Drodzy użytkownicy HDTV.com.pl, chciałbym Was prosić o doradztwo w zakresie wyboru telewizora. Od 16 lat nie korzystam z telewizora w domu. Od pół roku za pośrednictwem horizonTV oglądam comedy central 'do snu'. Poniżej przygotowałem odpowiedzi na najistotniejsze Waszym zdaniem pytania.
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 15m kw.
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? Leżymy, ściana na którym będzie wisiał telewizor jest 50cm przed łózkiem.
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? max. 2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? na wprost, chociaż chciałbym zamontować uchwyt na ścianę aby można było przekręcić obraz w kierunku wejścia.
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? wisieć
6.Jak słońce świeci w pokoju ? Na prawo od łóżka jest bezpośrednio okno, skierowane na południe, średnio oświetlone i często zasłonięte.
7.Jaki masz obecnie telewizor ? Od 16 lat nie korzystam z telewizora
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? Możliwość podłączenia UPC przez 'kartę' a nie dekoder, możliwość odtwarzania filmów z dysku, miły w obsłudze pilot
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ?
10.Jakie urządzenia ? Laptop, chciałbym w przyszłości dokupić konsole. Raczej będą to gry typu 'bijatyka' oraz 'golf'.
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 8h
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? nie wiem, w laptopie mam matową i jestem zadowolony
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? comedy central
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? raczej nie.
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Kupuję telewizor, ponieważ nie mam już czasu na gry online na PC i zamierzam kupić playstation4 aby po pracy móc się rozluźnić. sądzę, że 2h dziennie to max.
16.Preferencje co do marki ?
17.Preferencje co do wielkości ? Okolice 50" by mnie zadowoliły i FHD.
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ?
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? wieczorami
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? Chciałbym przeznaczyć ok. 2.000pln, natomiast jeżeli w tym przedziale cenowym nie znajdę nic dobrej jakości to przemyślę większą kwotę.
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? W ogóle nie musi tego posiadać
Chciałbym dodać, że nie chciałbym kupić 'tandety' tylko po to, żeby mieć telewizor. Telewizor będzie sobie wisieć przed moimi nogami, i jego głównym zadaniem będzie ululać mnie do snu oraz pozwolić pograć trochę na konsoli, będę na nim oglądać filmy z napisami z dysku bądź z laptopa po HDMI oraz zapewne będę mieć podłączone UPC (karta, a nie dekoder).
Jestem otwarty na wszelkie sugestie.
Pozdrawiam,
K.
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 15m kw.
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? Leżymy, ściana na którym będzie wisiał telewizor jest 50cm przed łózkiem.
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? max. 2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? na wprost, chociaż chciałbym zamontować uchwyt na ścianę aby można było przekręcić obraz w kierunku wejścia.
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? wisieć
6.Jak słońce świeci w pokoju ? Na prawo od łóżka jest bezpośrednio okno, skierowane na południe, średnio oświetlone i często zasłonięte.
7.Jaki masz obecnie telewizor ? Od 16 lat nie korzystam z telewizora
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? Możliwość podłączenia UPC przez 'kartę' a nie dekoder, możliwość odtwarzania filmów z dysku, miły w obsłudze pilot
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ?
10.Jakie urządzenia ? Laptop, chciałbym w przyszłości dokupić konsole. Raczej będą to gry typu 'bijatyka' oraz 'golf'.
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 8h
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? nie wiem, w laptopie mam matową i jestem zadowolony
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? comedy central
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? raczej nie.
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Kupuję telewizor, ponieważ nie mam już czasu na gry online na PC i zamierzam kupić playstation4 aby po pracy móc się rozluźnić. sądzę, że 2h dziennie to max.
16.Preferencje co do marki ?
17.Preferencje co do wielkości ? Okolice 50" by mnie zadowoliły i FHD.
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ?
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? wieczorami
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? Chciałbym przeznaczyć ok. 2.000pln, natomiast jeżeli w tym przedziale cenowym nie znajdę nic dobrej jakości to przemyślę większą kwotę.
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? W ogóle nie musi tego posiadać
Chciałbym dodać, że nie chciałbym kupić 'tandety' tylko po to, żeby mieć telewizor. Telewizor będzie sobie wisieć przed moimi nogami, i jego głównym zadaniem będzie ululać mnie do snu oraz pozwolić pograć trochę na konsoli, będę na nim oglądać filmy z napisami z dysku bądź z laptopa po HDMI oraz zapewne będę mieć podłączone UPC (karta, a nie dekoder).
Jestem otwarty na wszelkie sugestie.
Pozdrawiam,
K.