Witam,
Przetestowałem odtwarzacz Himedia H8 trochę dokładniej i mogę napisać coś więcej.
Na plus :
- tak jak już wcześniej napisałem odtwarzacz radzi sobie dobrze z plikami video z dużym bitrate,
obraz bardzo ładny, żadnych zakłóceń
- dźwięk DTS HD MA 5.1, 7.1, DD True HD 5.1, 7.1, Dolby ATMOS - bez problemu
- połączenie wi-fi - wyszukuje sieci, dobry zasięg
- możliwości multimedialne bardzo duże, po skonfigurowaniu KODI (trzeba na to poświęcić trochę
czasu), bardzo dużo wtyczek, masa serwisów, w tym polskich
- pełna przeglądarka internetowa
Na minus :
- po włączeniu akceleracji sprzętowej (konieczne do odtwarzania bez zakłóceń plików 4K bez
zacięć) odtwarzacz potrafi gubić synchronizację audio/video w plikach z sieci i to nie takich
"ciężkich" z bardzo dużym bitrate...przy plikach z dysku nie ma zaobserwowałem takich
problemów
- nie odtwarza menu BD ISO
- do urządzenia podłączyłem kilka różnych dysków, trzeba trochę poustawiać w KODI aby
odtwarzacz je "zobaczył", dysk 2,5" - 1TB, 3,5" - 1TB, 2TB z zasilaniem,
- Himedia nie "widzi" plików z dysku 3,5" 1TB - dysk "widzi", ale nie "widzi" na nim plików, te z
dysku 3,5"- 2TB - jest OK - dziwna sprawa...
Urządzenie zaktualizowałem - najnowsze oprogramowanie 1.0.9. Na plus to, że producent dość często wydaje aktualizacje, które mają eliminować zgłaszane problemy. Teraz w Chinach Nowy Rok i po zakończeniu wolnych dni mają wrócić do pracy...
Podsumowując mam co do tego urządzenia mieszane uczucia. Z jednej strony jest to odtwarzacz bardzo multimedialny, odtwarza pliki BD ISO z dużym bitrate, dobrze wykonany nie nagrzewa się, z drugiej strony ma niekiedy problemy z dużo "lżejszymi" plikami video....
Za odtwarzacz zapłaciłem nieco ponad 100 USD i to jest jeszcze cena do przyjęcia, w Polsce kosztuje 750 zł a to już zdecydowanie za dużo.