Witam, jaki odtwarzacz polecacie z funkcją airplay?
Xtreamer Sidwinder 3 obsługuje AirPlay. Nie użytkuję tej funkcji, więc o szczegółach nie napiszę (raz sprawdziłem - działa), ale może ktoś się tym bawi i coś więcej doda.
Witam, jaki odtwarzacz polecacie z funkcją airplay?
Xtreamer Sidwinder 3 obsługuje AirPlay. Nie użytkuję tej funkcji, więc o szczegółach nie napiszę (raz sprawdziłem - działa), ale może ktoś się tym bawi i coś więcej doda.
XtreamerAdmin on Official Xtreamer Forums napisał:Sadly, no. We will need to take the AirPlay service out. At least for now.
Cześć,
Przy okazji pierwszego postu: pozdrawiam forumowiczów. I od razu przeproszę za jedną rzecz: Poniższy post przeklejam z innego forum (po drobnych modyfikacjach), który nota bene napisałem przed chwilą. Wiem , trochę nieładnie tak się powielać, ale forum hdtv to miejsce o wiele lepiej sprofilowane pod kątem informacji, które chciałbym uzyskać.
Do rzeczy:
Ostatnio małymi kroczkami podchodzę do tematu kupna odtwarzacza multimedialnego (lub innego urządzenia spełniającego konkretne warunki). W zasadzie dokładnie wiem czego oczekuję, ale nie potrafię określić jakie urządzenie sprosta opisanym niżej wymaganiom. Z początku myślałem o małym NASie, lub zbudowaniu małego serwerka w oparciu o procesor ARM (pasywne chłodzenie to ważny atut), ale po drodze zakupiłem TV (Panasonic) i nie jestem zadowolony z software'u (struktura katalogowa plików oraz konieczność skanowania całego dysku przed wyświetleniem ich listy jest małym koszmarkiem).
Chciałbym dorobić się stanu, w którym pliki wideo, muzyka, zdjęcia są w jednym miejscu i łatwo dostępne dla każdego z urządzeń w domu. Przy okazji chciałbym się pozbyć problemu z softem w TV (czyli podłączyć to urządzenie przez HDMI do telewizora)
Potrzebuję urządzenia, które:
- ma kieszeń na dysk twardy + możliwość podłączenia dysków zewnętrznych przez USB 2.0/3.0 (3.0 to nie mus-have, ale mile widziany)
- Serwer plików: FTP, Samba itp. (jak najwięcej protokołów współdzielenia/dostępu do danych), ważne aby dyski podłączone przez gniazda USB również były współdzielone w sieci. Zgodność z DLNA itp to miłe dodatki
- Gniazdo Enthernet 1GBit - urządzenie będzie podłączone bezpośrednio do routera, Wi-Fi to miła opcja
- Wyjście HDMI
- Wyjścia Audio do 5.1
- Musi bezproblemowo odtwarzać filmy HD
- Musi obsługiwać większość popularnych codec'ów ( z tym nie powinno być problemu, ale zwracam uwagę na brak obsługi AC3, h264 itd. )
- Ma w miarę przyjazny interfejs (obsługa struktury katalogowej, czytelny player). Cenię sobie responsywność nad ilość dodatkowych funkcji
Wszelkie opcje typu przeglądardka internetowa, aplikacje youtube, czy inne Facebooki to dla mnie sprawa marginalna. Tuner tv też nie ma dla mnie żadnego znaczenia.
Cena: Dobrze jakbym zmieścił się w 600 zł, ale wolę dołożyć do interesu jeżeli oznaczałoby by to kompromis w kwestii jakości, lub ww funkcjonalności.
Znalazłem sporo urządzeń, które w teorii spełniają moje oczekiwania, ale jest to nisza, o której nie mam pojęcia. Dodatkowo rankingi (na różnych stronach ), sugerują często urządzenia, które:
1) oceniane są wg kryteriów, na których kompletnie mi nie zależy (np. mnogość aplikacji społecznościowych)
2) w ocenie wielu użytkowników są krótko mówiąc "do pupy".
Jesteście w stanie polecić jakieś sprawdzone rozwiązanie, z którego jesteście zadowoleni?
Pozdrawiam,
piwo
To jestem kropce. Przymierzałem się do SW3 ale właśnie brak obsługi AirPlay mnie powstrzymał.
Tu piszą, że nie jest już osługiwany:
Moje pytanie brzmi: MANTA DVBT05, HiMedia HD910B, a może HiMedia HD600B?
Jak pisałem wcześniej cena obu jest taka sama (589 zł + przesyłka), podczas gdy 900B kosztuje 787 zł, a Manta 253 zł. Wybór padłby na 910B, jednak obawiam się problemów ze stabilnością o jakich tu i ówdzie czytałem, a może to przeszłość? No i, czy ma wystarczająco duże wsparcie społeczności?Oczywiście HiMedia. Jeżeli nie używasz wielkich "wagowo" lub kodowanych powyżej High@L.4.1 z dużą liczbą referencyjnych ramek plików wideo, to wystarczy tańszy HD600 (RTD1185). Natomiast jeżeli jesteś zainteresowany 3D i korzystasz z multimediów z dużym bitrate i wysokimi profilami to oczywiście wersje z serii 900, na RTD1186.
Niestety nie spełnia podstawowego wymogu (dysk 3,5" wewnątrz), a poza tym w Polsce kosztuje 460 zł, czyli sporo więcej niż połowa ceny HiMedii.Oczywiście są też tańsze alternatywy HiMedia, poczytaj watek o Egreat R6, wersja pro jest na całkiem dobrym poziomie, a cena połowę niższa.
Czy ktoś z Was miał do czynienia z tym odtwarzaczem lub innym działającym na architekturze androida?