Porady - jaki odtwarzacz kupić? (odtwarzacz strumieniowy/mediaplayer)

Witam. Posiadam tv w którym mam są popularne platformy typu MAX, Disney, prime czy Netflix. Chciał bym to samo obejrzeć na projektorze i dużym ekranie z wykorzystaniem amplitunera . Który odtwarzacz polecacie żeby ogarniał te tematy zarówno dźwiękowo ( z wykorzystaniem wejścia HDMI) jak i obraz ? Nie znam się na tym za bardzo ale po przeczytaniu wielu postów mam takich dwóch faworytów Nokia Streaming Box 8010 oraz Nvidia SHIELD TV Pro.

Ostatnia edycja:

Robsonix

New member
Prawdopodobnie nie dlugo bede zmuszony do zakupu jakeis Przystawki tv. Sledza dyskusje tutaj i przyznam ze sie troche pogubilem, wiec moze mi pomozecie.
Z racji ze nie jestem w PL nie mam innej mozliwsoc i niz wlasna instalacja i aktualizacja apek typu Max, Skyshowtim. Uzywam tez Kodi, generlanie lubie jesli mam wolna reke co do instalacji tego co chce, wiec pewnie musi byc cos na Andku.
Myslalem nad Google Streamer 4k tylko nie wiem czy to dobry wybor bo jesli dobrze widze nie obslugoje DTS? Jesli nie to to co byscie poradzili w takim zakresie cenowym?

Borygo77

Klub HDTV.com.pl
VIP
Dokładnie to samo. Nie wszystko jest w sklepie ale zawsze możesz wrzucić do pamięci app pobraną z apk mirror i zainstalować 😉

Math13

Member
Witam.
Czy możecie doradzić w wyborze?
Jeżeli jest do wybotu TV Box w podobnej kwocie, to który z nich byłby lepszy:
1) Procesor CPU: Allwinner H728 (22 nm ULP TSMC) (8x ARM Cortex-A55 @ 1,01 GHz) , Procesor GPU: ARM Mali-G57 MC1 , Pamięć: 4/64 GB
2) Procesor CPU: Amlogic S905X4 (12 nm) (4x ARM Cortex-A55 @ 0,1 / 2,0 GHz) , Procesor GPU: ARM Mali-G31 MP2 , Pamięć: 4/64 GB

Czy 1) będzie się bardziej grzał ze względu na litografię: 1) -> 22nm, w stosunku do 2) ->12nm ?
Czy oba powyższe obsługują kodowanie wideo AV1 ? (bo nie mogę się doszukać tego info)

Kirek50

Moderator
Bez reklam
Witam.
Czy możecie doradzić w wyborze?
Jeżeli jest do wybotu TV Box w podobnej kwocie, to który z nich byłby lepszy:
1) Procesor CPU: Allwinner H728
2) Procesor CPU: Amlogic S905X4
Odpuściłbym sobie urządzenia oparte o SoC Allwinner H728. Brak obsługi AV1, tylko HDMI 2.0, kłopoty z KODI, o ktorych na forach wspominają użytkownicy. Owszem, jest to postęp w rozwoju chipu HXXX, ale jak na razie S905X4 jest lepszym wyborem. Oczywiście w pudełku firmowanym przez dobrego producenta, który zadbał o jakość firmware.

Do góry