kaczamanov
New member
Witam!
Planuje kupic jakis telewizor LCD 32'' i chcialbym zmiescic sie w 2000zl (jezeli warto ta granice przekroczyc to prosze o sugestie). Zalezy mi najbardziej na tym aby tzw. "input lag", nie byl zbyt wysoki gdyz nie ukrywam ze grac bede dosc sporo. Na razie upatrzylem sobie Samsunga LE32C550 lub C530. Bardziej sie sklaniam ku 530, glownie ze wzgledu na jego cene. Wydaje mi sie, ze nic w tej cenie lepszego nie znajde, ale wole sie upewnic zeby nie zalowac ze cos przeoczylem.
No i w zwiazku z tym mam kilka pytan:
1. Czy roznica miedzy seria 5 a 6 jest widoczna?
2. Czy roznica miedzy 50Hz a 100Hz jest na tyle duza, aby szukac konieczne tv ze 100Hz?
3. Glowna cecha ktora mnie przekonuje do kupna jednego z tych dwoch modeli jest b. niski input lag (wg recenzji ktore czytalem). Podobno nawet wzgledem wyzszych modeli (np. wzgledem serii 6). Czy jest to prawda?
4. Czy roznica miedzy 550 a 530 jest na tyle duza, aby doplacac te 2-3 stowki?
Wszystkie sugestie mile widziane!
EDIT:
podaj jakie masz warunki :
odległość od ekranu 1,5-3m
jak słońce świeci w pokoju ? bedzie swiecilo od tylu ekranu (okna na wschod, wiec slonce raczej przeszkadzac nie bedzie)
Jak duży jest pokój ? 3,5x2,5
jaki masz obecnie telewizor? Monitor FullHD LG W2261V 22"
jakie programy najczęściej oglądasz? Sport
więcej oglądasz w dzień czy wieczorem ? wieczorem
preferowana wielkość telewizora? 32"
preferowana marka ? Bez znaczenia, liczy sie stosunek jakosci do ceny
czego nie lubisz w telewizorach? duzego input laga
jakie urządzenia będą podłączone ? Dekoder ASTER i PlayStation 3
ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń ? 70% gry, 30% TV
jakimi złączami ? HDMI i ew. kablowka
jaki masz sygnał ? Cyfrowy
ile programów HD ? 3, ale jak kupie TV to mysle ze zakupie pakiet HD i wtedy bedzie ok. 8-10
ma stać czy wisieć ? Stać
Planuje kupic jakis telewizor LCD 32'' i chcialbym zmiescic sie w 2000zl (jezeli warto ta granice przekroczyc to prosze o sugestie). Zalezy mi najbardziej na tym aby tzw. "input lag", nie byl zbyt wysoki gdyz nie ukrywam ze grac bede dosc sporo. Na razie upatrzylem sobie Samsunga LE32C550 lub C530. Bardziej sie sklaniam ku 530, glownie ze wzgledu na jego cene. Wydaje mi sie, ze nic w tej cenie lepszego nie znajde, ale wole sie upewnic zeby nie zalowac ze cos przeoczylem.
No i w zwiazku z tym mam kilka pytan:
1. Czy roznica miedzy seria 5 a 6 jest widoczna?
2. Czy roznica miedzy 50Hz a 100Hz jest na tyle duza, aby szukac konieczne tv ze 100Hz?
3. Glowna cecha ktora mnie przekonuje do kupna jednego z tych dwoch modeli jest b. niski input lag (wg recenzji ktore czytalem). Podobno nawet wzgledem wyzszych modeli (np. wzgledem serii 6). Czy jest to prawda?
4. Czy roznica miedzy 550 a 530 jest na tyle duza, aby doplacac te 2-3 stowki?
Wszystkie sugestie mile widziane!
EDIT:
podaj jakie masz warunki :
odległość od ekranu 1,5-3m
jak słońce świeci w pokoju ? bedzie swiecilo od tylu ekranu (okna na wschod, wiec slonce raczej przeszkadzac nie bedzie)
Jak duży jest pokój ? 3,5x2,5
jaki masz obecnie telewizor? Monitor FullHD LG W2261V 22"
jakie programy najczęściej oglądasz? Sport
więcej oglądasz w dzień czy wieczorem ? wieczorem
preferowana wielkość telewizora? 32"
preferowana marka ? Bez znaczenia, liczy sie stosunek jakosci do ceny
czego nie lubisz w telewizorach? duzego input laga
jakie urządzenia będą podłączone ? Dekoder ASTER i PlayStation 3
ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń ? 70% gry, 30% TV
jakimi złączami ? HDMI i ew. kablowka
jaki masz sygnał ? Cyfrowy
ile programów HD ? 3, ale jak kupie TV to mysle ze zakupie pakiet HD i wtedy bedzie ok. 8-10
ma stać czy wisieć ? Stać
Ostatnia edycja: