Udało się. Pendrive format na FAT i poszło . Dziękuję za pomoc .
Cieszę się, że po strachu.
Producent zaleca reset shop z menu serwisowego = czyści pozostałości ustawień starszej wersji.
Udało się. Pendrive format na FAT i poszło . Dziękuję za pomoc .
Cieszę się, że po strachu.
Producent zaleca reset shop z menu serwisowego = czyści pozostałości ustawień starszej wersji.
Jak zrobić taki reset?
W jednym z menu serwisowych jest zapisanie i odczyt listy kanałów USB. Nie testowane czy działa slutecznieWitam
Jak zachować kanały z UPC
czy o wszystko trzeba pytać - to jest powtórzone kilkadziesiąt razy na forum. ech...
Podam, ale nie przetłumaczę.
Press the Option button in the remote control: Press OK on the icon: picture. Scroll down to the line: contrast. With the remote control, do the key sequence: 6 4 2 5 The special menu appears. Go to the line “reset all” and press OK. Go to the line “reset shop” and press OK.
Dla EP640 nie działa ta metoda. Znasz może inną metodę fla tego TV?
J (...)na naszym v543.
Czy ktoś się orientuje czy na nasz rynek jest planowane jeszcze wsparcie dla serii z 2017 i 2018 roku? W sensie czy wydadzą aktualizację, oczywiście opartą o Androida 8, bo o Pie nawet nie myślę...
Przecież właśnie to napisałem, że nie liczę na nic więcej... Szkoda, że TCL wypuszcza soft z takimi błędami. Na początku myślałem, że włączanie się TV w środku nocy (nie wybudzanie, więc odpala się na nowo z logiem TCL) to wina mojego TV ale po postach widzę, że najzwyczajniej w świecie v543 czy nowsze są tak spartolone, że android w nich sam z siebie robi restart w trybie czuwania. A kilka razy na v546 zdarzyło mi się, że nawet się nie restartował tylko włączał czarny ekran z podświetleniem i jedynie pomagało wyciągnięcie z wtyczki...a jaki masz android przy v543?
To jest 8. Wyższej nie będzie!
Drobne wsparcie w krytycznych sprawach - jest szansa.
jest kilka innych kodów wprowadzanych tak samo ale to ta sama metoda.
Obawiam się, że coś źle robisz...
Napisz po kolei co naciskasz to może się wyjaśni.
Każde naciśnięcię przyciku np po włączeniu smart bez żadnego wyboru.
W ustawieniach obrazu nie mam opcji "Kontrast". Może tutaj tkwi problem?
Witam
Jak zachować kanały z UPC
Telewizory Sony - aktualizacja do Android 9. Nie znalazłem na forum, więc wrzucam tutaj:
https://www.sony.pl/electronics/support/articles/00236430
TCL podaje receptę ...