Poszukuje TV 55 cali do gier/filmow HD

johnkruger

New member
mam pytanie techniczne. Czy w samsungu jest opcja szybkiego przewijania? W sony jak puściłem film z usb, to mogłem szybko przewinąć prawie do środka filmu, a w samsungu (porównując z samsungiem rodziców) mogę przewijać w 3 szybkościach, z czego najszybciej można przewinąć z predkością ok 10 sekund filmu w 1 sekundę...

johnkruger

New member
Witam
Jeszcze się biję z myślami...
na placu boju został samsung h7000, sony 829, ale do co myślicie o podobnych w tym przedziale cenowym?

Panasonic TX-L55WT50E
LG 55LA740S
PHILIPS 55PFS7109

czy któryś z tej trójki jest wart uwagi i byłby lepszy niż samsung h7000 czy sony 829?

piteron

Active member
Bez reklam
mamy podobny dylemat
Ja obserwuje Samsunga H7000 i Philipsa 55PFS 7509
Jak na razie oba sa ciut poza moim zasięgiem,ale gdybym miał teraz kupować to zdecydował bym sie na H7000

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Z tych co podałeś wybrałbym Panasonica ...55WT560 - to zupełnie inna klasa.
Ale z tańszych Philips gra bardzo dobrze pod względem ostrości obrazu, skalowanie, dźwięku.

johnkruger

New member
kiki - no to juz zupelnie sie zalamalem, bo myslalem o samsungu, a tu pstryk i panas albo phillips , ale chyba h7000 narazie zostaje. W czym lepszy jest panasonic TX-L55WT60 (60 jest też w zasięgu, a chyba lepszy model niz 50) od h7000?

johnkruger

New member
kiki - ok, ale chodzi mi np. o info - bierz panasonica, jest lepszy w tym i w tym. Do PS3/Xboxa bedzie lepszy panasonic, bo ma to i tamto ;)
Cenowo wyglądają podobnie :)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Panasonic 55WT60 ma zerowy input Lag.
Toshiba 55L7453 ma najlepszy z obecnych modeli na rynku Input Lag.

maxiuu

New member
Witam, również chciałem kupić TV ~55 cali do ogólnych zastosowań i ostatnio natknąłem się na promocje z ratami 0% w euro na taki TV: Samsung UE55HU6900. Czy jest on coś warty (nie wymagam cudów)? Brać czy nie?

maxiuu

New member
To jest prosty model z 4K. A jaka to cena promo ?
Myślę że dla niebieskich będzie taniej.
Promocja nie polega na cenie tylko na tym, że są raty 0% bo obecnie nie mam jak wyłożyć kilku tysięcy na TV, ale na raty bym chętnie wziął bo po przeprowadzce mój 42'' jest trochę mały :) Czyli TV bez szału ale narzekać też nie można?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
A jaka jest cena ?
Przecież ważniejsze jaki jest wynik końcowy.
CO z tego że raty zero jeśli telewizor kosztuje np 5700 ?
Ale np normalnie kosztuje 4999 zł
To jaka oferta jest lepsza wg Ciebie?

maxiuu

New member
No ale nie wyloze teraz 6 tys. bo ich fizycznie nie mam, na wykonczenie czeka druga lazienka, meble do salonu trzeba kupic itp. TV kosztuje dokladnie 5990 i na ceneo widzialem jest najtanszy za 200zl mniej co wg mnie jest kompletnie do przyjecia. I dla mnie lepsza oferta jest taka na ktora sobie moge pozwolic wiec..

piteron

Active member
Bez reklam
Więc moim zdaniem spokojnie sobie go odpuść,już metra nie widać różnicy na korzyść tego 4k.Miałem dzisiaj okazje go oglądać bo sprzedawca prawie przy nim śpiewał,ale prawda jest taka że może i rozdzielczości jest i na tym kończą sie zalety tego modelu
Jest o równo 1000 tańszy model 6700 który zdecydowanie lepiej świeci
Dzisiaj poświeciłem pół dnia na porównania interesujących mnie modeli i gdybym tylko trafił w jednym miejscu Samsunga h7000 i Panasa TX-L55WT60E to pewnie bym już ustawiał kanały a tak raz mi się wydaje że lepiej ten a za moment że lepiej tamten ehhhhh

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Ale nie o to chodzi. Chodzi o to , że możesz brać w kredycie oprocentowanym jeśli wartość z odsetkami i tak będzie niższa. Więc raty 0% nie są czymś wyjątkowym.

piteron

Active member
Bez reklam
Kiki
z całym szacunkiem
w Euro jest 30 rat 0% ,najniżej oprocentowana pożyczka to ok 9% rocznie co daje nam 22% w skali 30 miesięcy
czyli żeby się opłacało to Samsung 55h6900 musiał by kosztować 4679
Zrobisz taką cenę?

Do góry