Odtwarzacz do NETFLIX 4k jakość/Atmos
Witam, chciałem zapytać czy ktoś porównywał jakość obrazu z różnych urządzeń ?
Osobiście miałem okazje korzystać z netflixa przez:
- laptopa, (i7-9750h,1660ti) zarówno przeglądarkę jak i aplikacje, przez wbudowana aplikacje
- tv w sony xe9005
- konsole ps4 pro.
-amplituner Denon x2400h (5.1 )
-projektor epson tw-9400w + ekran 100"
-Himedia q10pro
Wszystkie urządzenia po wifi. Internet od UPC 300 Mb/s router doyśc blisko duża moc sygnału.
Ogólnie najwygodniej ogląd mi się na konsoli bo mam ją podłączoną do amplitunera a dalej do projektora, z tv nie mam tej możliwości, poza dźwiękiem puszczonym na amplituner (dźwięk 5.1 )
Zauważyłem że z z konsoli obraz jest lepszej jakości, bardziej ostry tak jak by był większy bitrate/większa rozdzielczość.
Myślę o dołożeniu głośników ATMOS w suficie by uzyskać dźwięk 5.1.2 Niestety ATMOS obsługuję tylko tv gdzie nie mam możliwości przesłania obrazu na projektor. a na Laptopie z aplikacja bo tylko ta obsługuje ATMOS jakość była dla mnie gorsza, porównując fragment odcinka z serialu wiedźmin.
Posiadam jeszcze Himedia q10pro ale ta nie ma wsparcia dla netflix wyższej rozdzielczości niż FHD
Mam następująca pytania "
1. Czy jest możliwość wymuszenia na ps4 pro dźwięku 5.1.2 atmos?
2 Czy porównywaliście jakość obrazu (4k hdr) z netflix na różnych urządzeń?
3. Czy jest jakaś inna alternatywa / urządzenie które mogę podłączyć do amplitunera które obsługuję aplikację netflix w 4k hdr i z dźwiękiem ATMOS ?