W dalszym ciągu nie rozumiesz,bo porównujesz Dune do playera który jest malutki i nie ma dysku "w skrzynce",bo się tam nie mieści.Musisz więc dopinać dysk do jakiegoś portu,którym zazwyczaj jest USB.
Ja nie muszę nic dopinać,bo dysk mam w środku jak komputer i tak naprawdę dysk zewnętrzny nie jest mi do niczego potrzebny. Ten dysk " w skrzynce" jest dostępny z komputera w trybie zapis-odczyt. Teraz jasne?
To ty dalej nie rozumiesz. Nie pisalem o TOBIE, jasne?
Mozna miec wewnetrzny dysk i miec drugi zew. np 2TB i dane ktore mamy czasem potrzebe komus podrzucic lub podpiac do innego kompa, trzymac wlasnie na tym na USB, a nie tracic czas i wyciagac ten wewnetrzny.
To ze tobie jest to zbedne, nie oznacza ze dla innych brak zapisu na dysku USB nie bedzie sporym ograniczeniem. Z tego co sie orientuje to np. Xtreamer nie ma z tym problemu i moze miec dyski zew i wew...
Nawet wdtv live ma klienta torrentow i inne tanie playery tez, wiec to ze nie potrzeba kompa do sciagania to zadna nowosc. Na WD'ku jest nawet mozliwosc automatycznego rozpakowania po sciagnieciu i automatycznego sciagniecia napisow do tego filmu z sieci.
Niektorzy i tak sciagaja tylko w miedzy czasie gdy komputer i tak jest wlaczony, wiec sciaganie przez playera nie zawsze ma sens. Jesli gram i sciagam na kompie to player nie musi byc wlaczony - jak bym sciagal 24/7 to oczywiscie odpalil bym Transmission na wd'ku.
Poza tym edytuj posty i nie psz np. trzech pod rzad...