Płyty winylowe, co teraz słuchacie.....

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Amen.

Wiadomo, ale mają jeszcze Vanesse Paradis ze swoim Joe Le Taxi ; )
Celinka też podbiła świat, Dodałbym jeszcze Indila - Derniere Danse
Jest tego trochę, ogólnie język Francuski uważam sa seksowny, w przenośni i dosłownie ; )
Jeżeli mogę we Francuskim temacie ,z wokalistek chyba numerem jeden jest ciągle Mylene Farmer na swój koncert na Stade de France sprzedała 180 tyś biletów w czasie krótszym niż 3 godziny zbudowano tam największą scenę jaka kiedykolwiek powstała w Europie ekrany miały powierzchnię 700 metrów kwadratowych ,równie kosztowne są jej teledyski dla przykładu kręcony pod murem chińskim L'ame Strame-Gram kosztował 1 milion euro .Piszę o tym bo jestem wielkim fanem Mylene :)

przemko77

Well-known member
Bez reklam
A muzycznie Chodziło mi o France Gall

Normalnie mój klimat ,fajny nastrojowa teledysk w reżyserii Bernarda Schmitta tym utworem oddała hołd słynnej piosenkarce jazzowej Elli Fittzgerald ,Fajna jest też piosenka Dancing Brave z tej samej płyty, tutaj chodzi o konia Dancing Brave będącego własnością księcia Arabii Saudyjskiej, był najlepszym koniem wyścigowym XX wieku ,Jeżeli dobrze pamiętam można go zobaczyć na teledysku

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Nie znam specjalnie twórczości Mylene, ale widzialem kiedyś jak śpiewała kawałek Kate Ryan (Libertine). Przyjemny ma głosik.

To mieliśmy Niemiecką twórczość, Francuską, co następne? ; )

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Nie znam specjalnie twórczości Mylene, ale widzialem kiedyś jak śpiewała kawałek Kate Ryan (Libertine).

armaning jest dokładnie odwrotnie to Kate śpiewa utwór Mylene, pochodzi z jej debiutanckiej płyty Cedres de Lune (popioły księżyca) z 1986 r .Ciekawy jest teledysk bowiem wtedy nie miał on odpowiednika został nakręcony na taśmach 35mm i miał ponad 10 minut nakręcono go w okolicach lasu Ferrières & Château de Brou .Potem Kate Ryan zaśpiewała kolejny utwór Mylene - Desenchantee - rozczarowanie z płyty L'autre 1991r ,tym razem teledysk zostaje nakręcony na Węgrzech gdzie scenerią jest obóz pracy ( gułag ) tam Mylene pchnie więźniów do buntu

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Dobrze się trzyma, myślałem, że ma góra 40 lat, a tu 61 jak widzę.
Stąd myśl, że Kate Ryan w swoim leciwym już teledysku jest autorką, a Mylene po latach odświeżyła, a tu ciekawostka.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Dobrze się trzyma, myślałem, że ma góra 40 lat, a tu 61 jak widzę.
Stąd myśl, że Kate Ryan w swoim leciwym już teledysku jest autorką, a Mylene po latach odświeżyła, a tu ciekawostka.
Masz koncercik w 4K z Atmosem ;)
Kod:
DISC INFO:
Disc Label:     MYLENE_FARMER_LE_FILM_2019_UHD_HDR
Disc Size:      75,994,767,556 bytes
Protection:     AACS2
Extras:         Ultra HD, 50Hz Content
BDInfo:         0.7.5.5
PLAYLIST REPORT:
Name:                   00000.MPLS
Length:                 2:08:01.440 (h:m:s.ms)
Size:                   74,764,639,296 bytes
Total Bitrate:          77.87 Mbps
VIDEO:
Codec                   Bitrate             Description
-----                   -------             -----------
MPEG-H HEVC Video       59198 kbps          2160p / 25 fps / 16:9 / Main 10 @ Level 5.1 @ High / 10 bits / HDR10 / BT.2020
AUDIO:
Codec                           Language        Bitrate         Description
-----                           --------        -------         -----------
LPCM Audio                      French          4608 kbps       2.0 / 96 kHz /  4608 kbps / 24-bit
Dolby TrueHD/Atmos Audio        French          9551 kbps       7.1 / 48 kHz /  8911 kbps / 24-bit (AC3 Embedded: 5.1-EX / 48 kHz /   640 kbps / DN -27dB)
FILES:
Name            Time In         Length          Size            Total Bitrate
----            -------         ------          ----            -------------
00000.M2TS      0:00:00.000     2:08:01.440     74,764,639,296  77,864

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Było na co popatrzeć ten koncert był w największej hali w Europie La Defence Arena ,krytycy określili go mianem najwspanialszego spektaklu jaki kiedykolwiek był wystawiony w Europie co ciekawe ten koncert był wyświetlany w kinach i w ciągu tylko jednego dnia zgromadził 155 tyś widzów co było kolejnym rekordem
Na blu ray są jeszcze jej dwa koncerty
1. En Concerrt z 1989r był to jej pierwszy publiczny występ od debiutu w 1984r w paryskiej hali Omni -Sport , była pierwszą piosenkarką we Francji która odważyła się na koncert w tym miejscu
2 Tour 2009, 5 koncertów dwa w Genewie, dwa we Francji na Stade de France i koncert finałowy na stadionie króla Boudouina I w Brukseli

przemko77

Well-known member
Bez reklam
df3.jpg

Najnowsza płyta Def Leppard na białym winylu już dostępna w Polsce 199zł

Piramida

Well-known member
Bez reklam
A może kolegów Rammsteina po fachu... ;)
(Disc Size: 92 837 096 700 bytes)

Ostatnia edycja:

Kleofas11

Active member
Bez reklam
W kwietniu było trzydziestolecie premiery tego albumu.Mimo to ta muzyka nie starzeje się wcale.
Wyrabiali 300 % normy. Wydali aż 6 singli z tej płyty, bo takie były czasy prawdziwej MTV. Dołożyłem im wtedy parę PLN do utargu (warszawski stadion Gwardii - 29 maja 1994). Grało też Extreme oraz IRA (polscy kowboje z Radomia). I odwiedzili "Teleexpress", gdzie Steven Tyler zasłaniał swoimi włosami (w ramach żartu) fryzurę pewnej prezenterce. Tu niedoceniana piosenka z tej płyty wykonywana przez gitarzystę.

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Pamiętam jaki był prawie szał w szkole, kiedy wydali płytę. Były to czasy prawdziwego MTV. Koncert, o którym piszesz słuchałem tylko w radio... :D Po jednej z imprez szkolnych (zwało się to chyba dyskoteka szkolna, przemioanowana na rockoteka) dobrze bawiłem się z koleżanką. kilka dnie później zadzwoniłem do bardzo znaego radia i zamówiłem dla niej utwór "Crazy" w pewnej audycji. Następnego dnia w szkole było wesoło :) Pozdrowienia dla Agnieszki ;)

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Get a Grip dostał kolega z klasy na urodziny, ale prawie wszyscy wzdychaliśmy do Alicji Silverstone i Liv Tyler z teledysków :D
Co do prawdziwego MTV, to wiemy jak dziś upadła ta stacja. Dawniej, to telewizor u mnie chodził nastawiony jedynie na ten kanał. Kiedy wracałem do domu, to pierwsze co to włączałem sprzęt audio lub telewizor, a potem ściągałem buty :D Moja ulubiona audycja to Headbangers Ball :devilish:
a dziś nic już nie zostało z MTV, co...? Zaciążone nastolatki w pseudorealistycznych audycjach? Szkoda gdać :D

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Get a Grip dostał kolega z klasy na urodziny, ale prawie wszyscy wzdychaliśmy do Alicji Silverstone i Liv Tyler z teledysków :D
Co do prawdziwego MTV, to wiemy jak dziś upadła ta stacja. Dawniej, to telewizor u mnie chodził nastawiony jedynie na ten kanał. Kiedy wracałem do domu, to pierwsze co to włączałem sprzęt audio lub telewizor, a potem ściągałem buty :D Moja ulubiona audycja to Headbangers Ball :devilish:
a dziś nic już nie zostało z MTV, co...? Zaciążone nastolatki w pseudorealistycznych audycjach? Szkoda gdać :D
To se nevrátí, brácho :)

donsalieri

Active member
Bez reklam
OZ - Świetna płyta, muzyka i teksty takie prawdziwe, naturalne - coś czego teraz wśród obecnych wykonawców prawie nie słychać.
Gitara, teraz Reda by Night, trochę słabsza ale jest tam Debiut i To tylko pech

sentyzibi

Well-known member
To że kiedyś uzupełnię swoją płytotekę o jakiś album Judas Priest było tak pewne jak amen w pacierzu.
I nawet nie chodziło o to kiedy to nastąpi, tylko o to co wybrać.
Z różnych względów miało to być coś z tych trzech pozycji: "British Steel" , "Screaming For Vengeance " i "Defenders Of The Faith".
Padło na
View attachment 24465
Chyba dlatego ,że z przesłuchaniem muzyki zawartej na tym albumie musiałem czekać niemal miesiąc.Kasetę z "Defenders" kupiłem na początku maja 1984 roku będąc na miesięcznym pobycie w Budapeszcie.A odsłuchałem dopiero chyba pierwszego czerwca ,po powrocie.Także był to chyba najdłuższy miesiąc w moim życiu.Nigdy,kupując jakikolwiek nośnik z muzyką nie musiałem tyle czekać z odsłuchem.
Uwielbiam tę płytę...

Do góry