radziox, i jak - udalo Ci sie znalezc i praktycznie przetestowac jakies wygodne rozwiazanie ktore pozwala na obcinanie i laczenie plikow .mts?radziox napisał:Na samym poczatku pasowaloby mi pliki .mts przyciac i scalic w jakims programie w wieksze ujecia zachowujac parametry wyjsciowego pliku:1440x1080 orac dzwiek dd5.1
czechoj napisał:Panowie czytam ostatnio sporo na ten temat ale nikt mi tego dosłownie nie powiedział...
Mam Pinnacle 11.1 Ultimate + kamerę Sony HDR-SR5 + odtwarzacz blu-ray Sharp BD-HP20S i problem... płyty DVD nagrane z materiału AVCHD przy pomocy Pinnacle (format BDMV) nie są widziane przez odtwarzacz BD, czy jest to wina własnie formatu AVCHD? Zapytam dalej jeśli stworzę projekt oparty o materiał HD z ww kamery i nagram go palnikiem BLU-RAY na płycie BLU-RAY to czy odtwarzacz łyknie taka płytę czy nie (specyfikacja urzadzenia Sharp przewiduje kompatybilność z nośnikami nagranymi dla BD-R v1.1 i BD-RE v2.1). Problem mnie strasznie męczy.....
MS HDV napisał:Rozumiem, że na tej stronie są już pliki przekonwertowane?
A gdzie można znaleźć pliki w oryginalnej formie ?
Takbebcio11 napisał:Moglibyscie panowie podac jakies konkretne programy lub jeden ktory od poczatku po zgraniu pliku z kamery obcina dane klipy + dodaje efekty + łączy i zapisuje do pliku w formacie m2ts pozniej tworze menu dodajac swoj plik i nagrywam iso.
YarekP napisał:Witam
Od kilku dni probuje cos uzyskac z materialu zrodlowego z kamery HD, aby . Do palnika BD dostalem CyberLink Producer, ale toto nie pozwala na jakikolwiek authoring bo .... nie widzi plikow *.m2v ani *.m2t... Czym to ugryzc?
Pozdrowienia dla wszystkich
Sydon777 napisał:Warto odnotować, że w najnowszej wersji (version 111 z 14.01.200) programu H264TS_Cutter wprowadzono obsługę plików .m2ts.
NERO 8 NeroVision 5. wersja 8.2.8 ma już tryb BD-V.Do palnika BD dostalem CyberLink Producer, ale toto nie pozwala na jakikolwiek authoring bo .... nie widzi plikow *.m2v ani *.m2t... Czym to ugryzc?
jarmalik napisał:Ściągnąłem go sobie i mam problem. Otóż przy próbie załadowania pliku m2ts pojawia się komunikat następującej treści: "It seems in this TS is no IDR-Frame. It is necessary to set CutIn to I-Frame and Out Frame to B or even All-Frame." Niestety powyższe zmiany niczego nie wnoszą i plik dalej jest niewidoczny, chociaż jego nazwa widnieje na górze w belce okna. Co z tym zrobić?