A czytałeś ostatnio o podróbkach z Japonii ?
Masz na myśli płyty ? Mi kupuje dwóch Gości, lub sam kupuje z tych samych sklepów, są to sprawdzone od wielu lat w tej branży działają i nigdy nie było cienia wątpliwości, że coś jest nie tak, ale wiesz jak bardzo chce się oszukać to pewnie zawsze idzie to zrobić.. Mam nadzieję, że mnie to nie spotka..

natomiast większy problem to kable i tutaj to jest masakra. Ostatnio miałem okazję "podziwiać" takie okazy od Kimbera.. ale tak jak wszyscy mówią i piszą, jeśli kabel idzie z Chin , Tajwanu itp to raczej jest wątpliwe, aby był to oryginał.. ale jak znajdują się ludzie , aby takie kable kupić to i będą złodzieje, którzy takie kable robią. To jest proste jak jest na coś zapotrzebowanie to znajdą się tacy co sprostają takim ludziom i zrobią coś co przypomina oryginał, aby takie osoby miały lepsze samopoczucie i możliwość pochwalenie się przed innymi, że mają taki kabel.
A wracając jeszcze do płyt to smutne jest jak złodzieje podrabiają, wiedząc, że dla kupujących takie płyty to jest coś znacznie więcej niż tylko rzecz, to hobby, które sprawia im przyjemność , kiedy mogą sobie posłuchać z takich płyt, które swoje kosztują. A tym bardziej teraz po wyższym kursie waluty i droższej przesyłce z Japonii.