Pomoc w wyborze ampli av do Jamo s606 HCS3

I

irek6311

Guest
Boylers menu jest proste w Pioneer 923 < przekartkuj instrukcję ;)
ja zaglądałem do instrukcji chyba z 4 razy bo trzeba było go skalibrować i co nieco poprawić po auto kalibracji ,
a tak na codzień to nawet pilota od niego nie używam bo ten z BDP-140 wystarcza ,
nowa wersja BDP-160 ma już gorszy pilot i ani TV ani amplitunera nie obsługuję :|

Boylers

Member
A ja zawsze myślałem, że te sprzęty mają dobrze grać a nie wyglądać :) Denon daje rade z Jamo.

Zgadzam się, że tego typu sprzęty mają przede wszystkim grać, ale nie ukrywam, że wygląd ma też dla mnie znaczenie. Nie po to męczyłem się z urządzaniem nowego mieszkania, by teraz w centralnym punkcie postawić sprzęt na który nie będę mógł patrzeć ;) Poza tym Pioneer to amplituner z bardzo dobrymi opiniami, "wszystkomający" i w dodatku w fajnej cenie. A i pewnie różnicy pomiędzy nim a Denonem bym osobiście nie usłyszał. Nie bez znaczenia było też drugie wyjście hdmi w Pioneerze, bo być może kiedyś rozszerzę instalację o drugą strefę w sypialni :) Ogólnie jestem w 100% zadowolony :)

Czyli masz pionka. Oby dobrze służył. I jak gra z z Jamo?
Dzięki. Nie bardzo mam porównanie jak by grał z innymi głośnikami ;) ale jak dla mnie gra super. I pomimo braku subwoofera basy są odczuwalne na całym ciele, więc nic mi więcej do szczęścia nie potrzeba ;)

Zastanawiam się tylko, czy warto podłączyć przednie głośniki w bi-ampingu?

Boylers menu jest proste w Pioneer 923 < przekartkuj instrukcję ;)
ja zaglądałem do instrukcji chyba z 4 razy bo trzeba było go skalibrować i co nieco poprawić po auto kalibracji ,
a tak na codzień to nawet pilota od niego nie używam bo ten z BDP-140 wystarcza ,
nowa wersja BDP-160 ma już gorszy pilot i ani TV ani amplitunera nie obsługuję :|

Powoli zaczynam ogarniać ten sprzęt, ale nie jest łatwo kiedy nie miało się nigdy do czynienia z tak zaawansowanym urządzeniem :)
A blue raya nie mam i raczej nie planuję zakupu, musi mi wystarczyć ps3, lub podłączenie po hdmi laptopa (to w sytuacjach skrajnych kiedy jakieś pliki sprawiają problemy po DLNA, szczególnie ma to związek z napisami). Na szczęście okazało się, że Pioneer doskonale radzi sobie z obrazem z lapka, bo jak podłączałem go bezpośrednio do tv (philips pfl8008 ) to obraz był strasznej jakości (szarości zamiast czerni itp).

Aha, zastanawia mnie też, czy jest możliwość aby na tv leciał obraz np z dekodera tv, a amplituner odtwarzał równocześnie radio internetowe? Tv oczywiście jest podłączony do wyjścia w amplitunerze, a wszystkie inne urządzenia (dekoder, konsola itp) do wejść w pioneerze.

I

irek6311

Guest
Boylers
Kod:
Aha, zastanawia mnie też, czy jest możliwość aby na tv leciał obraz np z dekodera tv, a amplituner odtwarzał równocześnie radio internetowe? Tv oczywiście jest podłączony do wyjścia w amplitunerze, a wszystkie inne urządzenia (dekoder, konsola itp) do wejść w pioneerze.
Tak się nie da ;)
pod 2 wejście HDMI w TV wepnij kabel i zepnij z dekoderem < potem trzeba będzie tylko w dekoderze przepinać ;)
będzie wtedy opcja z dekodera obraz i dżwięk na TV a radio lub cokolwiek innego na amplitunerze .

Do góry