Nie którzy mówia ze plazma ma więcej kolorów od LCD tylko szkoda że oko ludzkie tych kolorów juz nie dostrzega!!! Z resztą postaw sobie LCD i PLAZME koło siebie to odrazu sam zobatrzysz różnice!!!;)
Z kolegami w zaprzyjaźnionym sklepie zrobiliśmy prosty test:
dwa identyczne modele DVD Denon 3910
dwa identyczne kable HDMI
dwa identyczne filmy Za szybcy - za wściekli
To wszystko podłączyliśmy pod dwa odbiorniki
bardzo wysoki model LCD Sharpa, oraz plazma Panasonic PV60.
Przy szybszych scenach, na LCD najpierw dojeżdżał samochód, potem koła, na plaźmie bez zarzutu! I tyle o LCD!

pooh1968

Klub HDTV.com.pl
VIP
cm812 napisał:
@pooh1968 te modele prawie różnią się ceną ;) oraz dodatkami takimi jak PIP,POP, PAP i PAT tylko czy warto dopłacać kupę kasy

Różnią się też wyglądem - PV600 MOIM zdaniem jest ładniejszy. Ale poza tym to ten sam TV co PV60 + bajery. I jak sam stwiedziłeś nie każdy bajery lubi, a kosztuje więcej. Więc jeżeli CI wygląd odpowiada to nie warto dopłacać. Dziś oglądałem jak oba świecą - sygnał był słaby - z 4 m oglądało się dobrze, obok stał LCD Samsunga - świecił fatalnie, najlepiej poradził sobie z tym sygnałem CRT.

cm812 napisał:
Plazme pionieera polecasz w "ciemno" czyli warto pominąć panasa dla tego modelu i dorzucić na firmę jakieś 1500? Na oczy nie widziałem ale może warto pochodzić?

Hmmmmmmmm nie zrozumiełeś mnie. Obraz ma faktycznie rewelacyjny, ale użytkownicy zgłaszają problemy z wypalaniem się i to właśnie przy tym modelu. I tak sobie zażartkowałem, zeby Ci jej Kiki nie przywoził bo jakość obrazu CIę zachwyci i trudno Ci będzie z niej zrezygnować, a potem będziesz oglądał wypalone znaczki. Użytkownicy Panasonica nie zgłaszają "trwałych" problemów z wypalaniem.

cm812 napisał:
do telewizorka jeszcze nagrywarka dvd z amplitunerem czy coś osobno?
- jakieś kolumny
- coś do zawieszenia (jakieś ramię aby można było TV odchylić od ściany)

Nagrywarka osobno i polecam CI właśnie ten model o którym pisałem wyżej. Amplituner i kolumny niech CI doradzi Blackninja - nie znam się na tym wogóle - wiem, że dobre są np. JBL. Zawieszki KIKI ma i myślę, że Ci zaproponuje właściwą.

cm812 napisał:
TV: Panasonic TH-42PV60E / TH-42PV600E / LG 42PX5R
AV: Panasonic DMR-EH65 (jedyny tup jaki się pojawił ;(
kolumny: ???
zawieszka: jest kilka typów:Vogel's Professional EFW 2010 lub VOGELS EFW6325

najgorsze to, że sobota już niedługo a ja w "burakach"
pomóżcie bo będę spał na schodach ;)

TV: Panasonic TH-42PV60E / TH-42PV600E
AV: Panasonic DMR-EH65 - naprawdę jest świetny
Ampli: Panasonic XR57
Kolumny: JBL SCS178 - ale pytaj Blackninje
Zawieszka - nie wiem:)

Takie są moje typy. PZDR

cm812

New member
kasowo wygląda tak:

- Panasonic TH-42PV60E - 5890 PLN
- Panasonic DMR-EH65 - 1830 PLN (to nagrywarka dvd + HDD 250 z HDMI)
do tego może i ważniejszy na razie niż nagrywarka (mam Bellwood i Prince)
amplituner + głośniki i tu jawi się problem. Na allegro w przedziale do 1000 można kupić używki firm Onkyo, Denon, Pionner itp. za dobry Panasonic to masa kasy pójdzie a nie wiem czy nie warto ew. kupic coś na "przeczekanie" może tą nagrywarkę i używkę amplituner + głośniki???
- Panasonic XR57 - 1500 PLN

dobrać do tego "dobre" głośniki to prawie cud ;) ale może podpowiecie co poza TV jest niezbędne aby "gonić cywilizację" i korzystać w pełni ze sprzętu? Brak mi ceny przeciętnie dobrych głośników 5.1 - jak się mają takie bezprzewodowe? Gra to czy same problemy?

Oba modele TV Panasonic'a różnią się chyba tylko tymi PIP, PAP i POP oraz wejściem na karty SD - warto dopłacić 2tys za te bajery przyjmując, że sam TV się nam podoba? - to pyt dla tych co mają lub i korzystają z tych "bajerów"

pozdr ALL

pooh1968

Klub HDTV.com.pl
VIP
cm812 napisał:
- Panasonic TH-42PV60E - 5890 PLN
- Panasonic DMR-EH65 - 1830 PLN (to nagrywarka dvd + HDD 250 z HDMI)
do tego może i ważniejszy na razie niż nagrywarka (mam Bellwood i Prince)
amplituner + głośniki i tu jawi się problem. Na allegro w przedziale do 1000 można kupić używki firm Onkyo, Denon, Pionner itp. za dobry Panasonic to masa kasy pójdzie a nie wiem czy nie warto ew. kupic coś na "przeczekanie" może tą nagrywarkę i używkę amplituner + głośniki???
- Panasonic XR57 - 1500 PLN

dobrać do tego "dobre" głośniki to prawie cud ;) ale może podpowiecie co poza TV jest niezbędne aby "gonić cywilizację" i korzystać w pełni ze sprzętu? Brak mi ceny przeciętnie dobrych głośników 5.1 - jak się mają takie bezprzewodowe? Gra to czy same problemy?

Oba modele TV Panasonic'a różnią się chyba tylko tymi PIP, PAP i POP oraz wejściem na karty SD - warto dopłacić 2tys za te bajery przyjmując, że sam TV się nam podoba? - to pyt dla tych co mają lub i korzystają z tych "bajerów"

pozdr ALL

Belwood i Prince oddaj dobrym ludziom. TV pokaże CI ich wszystkie wady. Za te bajery nie warto dopłacać 2000 (np. wejście na karty SD będziesz miał w nagrywarce) - lepiej je przeznaczyć na głośniki. Sądzę, że za 2500 tysiąca spokojnie kupisz ampli i głośniki i do tego dobre. Te JBL o których wspominałem kosztują koło 1000 PLN, a może i mniej. Ważne jest ile masz miejsca w pokoju i jak duży on jest (niewiadomo czy małe głośniki Ci go nagłośnią). Ale za niewiele więcej możesz kupić zestaw z głośnikami podłogowymi. No i pamiętaj o HDAVI:) Odezwij się na priv do Blackninji - on Ci naprawdę dobrze doradzi. PZDR.

.

Ostatnia edycja:

cm812

New member
dzięki ;)

widzę, że tylko ty @pooh1968 jesteś skory do dyskusji/pomocy za co wielkie dzięki:bober:
Mówisz, że te PIP, POP itp. to raczej zbędne bajery i za 2000 nie warto! A jak taki TV ma się np. do nagrywarki czy amplitunera, który ma coś takiego jak tuner i PIP??? Gdzieś przy wczorajszym buszowaniu po necie spotkałem takie cóś!
A kolumny bezprzewodowe to raczej badziew i tylko jakiś chwyt reklamowy raczej nie godny polecenia? nie ukrywam kable mi sie nie widzą, coś poukrywam w listwach ale po ścianie będzie gorzej ;(

Kurcze, adrenalina rośnie bo prawie zdecydowałem sie na ten TV, dodam moze ten amplituner i głośniki potem jak coś zostanie pójdzie pod nóż i nagrywarka - wszyscy sąsiedzi się zbiegną! hi hi hi tylko czy wyjdą?

zostanie jeszcze satelitarny, pewnie C+ (mam phila 6010) a może dzisiejsza premiera Neovision ITI - bo zwykłą anteną nie będę katował siebie i telewizorka!

może jeszcze ktoś dorzuci coś od siebie?

dla pomocnych dłoni :blagam:

ps. za prwezentację się płaci, nawet wtedy kiedy dokona się zakupu? a ceny @kiki'ego to te na stronie e-pana...?

PAZ

New member
Prezentacja u Kikiego kosztuje 200zł jak coś kupisz, jak nie, to płacisz dodatkowe 200 zł za dojazd. W sprawie tv do 6 tyś. na dzień dzisiejszy jestem zdecydowanie za PV60 ( pomijając wygląd bo to kwestia gustu ). Na PIP, POP itd szkoda 2 tyś złotych, chyba, że naprawdę jesteś zamożny i 2 koła dla Ciebie nie mają żadnego znaczenia, a czytnik kart tak jak napisał @pooh1968 będziesz miał w nagrywarce. Co do reszty czyli ampli, głośników to nie pomogę bo się na tym nie znam. Z C+ bym się wstrzymał do czasu pełnej prezentacji ITI, chociażby po to by sobie nie pluć później w brodę, toż to lada chwila i będziemy wiedzieć co panowie W&W dla nas przygotowali i ile srebrników sobie za to życzą.

Ostatnia edycja:

Smartek

New member
Rowniez jestem za PV60 - sam niedawno bylem w sytuacji PV60 vs. PV600 i zdecydowalismy z ojcem, ze nie warto doplacac 2 tys zlotych dla PIP, PAP, POP, PAT i czytnika kart (mozna to miec wlasnie w osobnych urzadzeniach takich jak DVDRW czy tunery).
Wzielismy Panasa z obrotowa metalowa noga (ta za 700zl) i z nia PV60 wyglada (w domu) naprawde bardzo ladnie.
W sklepach i na zdjeciach szpeci go ta brzydka podstawka.., wiec mysle, ze lepiej wziac PV60 i doplacic do metalowej niz brac PV600.

Koniecznie poczekaj na oferte ITI i porownaj ja sobie z Cyfra+, by (jak juz poprzednicy mowili) pozniej sobie nie pluc w brode..

Pozdrawiam

cm812

New member
no Panowie!!!

TV już prawie wybrany, czekam tylko aby sie umówić z @kiki'm na prezentację. Niestety ciągle nie mam faworyta odnośnie kina domowego albo amplitunera i dvd z nagrywarką oraz HD ;(
Dochodzi jeszcze sprawa "N" i dekodera z HD za 449 zł choć jeszcze nie wiadomo czy to będzie jeszcze + kaucja???
dawajcie typy:
1. kino domowe
2. amplituner + kolumny
3. ew. osobno kolumny
4. dvd z nagrywarką i HD

tak na wszystko ok. 4-5 tys i słucham muzyki jak każdy nie nałogowo i mam nadzieję oglądać suuuper filmiki ;)

pooh1968

Klub HDTV.com.pl
VIP
A jaki TV wybrałeś jeżeli mogę spytać. Jeżeli nagrywarka z HD to tylko Panasonic EH65 - mogę polecić z czystym sumieniem. Prosta w obsłudze, 1 sekundowy start, nagrywa na "wszystkim":p , czyta "wszystko":p . Co do ampli i kolumn to już Ci pisałem.

A o N już wiadomo. Płacisz tylko aktywację, dekoder wypożyczają Ci za darmo. Jak się uprzesz to za 42 złote masz wszystko co lubią misiaki - czy sport, dzieci, nauka....a jak nie masz dzieci to za 32 :).... A jak się z nimi rozstajesz to oddajesz dekoder i już.... PZDR......

cm812

New member
no

tylko jeszcze na jak długo będzie trzeba podpisać umowę i czy to faktycznie wszystkie opłaty? Jeśli to tak będzie wyglądało to na pewniaka w to wchodzę, wcześniej się zastanawiałem nad Polsatem ale kiepski repertuar choć cena niczego sobie. ITI przebiło rynek i jeśli jeszcze dożucą dobry sport to będzie oki!
Powiedzcie jeszcze jak sie ma sprawa nagrywarek DVD, działają na podobnej zasadzie co magnetowidy. A co w momencie kiedy mam tylko satkę, jak będę chciał nagrać żonce M&M to w tym samym czasie musi być włączona satka - poprawcie jeśli się myle, no chyba że tuner satelitarny będzie z HD więc z kolei po co nagrywarka DVD????

W sprawie Panasa EH 65 to poza tym, że czyta wszystko (divx z TXT) to podobno soft pod właśnie divx jest cieniutki i literki podobno maluśkie, a i żadnych dodatkowych ustawień jak tło, kolor, czcionka czy zoom!
Ale nie ukrywam, że kol. @pooh1968 ma na mnie daleko idący wpływ i pewnie chcąc zostać przy panasie wybór padnie na ten model!
HOWGH

Smartek

New member
cm812 napisał:
tylko jeszcze na jak długo będzie trzeba podpisać umowę i czy to faktycznie wszystkie opłaty? Jeśli to tak będzie wyglądało to na pewniaka w to wchodzę, wcześniej się zastanawiałem nad Polsatem ale kiepski repertuar choć cena niczego sobie. ITI przebiło rynek i jeśli jeszcze dożucą dobry sport to będzie oki!
Tutaj sprawa nie jest jeszcze do konca jasna.
Przynajmniej z podpisywaniem umowy i dlugoscia jej trwania, czekamy na 12 pazdziernik?
Powiedzcie jeszcze jak sie ma sprawa nagrywarek DVD, działają na podobnej zasadzie co magnetowidy. A co w momencie kiedy mam tylko satkę, jak będę chciał nagrać żonce M&M to w tym samym czasie musi być włączona satka - poprawcie jeśli się myle, no chyba że tuner satelitarny będzie z HD więc z kolei po co nagrywarka DVD????
Na DVD mozesz nagrywac tak samo jak na magnetowid tylko.. bez kaset :).
W tym same plusy za np. brak koniecznosci przewijania tasmy do poczatku (wlaczasz od miejsca, ktorego chcesz przez menu), fajne przewijanie na podgladzie z roznymi predkosciami przewijania itd.

Z tego co slyszalem (i jesli dobrze pamietam) drozszy nBox z HDD (250GB) ma byc wyposazony w dwa tunery dzieki czemu bedziesz mogl ogladac np. TVN, a nagrywac cos z TVP :).

Oczywiscie ma byc mozliwosc nagrywania materialu na HDD, wiec nagrywarka DVD wydaje sie byc zbedna, ale przydaje sie, gdy chcesz cos np. nagrac sobie na plytke i miec na zawsze (tymbardziej, ze nagrywarki DVD sa juz bardzo tanie - 2 lata temu za swoja Sony ojciec zaplacil ponad 6 tys)..

W sprawie Panasa EH 65 to poza tym, że czyta wszystko (divx z TXT) to podobno soft pod właśnie divx jest cieniutki i literki podobno maluśkie, a i żadnych dodatkowych ustawień jak tło, kolor, czcionka czy zoom!
Tak, te wszystkie firmowe odtwarzarki DivXow i innych 'komputerowych formatow kompresji' maja niedopracowane oprogramowania i sporo problemow z napisami.
Sam nie spotkalem sie dotychczas z tak duzymi mozliwosciami konfiguracji obrazu, napisow i doslownie wszystkiego jak w Xboksie!
Tutaj mozesz wgrac kazdy kodek, sluchac tysiaca stacji radiowych, ogladac trailery (potrzebny internet), wrzucac DivXy i inne (zdjecia, muzyka, filmy) przez siec na jego dysk, zmieniac czcionki napisow wedlug wlasnego uznania, a takze ich kolor, wielkosc, polozenie itd. itp.
Naprawde goraco polecam. Jedyne z czym nie daje rady to odtwarzanie HD, ale nie ma sie co dziwic, bo to dosc stara konsola.
Na koniec dodam, ze mialem 3 inne odtwarzacze DivX (KiSS, Bellwood, Hiteker) i dopiero Xbox spelnil wszystkie moje wymagania.

cm812

New member
@Smartek

W związku z tym, że masz fajny TV (też planuję tego Panasa) to moze polecisz jakiś zestaw do tego sprzętu!!! Jedni chwalą sobie panasonika innni uważają za zło proponując np. Yamahę i ... mętlik murowany!Chciałbym już w przyszłym tygodniu dokonać zakupu (może albo pewnie z pomocą @kiki'ego) tylko muszę mu coś zaproponować aby mógł to przywieźć. Wyobraźcie sobie przesiadkę z CRT (Panasonic Quitix, bańka 28") na plazmę TH 42PV60E i macie takie cudo w pokoju, załóżmy że wisi na ścianie i... co mam podłączyć do tego Bellwooda czy Prince2 (leżą w szafie) albo aby posłuchac muzyki to załączyć "jamnika" lub przez DVD puścić sobie na głośniczkach 5.1 Manty??? NIE!
Coś trzeba dokupic i zdaje sobie sprawę tylko... nie znam sie kompletnie i nie chciałbym aby "wykiwał" mnie sprzedawca albo abym nie "zwalił z nóg" @kiki'ego prosząc go o kompletnie beznadziejny sprzęt ;(

Tak więc wyobraźcie sobie ten TV na ścianie i... dobierzcie resztę, konkretny model ew. cena albo sklep wart polecenia. Ja przemielę temat i zaproponuję @kiki'emu wasze typy!

tak więc usiądźcie i "wyobraźcie sobie...." ;)
tak do 4-5tys.

a jak sie to ma do całości:
http://www.allegro.pl/item127730968_panasonic_sc_ht990_hdmi_1000watt_od_zaraz_.html
http://www.allegro.pl/item128663317_kino_samsung_ht_thq25_hdmi_gwarancja_raty.html
http://www.allegro.pl/item127485017_uchwyt_do_plazmy_i_lcd_do_42_vogel_efw_6325.html
albo: Yamaha RXV-357 + DVD-559 + NS-PLC3 + YST-SW012

Ostatnia edycja:
Do góry