Wszystko "cacy", ale nie podałeś w jakim formacie masz te filmy oraz jaki jest birate. Nie czarujmy się, mocny sprzęt trzeba mieć, bo cudów nie ma. Ja osobiście czekam, aż jeden z producentów programu do odtwarzania filmów [np. BSplayer'a] umożliwi akcelerację sprzętową przy odtwarzaniu każdego pliku bez względu na format. TYLKO wtedy to ma sens !!!arsenal napisał:Mój staruszek: Duron 1,6GHz, 512MB Ram'u, GeForce 6600 Gigabyte Turbo Force Heatpipe Edition na AGP, nVidia Pure Video Decoder i pilnowany Windows XP Pro. Filmy 720p bez zacięć, idealne, 1080i z rzadka tną. Kto ma lepszy(słabszy)?
jabba nawet nie mnie strasz. Kupiłem Sempron'a 3000+ na s.939, mam już 1GB RAM'u i chciałem dokupić GF'a 6600GT Silent Pipe2. myślałem, że już wszystko mi bedzię chodziło idealnie, nawet .mkv oraz .mov 1080p, czyli wychodzi na to, że jestem naiwny ?jabba napisał:.ts czyli mpeg2 chodzą ok, ale na przykład .mkv gdy w środku jest 1080p i DTS (klipy z Gladiatora czy Enemy At The Gates) to już pojedyncze klatki widzę...
GF 6600 GT, AMD @ 2,28 GHZ, 1 GB RAM, Audigy 2, dysk 7200 rpm ide atapi, LCD TV LG: RZ26 LZ50 (przez DVI)
Problem polega na tym, że są lepsze. Jeżeli Zoom Player odtworzy każdy format HD z akceleracją sprzętową + napisy to pokocham go miłością bezgraniczną.jabba napisał:Jakoś nikt nie pisze o ZOOM player a to przecież kawałek świetnego softu.
Witam!!!andsie napisał:W nawiązaniu do wypowiedzi sudione, wystarczy komputer z procesorem Intel D 950, 3,4Ghz .....
maurycy333 napisał:No dobrze filmy HD na komputerze ale w jaki sposób odtworzyć plik z flimem z rozszerzeniem *.ts mpeg strumieniowy na dvd lub w jaki sposób przerobić ten materiał na coś co będzie odtwarzane w dvd bo nie każdy ma ochotę oglądać film i słuchać spontanicznego szumu wentylatorów w komputerze
sudione napisał:Witam!!!
Jak zobaczyłem cenę tego cudeńka od razu ciśnienie mi skoczyło do góry. Ja jednak wolę poczekać na procki 35W od AMD, bo prawdę powiedziawszy NIGDY w życiu za procesor nie dałbym więcej niż 400zł.
POZDRAWIAM SERDECZNIE
Karta graficzna ma spore znaczenie.