Witam. Proszę o informację jaki jest najnowszy soft do DP660? Obecnie posiadam V5.0. Jeśli jest nowszy to gdzie mógłbym go pobrać? Pozdrawiam.
Dokładny model to 65DP660.
Dla platformy 2019 nie było androida 7Przeczytałem wszystkie posty i chciałbym zapytać o pewną rzecz. Czy istnieje możliwość "obniżenia" Androida w TV który został wydany w tym roku z Andkiem 9.0? Chodzi o model EP640. Wyczytałem ze najlepiej działającą wersją była ta z Andka 7 i jestem ciekawe czy w ogóle można próbować obniżyć soft aż tak daleko. Może w tej wersji softu apka "Plex" działała by tak jak trzeba? Idą świeta i wolałbym nie "uceglić" telewizora teraz
U55p6046 - zainstalowałem firmware v546 z australijskiej strony tcl. Wcześniej siedziałem na v519, z zauważalnych zmian, to wreszcie działa szybkie uruchamianie i nie ma problemów z dyskami ntfs, ogólnie wydaje się, że cały system szybciej działa. Jak narazie jestem zadowolony, brak zauważonych problemów.
Sorry, mój błąd...świętaPrzecież post zacząłem od podania modelu.
Czyli problem taki sam jak na EP640. PlikTransferXL-08jMFBLqnsyZ5X.zip wgrany do TV nie rozwiązuje problemu. Player po reklamach się przywiesza, a jak się nie zwiesi to wyświetla obraz w formacie 4:3 zamiast 16:9 - wszystko ściśnięte. Coś tutaj nie zagrało. Plików TS nie wyświetla nadal prawidłowo.Witam,
Panowie posiadam telewizor TCPL 60EP660.
Problem mam z klatkowaniem się playera.pl
Otrzymałem link z FB TCL do łatki która ponoć rozwiązuje ten problem.
Teram moje pytanie jak należy go wgrać do TV.
ściągnięty plik to zip:
TransferXL-08jMFBLqnsyZ5X
po jego rozpakowaniu uzyskuje plik Update.img
Wgrałem go na USB i telewizor po uruchomieniu go nie widzi, jak również gdy próbuje wymusić aktualizacje lokalną.
Pen sformatowany na Fat32.
Co robię źle?
co wnosi nowy soft?
Pytanie ja jadę wciąż na V500 na Antku8, wkurza mnie HBO Go bo resetuje tv co jakieś 40 minut. jak wrzucę najnowszą wersje V544 będzie ok?
TCL65DC760
Jak jest z aktualizacją tzn. da się tak zrobić aby nie ustawiać wszystkiego?
Zależy mi aby nie pokasowało aplikacji.
najnowsza to chyba 546
Jak nie zainstalujesz to się nie dowiesz. U mnie na v544 HBO działa bez problemów.
ustawienia/aplikacje - backup/restore teoretycznie jest możliwy. Ja wolę jednak zainstalować - kilkanaście minut i zrobione...
Pytanie ja jadę wciąż na V500 na Antku8, wkurza mnie HBO Go bo resetuje tv co jakieś 40 minut. jak wrzucę najnowszą wersje V544 będzie ok?
TCL65DC760
Jak jest z aktualizacją tzn. da się tak zrobić aby nie ustawiać wszystkiego?
Zależy mi aby nie pokasowało aplikacji.
Mój TCL65DC760 wzięty od Kikiego miał wgrany Android 8_V543. (jest teraz oficjalnie na stronie TCL)
Działa stabilnie od kilku miesięcy, dwa razy w tym czasie zdarzyło mu się wzbudzić samoczynnie z szybkiego wyłączenia.
Jest w obiegu _V546 ale Kiki twierdzi że ona jest na modele z nowych serii więc nie próbowałem instalować.
Jest zajebisty w odpowiedniej konfiguracji
Do szczęścia brakuje mi możliwości odtwarzania dźwięku przestrzennego z Youtube bez udziału KODI.
Poprzez Kodi jest to możliwe, ale traci się szybkość i intuicyjność obsługi którą zapewnia fabryczny player.