Dobrze jest określić orientacyjną kwotę jaką zamierza się przeznaczyć na miesięczny abonament za platformę SAT i później zobaczyć co za tą kwotę można oglądać.
Chyba, że ktoś ma akieś preferencyjne kanały np.:
- ktoś musi mieć Polsat to wyboru nie ma. Musi wziąść Cyfrowy Polsat i dobrać tylko pakiet wg.ceny.
- mój ulubiony National Geographic - tylko cyfra+ i to abo za chyba 60zł
- fani F1 też nie mają wyboru - Cyfrowy Polsat i dodatkowo z kanałami sportowymi najlepiej.
Też coś muszę wybrać. W tym przypadku zależy mi na podstawowych kanałach TVP i najlepiej jakby to było HD. F1 pozostanie mi z siatkówki oglądać (boże!), a NatGeo w domciu tylko....

Cena jak najniższa bo już jeden full abo opłacam
Myślałem początkowo o TNK HD. Ale chcąc mieć TVP HD trzeba wybrać dodatkową opcję Premium HD! To jakieś nieporozumienie żeby w podstawowej opcji HD był tylko jeden kanał TVN HD w jakiś 2 opcjach chyba!!!
Pakiet podstawowy HD - miesięcznie 19,90zł + premium HD 19,90zł = 39,80zł
i tak szczerze to nie ma tam co oglądać oprócz TVP i kilku może jakiś kanałów!
Telewizja na kartę HD: Kanały
20zł za full opcję to bym się zgodził, ale 40zł to już chyba przegięcie!
Poza tym kurierowi płacimy 400zł za tuner z kartą na 3 m-ce.
Dokładając 30zł do tych 40zł ma się telewizję N, której muszę się bliżej przyjrzeć. W dodatku oferują fajny tuner HD Recorder....
Najbardziej wszystkie plany krzyżuje Cyfrowy Polsat robiąc sobie wyłączność na swoje kanały i w dodatku cięte reklamami jak niemiecka bundesliga