To mój pierwszy post, więc witam i pozdrawiam wszystkich użytkowników forum.
Zwracam się do Was z prośbą o pomoc w wyborze nowego TV.
Moje warunki:
Pokój: 3,70m na 5,00m
Odległość od ekranu: ok. 2-3m
Nasłonecznienie pokoju: okno na wprost ekranu TV - okno od strony zachodniej (świeci mocno po południu, pomagają rolety)
Poprzedni telewizor: 21"crt
Jakie programy najczęściej oglądasz: kablówka SD - wszystko po trochu, lubię sport, kanały popularnonaukowe, filmy
więcej oglądasz w dzień czy wieczorem: wieczorem
preferowana wielkość matrycy: 42 do 50 cali
preferowana marka: panasonic
Jakie urządzenia będą podłączone: DVD, Xbox360, kablówka analog. (w odległej przyszłości być może PS3 i N-ka)
ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń: 60% TV, 20% xbox, 20% DVD
jakimi złączami: Xbox - HDMI, DVD - Euro
jaki sygnał: sd
ma stać czy wisieć: stać (cienka ściana, może uda się powiesić, ale to ryzyko...)
jaka klasa cenowa: ok 2500-3000 (mogę wydać nieco więcej, jeśli będą ku temu mocne argumenty)
Z racji słabego sygnału (kablówka) wybór padł na plazmę, przy czym po przewertowaniu wielu tematów na niniejszym forum skłaniam się ku Panasonic-owi.
Myślałem o TX-P50X20E, TX-P42S20E, TX-P42G20E. Pytanie brzmi ,czy ma sens zmniejszenie przekątnej kosztem lepszych parametrów? Mam też wątpliwości odnośnie słabego sygnału i niedużej odległości od ekranu - czy 50 cali to nie za dużo?
Pozdrawiam i liczę na Wasze sugestie
Zwracam się do Was z prośbą o pomoc w wyborze nowego TV.
Moje warunki:
Pokój: 3,70m na 5,00m
Odległość od ekranu: ok. 2-3m
Nasłonecznienie pokoju: okno na wprost ekranu TV - okno od strony zachodniej (świeci mocno po południu, pomagają rolety)
Poprzedni telewizor: 21"crt
Jakie programy najczęściej oglądasz: kablówka SD - wszystko po trochu, lubię sport, kanały popularnonaukowe, filmy
więcej oglądasz w dzień czy wieczorem: wieczorem
preferowana wielkość matrycy: 42 do 50 cali
preferowana marka: panasonic
Jakie urządzenia będą podłączone: DVD, Xbox360, kablówka analog. (w odległej przyszłości być może PS3 i N-ka)
ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń: 60% TV, 20% xbox, 20% DVD
jakimi złączami: Xbox - HDMI, DVD - Euro
jaki sygnał: sd
ma stać czy wisieć: stać (cienka ściana, może uda się powiesić, ale to ryzyko...)
jaka klasa cenowa: ok 2500-3000 (mogę wydać nieco więcej, jeśli będą ku temu mocne argumenty)
Z racji słabego sygnału (kablówka) wybór padł na plazmę, przy czym po przewertowaniu wielu tematów na niniejszym forum skłaniam się ku Panasonic-owi.
Myślałem o TX-P50X20E, TX-P42S20E, TX-P42G20E. Pytanie brzmi ,czy ma sens zmniejszenie przekątnej kosztem lepszych parametrów? Mam też wątpliwości odnośnie słabego sygnału i niedużej odległości od ekranu - czy 50 cali to nie za dużo?
Pozdrawiam i liczę na Wasze sugestie