Odtwarzacz Zidoo mam już wiele lat...zresztą nie jeden. A czytałem też dużo, bo forum Zidoo to kopalnia wiedzy. Wracając do tematu. To jest odtwarzacz plików. Tak jak napisałem wcześniej. I sprawdza się w tej roli bardzo dobrze. Obraz dźwięk w bardzo dobrej jakości. Jest też zainstalowana aplikacja ZDMC działająca na bazie KODI. I działa. Z tym, że tak jak już było to wcześniej napisane jest tam problem z odtwarzaniem plików video Dolby Vision. z HDR nie ma problemu. Z dźwiękiem też nie. Wszystkie gęste formaty są obsługiwane. I żebyśmy się dobrze zrozumieli. Ten problem z plikami w DV jest w ZDMC, czyli w KODI. W natywnym odtwarzaczu Zidoo wszystko działa bardzo dobrze. Także jeżeli podłączysz swój dysk z kolekcją filmów wszystko będzie działać. Tak jak już też napisałem jest tam zainstalowana aplikacja Home Theatre, która jest wspierana i aktualizowana. To jakby ich oczko w głowie. Poprzez tą aplikację oglądasz filmy i wszystko jest OK. Obraz, dźwięk bardzo dobrej jakości.No powiedzmy że sprawę VOD oleję. Jednak chciał bym mieć KODI które działa i odtwarza filmy w playerze. Czy sam posiadasz Zidoo czy piszesz bo tak przeczytałeś?
Mam teraz Mi Sticka 4K. Co nie działa płynnie ?Nie działają płynnie nawet na Chromecast 4 k
Tylko na aplikacji Cyfrowy Polsat, gdzie nie ma 60fps i widać wyraźną kompresję. Canal + itd nie widzę różnicy na TV 75cali.I nie widzisz różnicy miedzy jakością odbioru z netu a z dekodera satelitarnego?
Dziękuję bardzo za odpowiedź. Powiedz mi jeszcze czy ogólnie ze sklepu play można pobrać aktualną wersję KODI? Nie chodzi mi o ZDMC tylko KODI.Odtwarzacz Zidoo mam już wiele lat...zresztą nie jeden. A czytałem też dużo, bo forum Zidoo to kopalnia wiedzy. Wracając do tematu. To jest odtwarzacz plików. Tak jak napisałem wcześniej. I sprawdza się w tej roli bardzo dobrze. Obraz dźwięk w bardzo dobrej jakości. Jest też zainstalowana aplikacja ZDMC działająca na bazie KODI. I działa. Z tym, że tak jak już było to wcześniej napisane jest tam problem z odtwarzaniem plików video Dolby Vision. z HDR nie ma problemu. Z dźwiękiem też nie. Wszystkie gęste formaty są obsługiwane. I żebyśmy się dobrze zrozumieli. Ten problem z plikami w DV jest w ZDMC, czyli w KODI. W natywnym odtwarzaczu Zidoo wszystko działa bardzo dobrze. Także jeżeli podłączysz swój dysk z kolekcją filmów wszystko będzie działać. Tak jak już też napisałem jest tam zainstalowana aplikacja Home Theatre, która jest wspierana i aktualizowana. To jakby ich oczko w głowie. Poprzez tą aplikację oglądasz filmy i wszystko jest OK. Obraz, dźwięk bardzo dobrej jakości.
Niestety stanowisko inżynierów Zidoo jest takie, że ZDMC/KODI nie jest w ich zainteresowaniu i ostatnią wersją jest 19.4, która też działa, ale nie będzie już raczej aktualizowana. Także jeżeli zalezy Ci na tym aby mieć najnowsze KODI, które działa perfekcyjnie to nie polecam Zidoo.
Co do samych aktualizacji odtwarzacza jest ich sporo. Aktualny Z10 pro jaki posiadam - było ich już kilkanaście.
Powiedz mi jeszcze czy ogólnie ze sklepu play można pobrać aktualną wersję KODI?
Niestety stanowisko inżynierów Zidoo jest takie, że ZDMC/KODI nie jest w ich zainteresowaniu i ostatnią wersją jest 19.4, która też działa, ale nie będzie już raczej aktualizowana.
Nie wiem na ile jestes zaznajomiony z Kodi ale mojej praktyki wynika ,ze potrafi być czasami tak nieprzewidywalne , że dokładanie do tego przekierowań na zewnętrzne playery wróży nieprzewidywalne efektyNa jakimś forum niemieckim androidowym wyczytałem że przy dodaniu odpowiedniego wpisu w kodzie kodi można go zmusić żeby wybierał zewnętrzny player. W ten sposób sobie KODI na dune hd pro vision 4k solo radzi z odtwarzaniem wszystkich formatów wideo i audio.
Zidoo nie wspiera serwisów VOD. Mówiąc krótko i delikatnie nie jest to w zainteresowaniu jego twórców. Także jeżeli szukasz odtwarzacza do tego, czyli Netflix HBO itp. to nie polecam.
Z odtwarzaniem wszelkiej maści plików nie ma problemu. Mówię o odtwarzaniu z dysku
Dokładnie masz rację! Każdy musi sam przemyśleć co i do czego potrzebuje. Nikt nikogo nie zmusza do kupna konkretnego sprzętu.A czy do odpalenia filmów z wakacji naprawdę potrzebne jest tej klasy (czytaj -również za tą kasę) urządzenie to już musi sobie każdy sam przemysleć.
Oczywiście są serwisy VOD, też z nich korzystam, mam w TV. Jednak lubię mieć pliki w wysokiej jakości obrazu i dźwięku. Jednak bitrate jest dużo większy i to obrazu i dźwięku.
Tutaj odtwarzacz Blu-Ray 4K, czy odtwarzacz typu Zidoo są dla mnie nieodzowne.
A i jeszcze jedna sprawa, napisałeś o RD i plikach 100 GB. OK wiadomo o co chodzi. Inna sprawa to serwisy VOD typu HBO, czy Netflix z plikami po 20 GB. To dwie różne sprawy.