Kłaniam się.
Nie siedzę ostatnio bardzo w tym temacie (więcej sam tworzę elektronikę niż kupuję...)
Mam PS3, netbooka, laptopa ale tak, PS3 daje radę filmom w wysokiej rozdzielczości ale wiadomo że np matroski to nie chce mu się bez konwertowania odtwarzać, i zdarzają się jakieś zwykłe xvidy które lecą bez dźwięku lub za szybko-na laptopie działają poprawnie.
Laptop z kolei niektóre filmy w 1080p przytnie trochę...
Chciałbym odtwarzacz taki że: stoi podłączony do TV kabelkiem HDMI, nie musi posiadać żadnego napędu płyt, ma odtwarzać filmy (wszselakie formaty audio oraz video) z dysku twardego USB (nie pendrive), na dźwięku 5.1 itp mi nie zależy, dźwięk będzie lecieć przez kartę creative X-FI HD USB i słuchawki sennheizer HD215. Karta muzyczna podłączona jest kabelkiem optycznym z telewizorem także odtwarzacz tego wyjścia posiadać nie musi. Pilot jednak miło jak by posiadał.
Z tego co pamiętam to jakiś czas temu ludzie polecali Popcorny, ale całkiem nie wiem co teraz można zastosować do moich wymagań, i żeby nie było to z całkiem wysokiej półki - filmy dość rzadko oglądam ale chciałbym mieć wygodną odtwarzarkę.
Jeśli tylko z dysku podłączonego przez USB będziesz oglądał
to starczy ci Philips HMP3000 lub Asus O!Play Mini.