problem z Bi-amping-Pioneer

dratt

Member
pkomp - dalej się nie rozumiemy. Napisałem, że tak jak mam podłączone bardziej mi się podoba niż tak, jak proponujesz. I nie mam zamiaru niczego udowadniać, ponieważ takie jest moje zdanie i moje wyjątkowo subiektywne odczucia. Nie zamierzam nikogo przekonywać do takich podłączeń (wisi mi, jak masz w domu połączone) zwłaszcza, że pewnie nigdy nie będę u Ciebie na odsłuchu.
Forum jest po to, by dzielić się spostrzeżeniami a nie by wymuszać (ciekawe zresztą jak?) stosowanie "jedynych słusznych konfiguracji".

Na zakończenie - z tego i zresztą innych for korzystałem przed i po zakupie telewizora i kina domowego i wiele się dowiedziałem, ale skąd pomysł, żebym musiał przyjmować podawane tu zalecenia jak dogmaty?

Niemniej pozdrawiam.

pkomp

New member
dratt przeczytaj początek co napisałem - za pół roku podłącz normalnie może coś nowego odkryjesz

ja tylko proszę o nie wciskanie kitu że się coś drastycznie zmienia na plus bo tak nie jest nie było i nie będzie
zmiany jeśli wogóle są to są tak subtelne że nie warte wydanie tych 30 pln na dodatkowe kable
Tym bardziej nie przy takim sprzęcie jak amplituner.

Ja ci nic nie narzucam i nie karzę w to wierzyć - nie chcesz to nie - oszukuj się dalej....Wierni zawsze się przydadzą jednej czy drugiej sekcie.

Blackninja o mój słuch się nie martw - słyszę dobrze i różnicy nie słyszałem na paru wzmacniaczach jak i paru kolumnach....Ba nie tylko nie słyszałem ale i nie widziałem bo korzystając z okazji wstawiłem to do kabiny wokalnej i pomierzyłem mikrofonem - żeby nie było kabina była pusta i wszystkie ustawienia za każdym razem identyczne - różnic w paśmie żadnych.

Oczywiście na prośbę o wyjaśnienie albo dowód kolejny wycofuje się rakiem - to po co panowie wciskacie kit jak nie potraficie go nawet poprzeć a jedyne co można usłyszeć to nie widziałeś nie słyszałeś nie znasz się......No to nie jest polemika - to jak gadanie ze ścianą....Sprawy jakże ważne bo techniczne są w takich wypadkach tu olewane doszczętnie - bo w końcu co to kogoś obchodzi no nie?Wygrzej sobie kolumny(bzdura do 4 potęgi) a będzie super......Mniej bajek panowie więcej życia

Co do mozliwości spalenia - widziałem dwa takie przypadki...nie wiem może problem z kolumną był albo ze wzmacniaczem - nie wnikałem a w sumie powinienem się zainteresowac

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Prosiłeś ostatnio o linki do testów kabli z pomiarami, przedstawiłem Ci Qeda, nic się nie odniosłeś do tego wiec....
Rozumiem, że masz rację, szanuję to.
Nie namawiam Cię na jakiekolwiek zmiany w Twoim systemie, zrozum, że ktoś może słyszeć, może mieć inne poglądy na pewne sprawy.
Dla jasności w domu nie stosuję biampingu, biwiringu ale szanuję odmienne zdanie stosującego wyżej wymienione konstrukcje.

pkomp

New member
No właśnie nie widziałem - musiałem gdzieś przegapić te linki i znaleźć ich nie mogę - wrzuć jeszcze raz jak możesz

Ja też nikogo nie namawiam ale w bajki nie wierzę - jak są różnice to wynikają z błędów albo niedostatków bo akurat w tym temacie przy prawidłowym działaniu znaczących różnic nie będzie - a tym bardziej nigdy nie będą to naprawdę drastycznie słyszalne różnice bo to fizycznie niemożliwe

Jestem za tym by ludziom bajek nie wciskać - każdy może sprawdzić mając amplituner wielokanałowy - nie trzeba mieć nawet do tego wyjść to umożliwiających - wystarczy bas podłączyć pod front a wysokie pod tył i zapodać ten sam sygnał na 4 końcówki (warunek to identyczne końcówki na każdy kanał czyli to spełnia każdy nowszy amplituner).

Do góry