Aby słyszeć w amplitunerze dźwięk z TV i z nboxa musisz go z tych urządzeń przesłać do amplitunera. Istotna jest więc informacja jakie wejścia ma ten amplituner i ile ich jest, ewentualnie czy jego wyjście HDMI obsługuje ARC, i czy Twój model telewizora ma obsługę ARC i jakie ma wyjścia fonii.Witam, posiadam amplituner marantz(wyjście hdmi i optyczne),
http://www.hdtv.com.pl/forum/amplit...nr609-pytania-i-odpowiedzi-12.html#post768048tak ma tylko w jaki sposób to wszystko podłączyć, bo pierwszy raz podłączam amplituner .
Ktoś mi mówił w jakimś sklepie, że podobno przez komponent jest lepszy obraz niż przez hdmi?
napisz jaki masz sprzęt to pomogęa jaka różnica czy amp do tv optykiem czy tv do amp optykiem ;'.
Tak ustawiłem głośniki zewnętrzne ale mimo tego nie miałem dźwięku.
A czy będzie jakaś różnica w jakości dźwięku, bo mój amplituner obsługuje hdmi(arc) i tv tak samo, jak podłączę kablem hdmi zamiast kablem optycznym?
w moim przypadku optyk jest niepotrzebny ale go nie wypiąłem" dekoder N-->hdmi-->ampla-->hdmi-->Tv
dekoder N-->optyk-->ampla "
czyli dźwięk z nboxa masz przesyłany przez optyk, a obraz przez hdmi? Ktoś mi mówił w jakimś sklepie, że podobno przez komponent jest lepszy obraz niż przez hdmi?
N-ka--hdmi--marantz--hdmi--tv(arc)tv samsung es7000, amplituner marantz nr1402(+głośniki quadral 5.1) i do tego jeszcze nbox.
A twój nbox, to którym model?Tak tv i amplituner mają wyjścia hdmi (arc) oraz wyjścia optyczne, praktycznie wszystkie najnowsze bo niedawno kupiłem oba sprzęty.