Wiem, ale jak już przyjdzie ten czas i na nowo zacznę to będę oglądał po 3 na dzień![]()
To tak jak ja kiedyś
Wiem, ale jak już przyjdzie ten czas i na nowo zacznę to będę oglądał po 3 na dzień![]()
Masz pełną skrzynkę pocztową, nie mogę wysłać odpowiedzi.Wiem, ale jak już przyjdzie ten czas i na nowo zacznę to będę oglądał po 3 na dzień![]()
WyczyściłemMasz pełną skrzynkę pocztową, nie mogę wysłać odpowiedzi.
Nie potrzebuję aż tyle, ale podmianka z 8TB na 16TB wyjdzie mnie parę stówek to wziąłem. Gdyby ktoś chciał to na Amazonie można u polować w świetnej cenie WD Elements 16TB, poświęcić paręnaście minut i mamy wyciągnięte dyski. W środku siedzą serwerowe helowe Ultrastary 7200 RPM z 512 MB pamięci podręcznejPo co Ci tyle TB? Backup internetów robisz, bo domyślam, się, że nie o filmy chodzi?
https://www.amazon.de/dp/B08KY4P7L5?psc=1&tag=pepperpl09-21&language=pl_PLPodaj panie linka do tych dysków.
Przez moduł Kodi czy przez wtyczki ?
Przez moduł Kodi czy przez wtyczki ? W każdej wtyczce mam ustawione automatyczne pobieranie i nie miałem jeszcze takiej sytuacji by jakieś napisy były a wtyczka by ich nie znalazła.Glownie korzystam z opensubtitles.
Nie potrzebuję aż tyle, ale podmianka z 8TB na 16TB wyjdzie mnie parę stówek to wziąłem.
Skrót myślowy. Oczywiście wtyczki, które wymieniłem. I mogę wyliczyć co najmniej 10 filmów z ostatnich kilku tygodni, gdy dopasowanie napisów poprzez owe wtyczki okazało się niemożliwe. A jeżeli już jesteśmy przy tym zagadnieniu: może jest jakaś wtyczka, która pozwala na bardziej zaawansowaną obróbkę napisów już pobranych przez wtyczki napisowe. Kodi umożliwia tylko synchronizację wcześniej/później, ale przydałaby się np. możliwość zmiany fps itp.
Ja walcze z Moonfall , na warezach pełno 4K z napisami , a Kodi + Real Debrid z uporem maniaka nie znajduje.
To samo film Blacklight , juz nawet 4K z profi lektorem jest a Kodi dupa nie widzi nawet napisów. I tak czekam jak samotny biały żagiel![]()
Nie ma tak dobrze. Tylko ~48TB zostaje, ale jeden może paść.Blacklight z Liamem jest razem z napisami, do wyboru do koloru, tego gniota Moonfalla też oglądałem - chociaż tego nie widzę teraz u siebie na liście i nie mogę go dodać, ale u mnie od czasu do czasu, jak obejrzę film i ocenię, to znika. Wydaje mi się, że oglądałem przez RD, ale głowy nie dam już.
Pewnie, co to 64TB, też jestem zdania, że od przybytku głowa nie boli, każdy ma jakiś fetysz![]()
Nie słyszałem o takiej wtyczce.Nie do końca też rozumiem co masz na mysli mówiąc o zmianie fps. ?
Napisy w zależnosci do jakiej wersji są dopasowane różnią się czasem,bo jak wiadomo kopie z różnym fps. również róznią sie minimalnie czasem.nie słyszałem o mozliwości "rozciągania w czasie" napisów, to wymagało by pełnej konwersji i stworzenia nowego pliku.
Sprawdze i dam Ci znać jeśli znajdę ,jaka wtyczka i który serwis z napisami.
Polecam program Subtitle WOrkshop- można wciągnąć napisy i film i wyedytować jeśli nie pasuje frame rate napisów z fps filmu