Mam odtwarzacz Himedia H8, mogę Ci odpowiedzieć, że jest on u mnie podłączony do amplitunera po HDMI i później z amp. do TV. Także dźwięk idzie oczywiście przez wzmacniacz. Podpięte dyski 2,5 cala bez dodatkowego zasilania działają bez problemów, 1TB, 500 GB.
Ale na dzisiaj raczej go nie polecam. Ma już swoje lata. Ostatnia aktualizacja z poczatku tego roku zepsuła dźwięk HD MA i DD Tru HD. Pojawily się zakłócenia - minimalne przerwy podczas odtwarzania. Nowego softu nie widać.
Wróciłem to poprzedniego softu i jest OK z dźwiękiem. Generalnie odtwarzacz działa, ale może poszukaj coś nowszego...
O Xiaomi się nie wypowiem bo nie miałem z tym odtwarzaczem stycznosci (choć mam telefon i jest ok).
Znalazłem Himedia H8, nowy w sklepie za 399 zł, natomiast Xiaomi Mibox można kupić na Allegro za 345 zł. Himedia wydaje mi się lepszym rozwiązaniem, szczególnie z uwagi na łącze Ethernet, tego się szczególnie obawiam, czy nie będzie problemem dla Xiaomi praca po Wifi, chociaz już wcześniej jeden użytkowników Miboxa potwierdzał że jest OK.
Czy H8 byłaby lepszym rozwiązaniem niż Mibox?