marcintgr napisał:Do pooh1968 Jak jestes tak przekonany do PLAZMY to nie rozumiem czemu jeszcze jej nie kupiłeś!!! Tylko piszesz że sie wachasz która technologie wybrac!!!!
A Ty czemu jeszcze nie kupiłeś LCD? Waham się, bo chcę kupić dobrze. A tu na forum JEDYNYM dobrze opisanym TV jest plazma Panasonica. Reszta opisów jest na poziomie Twojego - czyli plazma jest be, bo się wypala, żre prąd, szyba odbija i nie ma full HD i wogóle jest do kitu, za to LCD to kwintesencja jakości obrazu - z tym, że na razie jeszcze nie, bo niestety nie wszystkie kanały są w HD.
marcintgr napisał:A tak prawde mówiąc HD bedzie szybciej niz nam sie wydaje! tak jak było z telawizja satelitarną analogowa, co to nie była telewizja satelitarna cyfrowa!! i co pare lat mineło i juz wszystko jest nadawane cyfrowo podobnie bedzie z HD tym bardziej ze TVN rusza juz teraz to pewnie polsat bedzie nie bawem w HD.
Ależ oczywiście, zgadzam się. Ale dobra stara SD też jeszcze się jakiś czas utrzyma i to na razie w przewadze.
marcintgr napisał:Ja nikogo nie na mawiam do kupowania LCD bo sam byłem na kupnie plazmy LG 42PX5R ale jak sobie porównałem obraz z plazmy HD do LCD HD to szybko zmieniłem zdanie.
Jak to nie?? i to do tego tak nieco nieprzekonywująco
marcintgr napisał:Może plazma ma faktycznie lepsza czern ale wiekszośc czasu tv sie oglada albo w dzien albo przy jakimś oświetleniu. ja np. przy zgaszonym świetle telewizora nie ogladam wogule.
Ojoj czyli jednak, może i ma.... Hmmmmmmm nie wiem jak inni, ale ja nie mam czasu w dzień na TV, bo pracuję. Ale nie wiem, może większość na forum ogląda tylko w dzień, nie będę się sprzeczał. Natomiast jakieś oświetlenie nie przeszkadza w oglądaniu - mogę Cię zapewnić. No chyba, że Ty preferujesz 300 W żarówki - z tym , że wtedy koszta zużytej energii z LCD przekracza zużycie enegii przez plazmę
marcintgr napisał:Takze jak dla mnie LCD ma wiecej zalet od PLAZMY i dlatego padnie na LCD prawdopodobnie na Samsunga 46m51b w HD naprawde super chodzi !!!![]()
No i tu nareszcie jakiś konkret. Jak dla Ciebie LCD ma więcej zalet od plazmy. I cieszę się, że Samsung 46M51 za 9100 PLN z czasem reakcji 8 ms - żegnaj tenisie, witaj smużenie (akurat w tym modelu widać), wygrał u Ciebie na przykład z Panasonic'iem 42 PV60 za 5800 PLN. Wiem, wiem, że ekran mniejszy. Ale zanim sobie obejrzysz wszystko w HD, to ja sobie bez żalu za straconymi pieniędzmi wymienię mojego Panasonica na OLED, czy coś innego co akurat wymyślą za 5 lat ( i mam 3300 w kieszeni), a Ty będziesz się martwił, bo nawet nie będziesz miał full HD. A do tego w HD obraz jest podobny, w zależności co komu odpowiada oczywiście. Tak, że zostaw swoje opinie dla siebie, chyba, że napiszesz coś co człowiekowi pomoże w wyborze.
Z tego co czytam to może nowy Sharp coś zmieni w mojej decyzji. Ale zakupu dokonam TYLKO po prezentacji w warunkach mojego domu. PZDR