Lista jest pewnie b. krótka.lgawron ---->
Gratuluje zakupu!!! Chyba jesteś pierwszy w tym rozmiarze!
Ten TV to nr 1 na mojej krótkiej liście zakupów! Coś czuję, że pomęczę Cię pytaniami odnośnie tego ekranu, ale na razie ciesz się i oglądaj. Poczekam, aż ugruntujesz sobie opinię...
Pozdrawiam
Fella
Tomku, nie mam pojecia jak udalo Ci sie zrobic zdjecia z takim poziomem czerni, ze nie odroznia sie od sciany. U mnie w totalnej ciemnosci na mocno czekoladowej scianie TV wyraznie swieci i daleko mu do smolistej czerni. Co prawda puszczam material z dekodera N a nie z BR, ale mysle, ze nie ma to wiekszego znaczenia (ustawienia mam takie, jak Twoje).
Zreszta nawet w ciagu dnia TV wylaczony nie jest czarny tylko "grafitowy". Wiec wlaczony ciemniejszy juz nie bedzie ...
Jakiej tasmy LED uzyles? Jaka dlugosc? Ile LED/1m?
Planuje kupic 5m/600 LED zimny bialy i zastanawiam sie czy nie bedzie za jasno.
Dostałem w zestawie z TV model ssg-3100 i dokupiłem czarne 3300. Jeśli chodzi o wrażenia wizualne to nie ma żadnych różnic, natomiast jeśli chodzi o wygodę to bardziej mi pasują 3100 plus do tego lepiej pasują na okulary korekcyjne.
Najlepiej jakbyś miał możliwość przymiarki, bo ja chyba jestem złą osobą do takich recenzji po prostu mam dość duży łeb i te 3300 mnie trochę po jakimś czasie uciskają.
Co do odległości to oglądam TV z około 3m20cm - myślę że w sam raz
Jeśli chodzi o telewizje n to kanały pseudo hd wyglądają nieźle, reszta dość przeciętnie - wina sygnału nie odległości.
Co do filmów w divixie to za bardzo nie wiem o co Ci chodzi ... jaką rozdzielczość masz na myśli? Ogólnie nie oglądam nic poniżej 720p.
Dokładnie mam zamiar kupić ten sam telewizor PS51D8000,ale cały czas męczą mnie te panasoniki.Samsung ma wszystko co bym chciał mieć,łącznie z wyglądem.Ale też liczy się jakość obrazu i nie wiem czy jako laik w ogóle zauważył bym różnice w obrazie po odpowiedniej kalibracji na kanałach SD i HD.Witam,
myślę o zakupie PS51D8000, odnośnie postów powyżej, nawet nie brałem pod uwage, oglądania filmów o rozdziałce niższej niż 720p, aczkolwiek nie mam doświadczeń z płaskimi telewizorami, bo wierzcie lub nie, ten będzie moim pierwszym a płąski monitor nawet mój 24 calowy pomijam.
a wracając do powodu napisania tego postu, czy koledzy którzy kupiliście już ten telewizor, również o innych przekątnych - nie żałujecie trochę? - w tym sensie, że podobno konkurent Panasonic V30? - okazał się w testach lepszy. nie czytałem bo nie mam dostepu, więc nie wiem dokładnie w czym lepszy
napewno jest dorższy, ale za to oferuje okulary w zestawie, czego o samsungu tańszym powiedzieć nie mogę, przynajmniej nie w MM ani w eurortv.
ja mimo wszystko chyba kupię samsunga, aczkolwiek miałem poważniejsze chwile zawahania.
pozdrawiam
ps. odnośnie okularów też mam ten problem - który model wybrać. tomekb19 - dzięki za informację o 3100 - napewno jedne takie kupie, bo conajmniej jedna osoba przez moim tv ma okularki