W kilku watkach na tym forum juz pisałem o kłopocie z DVI (brak sygnału po HDMI-DVI)
Tak sie skałada że mam LG z DVI i po podłączeniu "n" kablem HDMI>DVI nie ma obrazu przy wszystkich rozdzielczościach. Mało tego, zawieszało mi boxa i nie mogłem go aktywoawać . Obecnie ciągne po komponencie i jest OK.
Było by ok gdybym miał 2x komponent w tv
a nie mam.
Partyline sobota 14 tego : znamy problem z DVI, prosze dzwonic w poniedziałek bo nie ma dziś techników.
Dodatkowo Pani z partyline stwierdziła że HDCP nie ma tu znaczenia bo dopiero na kanale filmowym bedziemy mieli z tym do czynienia jak bedzie szedł materiał w 1080i, który jest kodowany przez dostawcę programu . Jak na razie to co dają to max 720p i nie jest kodowane. Dodam od siebie że umiała w sposób zdecydowany odpowiedziec na wiele technicznych pytan i naprawdę sie na tym ta Pani znała.
Partyline ponidziałek -rozmowa1- "Nic o tym nie wiemy, czy telewizor jest włączony do prądu i czy ma odpowiedni kanał ustawiony?....Połączenie kablem komponent daje taka samą jakośc jak DVI<HDMI, nie ma to żadnego znaczenia(ciekawe co HDCP ?)"
W związku z tym co powyżej :
Partyline rozmowa 2 poniedziałek- "Prosze podac typ TV i nr telefonu - oddzwonimy. problem juz u kogoś się pojawił...."
Oczywiście 100 pytan o kabel i tv.
Jestem w tej szczęśliwej sytuacji ża mam kamerę HD z wyjściem HDMI i podłączam ją kablem HDMI>DVI (nie mam przjściówki , to kompletny kabel).
Działa bez problemów - obraz HD (kamera daje 1080i)
TV i kabel sprawny a obrazu z "N" po hdmi >dvi brak .
Inne fora są zawalone tym problemem i blog n-ki też.
Telewizor ma dvi zgodne z HDCP i jest HD ready które to oznaczenie obliguje producenta do obsługi HDCP - licencja (różne źródła)
Producent potwierdza że nie powinno być problem ów z HDCP.
Pytanie : czy ktokolwiek jest komu DVI<HDMI działa z platformą "N" ????????
Wątpie bo nawet jak jest to nie siedzi na tym wątku bo nie ma kłopotów
ale może ktoś jednak patrzy jak innym sie powodzi ??