Na wstępie powiem, że jestem możliwie najgorszą osobą do obiektywnej oceny tego TV. Po pierwsze przesiadłem się na 64" z 29" LG CRT A po drugie już od pół roku na niego chorowałem, tak więc nawet jakby migał/bzyczał to nie byłoby to dla mnie problemem (trzymam kciuki żeby nagle nie zaczął)...
Plusy:
- jakość 2D - pierwszy film jaki odpaliłem to Incepcja na BD (poprzez PS3) - szczęka na ziemi.
- jakość 3D - bardzo dużo zależy od źródła, ale jak dotąd każde 3D jakie włączyłem wyglądało świetnie - od bajki Tangled w mkv half SBS po gry na PS3,
- wielkość - 64" ...
- ogromne możliwości kalibracji - po szczegółowej kalibracji, odwzorowanie kolorów jest przegenialne,
- cena - w stosunku do konkurencji w tym przedziale wielkości/jakości,
- dźwięk - jest zaskakująco dobry jak na tak cieńki TV,
- design - nic dodać nic ująć, wisi na ścianie podświetlony paskiem led świecącym lekkim, przyjemnym światłem - nie wiem czy mógłbym chcieć czegoś więcej.
Minusy:
- cena ...
- pilot - chociaż jest dobrze zrobiony i powiedzmy, że "daje sobie radę" to jednak płacąc 10k za TV oczekiwało by się lepszego rozwiązania, choćby pilota QWERTY.
- wielkość pudła ... zajęło mi całą piwnicę
Jak masz jeszcze jakieś pytania to postaram się pomóc, zrobić fotki itp. Ale uprzedzam, nie jestem jedną z tych osób, które:
- siedzą 2cm od TV na wyłączonym dźwięku i wysłuchują bzyczenia,
- wpatrują się w TV z lupą w poszukiwaniu martwych pixeli,
- wyświetlają jakieś dziwne plansze w poszukiwaniu bandingu, pływającej czerni itd.
Dla mnie TV jest do oglądania i dopóki tej czynności nic mi nie zakłóca dopóty wszystko jest tak jak powinno
edit: dobry timing Igawron
Plusy:
- jakość 2D - pierwszy film jaki odpaliłem to Incepcja na BD (poprzez PS3) - szczęka na ziemi.
- jakość 3D - bardzo dużo zależy od źródła, ale jak dotąd każde 3D jakie włączyłem wyglądało świetnie - od bajki Tangled w mkv half SBS po gry na PS3,
- wielkość - 64" ...
- ogromne możliwości kalibracji - po szczegółowej kalibracji, odwzorowanie kolorów jest przegenialne,
- cena - w stosunku do konkurencji w tym przedziale wielkości/jakości,
- dźwięk - jest zaskakująco dobry jak na tak cieńki TV,
- design - nic dodać nic ująć, wisi na ścianie podświetlony paskiem led świecącym lekkim, przyjemnym światłem - nie wiem czy mógłbym chcieć czegoś więcej.
Minusy:
- cena ...
- pilot - chociaż jest dobrze zrobiony i powiedzmy, że "daje sobie radę" to jednak płacąc 10k za TV oczekiwało by się lepszego rozwiązania, choćby pilota QWERTY.
- wielkość pudła ... zajęło mi całą piwnicę
Jak masz jeszcze jakieś pytania to postaram się pomóc, zrobić fotki itp. Ale uprzedzam, nie jestem jedną z tych osób, które:
- siedzą 2cm od TV na wyłączonym dźwięku i wysłuchują bzyczenia,
- wpatrują się w TV z lupą w poszukiwaniu martwych pixeli,
- wyświetlają jakieś dziwne plansze w poszukiwaniu bandingu, pływającej czerni itd.
Dla mnie TV jest do oglądania i dopóki tej czynności nic mi nie zakłóca dopóty wszystko jest tak jak powinno
edit: dobry timing Igawron