Help. Kupiłem kabel iHDMI z firmy ELBOX, aby rozwiązać problem zabezpieczenia HDCP , ten:
Na dzień dobry dopadł mnie problem HDCP
Do tej pory używałem turborekordera N w taki sposób, że component szedł do TV tak aby zwykłe wiadomości , bajki etc oglądać na TV z całkowitym pominięciem ampli, oraz HDMI szedł do ampli przez SWITCH, który jeśli był w danej chwili nieaktywny (aktywne inne połączenie HDMI) to problem HDCP nie występował. Natomiast z 616tką jest tak, że pomimo HDMI through OFF kabel jakby przesyła cóś do Nboxa bo ten za każdym razem wali niebieskim ekranem z problemem HDCP.
Czy jest ktoś z Was, kto używa z powodzeniem takiego rozwiązania z Nką - component do TV, plus HDMI do Ampli?
pzdr
i kicha. Podłączyłem jak trzeba, elektroniką przy turborekorderze, po oglądaniu przez HDMI i ampli , jak włączę po component z rca bez ampli to wyskakuje tablica z błędem HDCP, po czym zanika, i po kilku sekundach znowu, tak w kółko.
Na forach wszyscy chwalą ten kable iHDMI, ponoć rozwiązuje mój problem, więc o co kaman?
edit:
niestety to wina po stronie ampli

, sprawdziłem przed chwilą połączenie z pominięciem ampli:
- hdmi z Nki do TV - działa ok, wyłączam, włączam N po component + RCA - działa bez komunikatu o błędzie HDCP.
Czyli problem jest na połączeniu - Nka - do ampli (hdmi IN) kablem iHDMI , dalej z ampli zwykłym kablem z OUT na TV (i pewnie na tym połączeniu szlak trafia dekodowanie sygnału HDCP), czy jakoś tak... Jak ktoś to już przerabiał, niech się podzieli wiedzą jak to ustrojstwo oswoić
thx