Porady - jaki odtwarzacz kupić? (odtwarzacz strumieniowy/mediaplayer)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Coś słyszałem,ale mało się za tym rozglądałem.
Może też dlatego,że nie mam TV z DV.

mat74

Well-known member
Bez reklam
Nie jestem pewny ,czy to kwestia obsługi FEL czy tak zwany "push red" czy jeszcze coś innego....;)
Faktem jednak jest , że każde urządzenie pokazuje ten sam materiał nieco inaczej , pomimo że teoretycznie nie powinno to mieć miejsca.
Każdy TV ma obecnie tryb "filmmaker" i każdy w tym trybie świeci inaczej, niektóre mają np. tryb "Netflix calibration" a i tak pokazują inny obraz na materiałach z tej platformy.....
W każdym razie- co jakiś czas krąży temat na forach "pogromca Shielda" a potem okazuje się że cos tam jednak temu "pogromcy" brakuje i tak już 6 rok się zaczyna....

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
Tak mat74 masz rację. Nie ma urządzeń idealnych...
Czy to przypadek? Nie sądzę. Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze.
Po co mamy kupić jedno idealne urządzenie, jak możemy kilka!
I producent więcej zarabia.

To tak jak z ładowarkami do telefonów i niby ekologią. Kasa panie i panowie, kasa się liczy. Większy zysk dla producenta.
Różne standardy ładowania. Chcesz mieć super szybkie ładowanie - kup naszą ładowarkę!

I nie do końca to wina UE. Miał być wybór - telefony z ładowarką i bez.
Cwani producenci sprzedają tylko bez w Europie....

mat74

Well-known member
Bez reklam
btw. Po ostatniej aktualizacji 9.2 dla Nvidia shield pro 2019 , w końcu działa dopasowanie klatek dla Netflix.

Krzyg

New member
Witam, potrzebuję porady odnośnie zakupu odtwarzacza. Mam telewizor samsung J5600 smart tv, niestety niewiele aplikacji na nim działa, chciałbym zainstalować netflix, max,canal+, i kodi. Brałem pod uwagę Xiaomi TV Box S (2nd Gen) 4K lub polecanego tutaj Fire TV Stick 4K Max (2nd Gen). Niestety nie mogę nigdzie znaleźć opisanego jako Fire TV Stick 4K Max (2nd Gen), są różne wersje tych sticków w różnych cenach. Podpowiedzcie co wybrać xiaomi czy Fire Stick i którą wersję?

mat74

Well-known member
Bez reklam
Do góry