Witam,
spędziłem na forum (jako niezarejestrowany użytkownik) dobrych kilka dni w celu wyboru odpowiedniego sprzętu (TV)... Mam jednak dylemat, co do konkretnych modeli - byłbym wdzięczny za pomoc w doborze odpowiedniego telewizora
odpowiadając na pytania:

Z góry dzięki za pomoc!
Pozdrawiam!
spędziłem na forum (jako niezarejestrowany użytkownik) dobrych kilka dni w celu wyboru odpowiedniego sprzętu (TV)... Mam jednak dylemat, co do konkretnych modeli - byłbym wdzięczny za pomoc w doborze odpowiedniego telewizora
odpowiadając na pytania:
Robiąc rekonesans, myślałem nad telewizorem o przekątnej 60". Zastanawiam się nad Sharpem LC-60LE830E, Sharpem LC-60LE925E (nie wiem, czym dokładnie te dwa modele się różnią i czy warto dopłacać do tego drugiego) lub jakimś Samsungiem (duży wybór, ciężko wybrać właściwy)... Generalnie nie jestem jeszcze zdecydowany, co do marki, więc wszelkie sugestie mile widziane1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 34m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? ok 6m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1-4
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? na wprost
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? stać na stoliku, na wysokości ok. 1m
6.Jak słońce świeci w pokoju ? od wschodu - z lewej strony TV
7.Jaki masz obecnie telewizor ? obecnie brak
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? dobrą obsługę USB, DLNA, Internet - bez jakiegoś szczególnego nacisku na te opcje
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? DVB-T, Sat (przez dekoder)
10.Jakie urządzenia ? nBox, DVD, Blu Ray
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? ~5h
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? brak preferencji
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? sport, filmy, TVN24, muzyka
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? nie jest to priorytet, ale chyba obecnie standard
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? nie
16.Preferencje co do marki ? Sharp, Samsung, Inna (?)
17.Preferencje co do wielkości ? >50''
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? wolne działanie, małe kąty, słaby dźwięk, nienaturalny obraz
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? wieczorami
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 7000 zł
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? nie zależy mi na 3D
Z góry dzięki za pomoc!
Pozdrawiam!