Założenia i ograniczenia
1. kwota do 2500 +/- 200
Wiem że w tej cenie to co najwyżej podstawki pod kolumny ale audiofilem nie jestem no i kasakasa
Więc zamierzam to zrobić małymi krokami
Na początek w tej cenie chce tylko kolumny - fronty i ampli. Potem będę kupował resztę.
2. Kolumny (ciemny dąb, orzech -względy pokojowe/zona
Na kolmny chce przeznaczyć większość tej ekwoty więc powiedzmy 1500
Po dłuższym przeszukaniu znalazłem Tannoy F3/4 oraz Taga 500 czy coś. Więc chyba zostaje Tannoy
Może ktoś w tej cenie i kolorze coś poleci?
3. Ampli
Zastanawiałem się nda Yamaha 459 /559
Ale nie wiem czy się do moich założeń nadaje -kolumny prawdopodobnie tannoy F4 no i rodzaj muzyki + ciche słuchanie. Czasem oczywiście głośniej muzyka.
4. kino muzyka 50/50
Kino i muzyka często oglądam po cichu -dzieci śpią więc chciałbym aby już wtedy zestaw rozwinął swoje możliwości.
( słyszałem że pewne kolumny mają ograniczenie np minimum 10W)
Ogólnie pokój 25m wys 3m
Lubie słuchać klasyki / ale czasem coś mocniejszego metallica/pearl Jam generalnie cenię Równomierność w paśmie / żadnych pobarwień, dynamikę i klarowność w brzmienu ale audiofilem ne jestem.
Prosze was o pomoc gdyż zakup na dniach więc prawdopodbnie nie będę maił dużo czasu na odsłuchy.
Dzięki za pomoc,
1. kwota do 2500 +/- 200
Wiem że w tej cenie to co najwyżej podstawki pod kolumny ale audiofilem nie jestem no i kasakasa
Więc zamierzam to zrobić małymi krokami
Na początek w tej cenie chce tylko kolumny - fronty i ampli. Potem będę kupował resztę.
2. Kolumny (ciemny dąb, orzech -względy pokojowe/zona
Na kolmny chce przeznaczyć większość tej ekwoty więc powiedzmy 1500
Po dłuższym przeszukaniu znalazłem Tannoy F3/4 oraz Taga 500 czy coś. Więc chyba zostaje Tannoy
Może ktoś w tej cenie i kolorze coś poleci?
3. Ampli
Zastanawiałem się nda Yamaha 459 /559
Ale nie wiem czy się do moich założeń nadaje -kolumny prawdopodobnie tannoy F4 no i rodzaj muzyki + ciche słuchanie. Czasem oczywiście głośniej muzyka.
4. kino muzyka 50/50
Kino i muzyka często oglądam po cichu -dzieci śpią więc chciałbym aby już wtedy zestaw rozwinął swoje możliwości.
( słyszałem że pewne kolumny mają ograniczenie np minimum 10W)
Ogólnie pokój 25m wys 3m
Lubie słuchać klasyki / ale czasem coś mocniejszego metallica/pearl Jam generalnie cenię Równomierność w paśmie / żadnych pobarwień, dynamikę i klarowność w brzmienu ale audiofilem ne jestem.
Prosze was o pomoc gdyż zakup na dniach więc prawdopodbnie nie będę maił dużo czasu na odsłuchy.
Dzięki za pomoc,