Porady - KODI. Wtyczki, problemy, rozwiązania, nowinki

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Na dole pod nazwą "video" zgadza się, tutaj działa.
Czyli rozumiem, że u Ciebie też nie działa pod zakładką "Trailer" i trzeba schodzić w dół?

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Kiedyś chyba to u mnie działało, nie pamiętam, ale jak przytrzymasz dłużej przycisk na posterze i wejdziesz w extras, to tam masz m.in opcje trailer, tyle, że wymaga dodatku Youtube, którego u mnie nie można zainstalować. Ewentualnie w settingu Fen można ustawić, żeby po kliknięciu w poster odpalały się najpierw extrasy i tam przed seansem też masz wszystkie zakładki. Mat tu musi zaradzić, bo YT się nie instaluje i trzeba z repo. Nie chciało mi się w to bawić.
Chodziło mi bardziej o to,aby po najechaniu na poster,trailer odpalał się od razu w tle.

W dup..ie Ci się poprzewalało...! :-D
Na pewno znasz jakieś ukryte menu,gdzie się to włącza :grin:

leszekgd

Active member
@mat74 u mnie trailery z YT (max 720p) działają bez kluczy API. Mam je wszystkie (trzy) ale nie mogę się zalogować do wtyczki (pokazuje mi błąd). Czy z kluczami API trailery są wyświetlane w wyższej niż 720p rozdzielczości? Jakie są benefity?

mat74

Well-known member
Bez reklam
@mat74 u mnie trailery z YT (max 720p) działają bez kluczy API. Mam je wszystkie (trzy) ale nie mogę się zalogować do wtyczki (pokazuje mi błąd). Czy z kluczami API trailery są wyświetlane w wyższej niż 720p rozdzielczości? Jakie są benefity?
Przez miniatury w FEN trailery odpalają się nawet bez aktywnej wtyczki YT.Zeby mieć lepszą jakość np.w skórce Titana trzeba mieć skonfigurowane API i zainstalowany input stream adaptive ,który uruchamia 4k HDR dla YT.
Do pełnej aktywacji YT musisz ja autoryzować dwukrotnie i wprowadzić swoją nazwę użytkownika.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Dokładnie, przez miniatury trailery są w 1080p (jest wybór)
Pierwsze lepsze: Tetris, Zabójcze wesele, Creed3, nowy Avatar itd.

mat74

Well-known member
Bez reklam
No może zmieniłbym,aby podczas przewijania filmu,nie wyskakiwał od razu cały majdan,zasłaniając obraz,a pojawiał się dopiero po wciśnięciu ok.
Zrzut ekranu (456).png

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Z ciekawości, bo mnie takie rzeczy nie interesują, ile to waży? ; )

Wracając do Crystal.
Jest widoczna lista, ale zniknęły wszystkie kanały.
Nie ma już PL itd. Pustka. O co chodzi?

leszekgd

Active member
@mat74 w końcu ogarnąłem to Youtube, problem leżał w tworzeniu kluczy. W moim przypadku trzeba było zamiast "aplikacja komputerowa" zmienić na "TV i urządzenia z ograniczoną możliwością wpisywania". Testowałem 4k HDR i owszem odpala ale to jest pokaz slajdów. Czy są jakieś ustawienia, które naprawią te przycięcia?
Czy da się zrobić, żeby pokazywały się napisy PL tłumaczone z innych języków? W aplikacji SmartTubeNext jest to możliwe.

mat74

Well-known member
Bez reklam
W moim przypadku trzeba było zamiast "aplikacja komputerowa" zmienić na "TV i urządzenia z ograniczoną możliwością wpisywania".
Przydatna informacja- na czym instalowane Kodi ?

Testowałem 4k HDR i owszem odpala ale to jest pokaz slajdów. Czy są jakieś ustawienia, które naprawią te przycięcia?
Czy da się zrobić, żeby pokazywały się napisy PL tłumaczone z innych języków? W aplikacji SmartTubeNext jest to możliwe.
Powiem szczerze ,że jedynie odpaliłem jakies materiały , więc nie mogę nic powiedzieć na temat przycinek i ustawień.
YT dla Kodi moim zdaniem przydaje sie tylko do trailerów i jest upierdliwy w pełnym uzytkowaniu.W tym celu również korzystam z SmartTubeNext.

mat74

Well-known member
Bez reklam
Kodi 20 na PC i Kodi 21 na Shield.

J aladowałem tez na Shield i v21 ale powiem szczerze ,że nie pamietam czy musiałem to zmieniać.
W kazdym razie wiesz,że nie możesz wykorzystywac tego samego API na dwóch urzadzeniach równocześnie ?

Da się to ustawić ?
Próbowałem coś w tym kierunku podziałać- na razie efekt marny.
Nie dało rady ustawić chmury RD jako dysku sieciowego, generalnie trzeba jego zawartość zintegrować jako zasób/bibliotekę by wpuścic tam scrapery odpowiedzialne za pobór informacji.Zacząłem sie brac za Library Integration Tool ale na razie brak postępów.

Do góry