Podłączenie kilku sprzetów kabel optyczny

Disto

New member
Bez reklam
Jak dla mnie to przekombinowane.

Wprost przeciwnie. To proste urządzenie mechaniczno optyczne kierujące wiązkę do wybranego przełącznikiem kabla. Czy to ma sens ? Nie trzeba przekładać kabli, ale trzeba jednak wstać, podejść i popstrykać przełącznikiem, niestety. Być może jest coś podobnego z przełączaniem na pilota...

Ostatnia edycja:

Snikers89

New member
Bez reklam
Wprost przeciwnie. To proste urządzenie mechaniczno optyczne kierujące wiązkę do wybranego przełącznikiem kabla. Czy to ma sens ? Nie trzeba przekładać kabli, ale trzeba jednak wstać, podejść i popstrykać przełącznikiem, niestety. Być może jest coś podobnego z przełączaniem na pilota...
Dlatego dla mnie to jest przekombinowane. Typowo po to amplitunery maja tyle wejsc na rozne urzadzenia zeby sie nie bawic w podlaczanie kilku zrodel pod jeden kabel. Ja poprostu inaczej bym to popodlaczal i tyle. Idea podchodzenia do splittera i przelaczanie reczne ktore zrodlo ma dawac dzwiek jest troche nad wyrost przydatnosci i raczej mniej w tym ulatwienia ni jezeli utrudnienia w obsludze. No ale polak potrafi wiec moze sie uda.

maciekbaku

New member
Pewnie i bym mógł kupić nowy ale trzeba na niego mieć :D a druga sprawa że mógłbym użyć kabla coaxial zamiast optycznego do podłączenia innych urządzeń ponoć są lepsze od chinchy. Ktoś się wypowiem w tym temacie?

maciekbaku

New member
Szczerze mówiąc nie pamiętam, w TV raczej takiego nie mam a nie wiem jak dekoder i konsola. A czy coaxial nie ma takich samych końcówek jak chinch?

maciekbaku

New member
Więc jeśli chodzi o sprzęty i ich wyjścia to w konsoli niestety nie ma nic innego jak(hdmi,optyczny i ten ich kabel orginalny) w dekoderze nie mogę się niestety doszukać jakie są dokładnie wyjścia na pewno (hdmi i optyczny) a TV są (hdmi, optyczny, jack, i chinch) tyle co mogę napisać bez patrzenia na sprzęt. Jak wrócę do domu napiszę więcej

Rafal7

Banned
Raczej te urządzenia mają wyjścia optyczne, nie musisz nic sprawdzać.
Kup Spliter optyczny , będziesz musiał jedynie ręcznie zmieniać wejścia, lepsze to niż przepinanie kabli.

Disto

New member
Bez reklam
będziesz musiał jedynie ręcznie zmieniać wejścia, lepsze to niż przepinanie kabli.
Może nie będzie musiał.
Sprawdziłem na arivie i w standby gniazdko nie świeci.
Jak w jego urządzeniach też tak będzie, to lepszym rozwiązaniem będzie zakup prostego rozdzielacza bez przełącznika.

I chyba strzał w dziesiątkę : http://allegro.pl/audio-switcher-spdif-toslink-3x1-i6251685343.html
U Chińczyka pewnie wyhaczysz za połowę ceny...

http://www.ebay.com/sch/i.html?_fro...TRS0&_nkw=Switcher+SPDIF/Toslink+3x1&_sacat=0

Ostatnia edycja:
Do góry