Kirek50, bardzo dziękuję za propozycję. Też ją rozważałem, problem w tym, że nigdzie jej już nie można dostać, nawet na alledrogo .
Podjąłem decyzję, że odpuszczam sobie DVB-T, mam N-kę, po co mi to było to nie wiem

- bardziej myślałem o jakiś bajkach dla dzieci typu mini mini czy coś czego na nce nie ma, ale jak zobaczyłem jaka garstka programów jest na razie dostępna to daruję sobie ten wynalazek.
Rozważania zacząłem od Asusa O play tv pro, potem stwierdziłem że za drogo, Evolve DualCorderHD, potem Manta o której piszesz, bo po co przepłacać jak wszystkie odtwrzacze mają jakieś problemy wieku dziecięcego
Nawet zacząłem rozważać Xtreamer SideWinder 3, którego widzę używasz, bo spodobało mi się pasywne chłodzenie (choć mam wolny dysk 2TB 3,5" więc...) a na pewno będzie mnie wnerwiać głośny wentylator dysku 3,5"...
Ehh ostatecznie, rozglądam się za Ferguson Ariva HDplayer 310 (tylko używki), lub za dopłatą 200 zł nowego Evolve Infinity czy czegoś podobnego.
Problem w sumie jest jeden, bardzo krótki żywot dystrybucyjny playerów.. W sieci praktycznie o każdym można poczytać, natomiast kupić to już nie bardzo. Jak sam stwierdziłeś w jednym z wątków, takie rankingi jak np w serwisie na ch

są o kant d.. potłuc bo większość to nieimportowane od dawna box'y.
Tak więc czytam od tygodnia forum i cały czas jestem w tym samym punkcie :niewiem:
EDIT: no dobra, kupiłem Hyundai MBox P3100S - się zobaczy czy dobry wybór